Συζήτηση:Ντιπκαρπάζ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Ριζοκάρπασο[επεξεργασία κώδικα]

Είμαστε Έλληνες. Μιλάμε Ελληνικά. Αυτό το χωριό λέγεται Ριζοκάρπασο στα ελληνικά. Γιατί να έχουμε δύο σελίδες για ένα χόριο. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τα ενώσουμε. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 85.255.233.174 (συζήτησησυνεισφορά) .

Οι περισσοτεροι εδω μεσα είναι απιστοι και μπολσεβικοι φιλε.Δεν γινεται τιποτε. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 92.4.1.75 (συζήτησησυνεισφορά) .

Δλδ ουτε ελληνες ειναι. Ανθελληνες. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 92.4.1.75 (συζήτησησυνεισφορά) .


Στη Βικιπαίδεια ισχύει η Ουδέτερη οπτική γωνία. Η Βικιπαίδεια δεν αποφασίζει ποιο κράτος αναγνωρίζεται και ποιο δεν αναγνωρίζεται. Η Βικιπαίδεια αναφέρει, με πηγές, ποιο κράτος αναγνωρίζεται και ποιο όχι. Και φυσικά και από ποιους αναγνωρίζεται. Στην ελληνική Βικιπαίδεια αναφέρεται ρητά ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και ότι ο ΟΗΕ εξακολουθεί να αναγνωρίζει την κυριαρχία της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια του νησιού και έχει ανακηρύξει την προσπάθεια απόσχισης ως παράνομη.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για τη διαγραφή ή μετονομασία λημμάτων σχετικά με την ΤΔΒΚ. Η ΤΔΒΚ υπάρχει ως οντότητα. Είναι η οντότητα που εσείς, (αλλά και εγώ στην καθημερινότητα μου εκτός Βικιπαίδειας), αποκαλώ ψευδοκράτος. Το ψευδοκράτος υπάρχει, έστω κι αν δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Λειτουργεί ως κράτος. Έχει δικούς του δήμους και κοινότητες. Στη Βικιπαίδεια παρουσιάζονται και οι δύο απόψεις/οπτικές/ονομασίες κτλ. Ο Δήμος Λεφκόσα, ο Δήμος Γκαζιμαγούσα και ο Δήμος Γκίρνε λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, παίρνουν αποφάσεις κτλ, όπως και οι δήμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι δήμοι άλλων χωρών. Επιπλέον, στα λήμματα αναφέρεται ότι η μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ο κάθε δήμος δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία και εκ των πραγμάτων (de facto) ανήκει στο μη αναγνωρισμένο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου.

Τέλος, η ελληνική Βικιπαίδεια αποτελεί την έκδοση της Wikipedia στην ελληνική γλώσσα, και όχι τη Βικιπαίδεια της Ελλάδας ή των Ελλήνων. Δεν εκφράζει τις ελληνικές απόψεις. Η ελληνική Βικιπαίδεια δεν πρέπει να έχει ελληνική εστίαση.

Αν χρειάζεστε οποιοδήποτε άλλη πληροφόρηση για το θέμα μπορείτε να ρωτήσετε στην παρούσα συζήτηση ή αλλού. Να αναφέρω απλά αυτό που γράφει και στο λήμμα ότι υπάρχει λήμμα για το χωριό όπως το θεωρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή το λήμμα Ριζοκάρπασο. Xaris333 (συζήτηση) 16:12, 6 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)