Συζήτηση:Ναταλία Γερμανού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Λίγα από τα πολλά :

 • με καταγωγή από την Μυτιλήνη (από την μεριά της γιαγιάς της Ελένης). Έχουμε άλλους τρεις ανιόντες δευτέρου βαθμού. Αυτοί δεν συμμετείχαν στον καθορισμό της καταγωγής της εν θέματι ;

Σωστή παρατήρηση και το διόρθωσα απλά επηρρεασμένος από το ότι η Ναταλία αυτοαποκαλείται ακι νοιώθει Μυτιληνιά to έθεσα κατά λάθος και σαν γενική καταγωγή

 • της Εριέττας Μαυρουδή, μίας καλλιεργημένης και άκρως εκλεπτυσμένης παρουσίας. Την Εριέττα Μαυρουδή την ξέρω. Είναι η μεταφράστρια του βιβλίου του George Mikes "Eureka !" (Εύρηκα, εκδ. ΓΑΛΑΞΙΑ, 1965). Έχουν όμως θέση οι χαρακτηρισμοί του συντάκτη και αληθείς υποτιθέμενοι (που καθόλου δεν τους αμφισβητώ) στο λήμμα ;

Σωστή παρατήρηση επίσης όπου επίσης διόρθωσα και επίσης γνωρίζω την Εριέττα Μαυρουδή για πάρα πολλά άλλα αλλά΄όπως θα γράφατε και εσείς δεν είναι η δική της βιογραφία εδώ.

 • αποφασίζουν να λύσουν κοινή συναινέσει και πολιτισμένα τον γάμο τους. Πέραν του αυτομάτως γεννωμένου ερωτήματος «και πού το ξέρεις εσύ το "πολιτισμένα";», πληροφορώ τον συντάκτη ότι το 1971 δεν υπήρχε διαζύγιο κοινή συναινέσει αλλά μόνο κοινή υπαιτιότητι.
 • ενηλικιώθηκε και αυτονομήθηκε. Και πάλι γεννάται το ίδιο ερώτημα. Να υποθέσουμε ότι για το «αυτονομήθηκε» πηγή είναι η ίδια η Ναταλία Γερμανού ;

Πολλή σωστή παρατήση όσον αφορά το νομικά του διαζυγίου και γι αυτό το διόρθωσα και έβγαλα και το πολιτισμένα παρόλο που ισχύει και ναι το ξέρω από την Ναταλία την ίδια όπως και την ημερομήνια γεννήσεώς της όπως και το αυτονομήθηκε υπάρχει με άλλα λόγια σε αρκετέσ συνεντέύξεις που έχει δώσει έιτε τηλεοπτικά έιτε σε περιοδικά

 • ποια ήταν η κουμπάρα, μάθαμε. Τί φορούσε η κουμπάρα, πού έγινε η δεξίωση, πού πήγαν γαμήλιο ταξίδι, δεν θα μάθουμε ;

Ασχολίαστη ειρωνία

 • μία ιδέα που δεν συνάρπασε ιδιαίτερα τον αγαπημένο της πατέρα. Όλοι οι πατέρες είναι αγαπημένοι, πλην ελαχίστων εξαιρεσέων. Αλλά ο «αγαπημένος μου πατέρας» δεν λέμε ούτε όταν μιλάμε στην μητέρα μας και γυναίκα του, ούτε όταν μιλάμε στα παιδιά μας και εγγόνια του. Πόσο λιγότερο σε μιαν εγκυκλοπαίδεια.

Σωστό επίσης για εγκυκλοπαίδεια δεν αρμόζει αλλά στη ζωή μόνο οι ψυχροί άνθρωποι σκέφτονται έτσι

 • και την παρουσίαζε άλλες χρονιές με τον φίλο της Βασίλη Δρυμούση και άλλες με τον επίσης φίλο της Νίκο Γεωργίαδη. Έχει ιδιαίτερη σημασία να πληροφορηθούμε ότι οι παραπάνω ήταν φίλοι της εν θέματι ή πρέπει να ξέρουμε ότι μόνο με φίλους μπορεί να συνεργαστεί ;

Επίσης συμφωνώ και το διόρθωσα πρωτού διαβάσω όλα αυτά τα σχόλια αλλά με το τελευταίο μέρος του σχολίου σας θίγετε την Ναταλία και από την στιγμή που δεν εκτιμάτε δεν θαυμάζετε και δεν αγαπάτε κάποιον δεν υπάρχει λόγος να ασχόλείστε τόσο εντατικά με το λήμμα του στην εγκυκλοπαίδεια, υπάρχουν τόσα άλλα

 • παίζει μουσική σε γνωστά κέντρα διασκέδασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Περί μουσικών σπουδών, ικανοτήτων, επιδόσεων δεν διαβάσαμε μέχρι στιγμής τίποτα. Αν το «να παίζει μουσική» αναφέρεται απλώς και μόνο στα «χρέη disc jockey» που εκτελεί, ένα έχω να πω : αυτό είναι κατάντια (των γραφομένων) !

Όσα γνωρίζω μέχρι στιγμή τα έχω γράψει,ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ φυσικά,αν γνωρίζει και κάποιος κάτι άλλο ας το γράψει,επιπλέον χειρότερη κατάντια απ αυτή των γραφομένων είναι η κατάντια της χοληδόχου κύστης,μερικές φορές καλό είναι να την αφαιρούν μερικοί

 • ο μοναδικός στίχος που έδωσε να συμπεριληφθεί στον δίσκο της...γίνεται η μεγάλη επιτυχία του δίσκου. Έλα Χριστέ και Παναγιά ! Νίκος Γκάτσος, μια συλλογή. Felix Arvers, ένα ποίημα. Και τώρα ένας στίχος και μοναδικός.

Λάθος διατύπωσης,ερασιτέχνη φιλόλογε,διόρθωσε και εσύ κάτι

 • την μεθόδευσε εκεί που χρειαζόταν. ;;!!

Σωστό το διόρθωσα κάπως

 • Πρόκειται για ένα ντουέτο που τραγούδησε με την...το οποίο όμως δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα δίσκο. Όπως είπε κι ο Πιραντέλλο, απόψε (απλώς) αυτοσχεδιάζουμε.

Επίσης διορθώθηκε

 • Τελικά δεν μάθαμε ποιος ήταν ο τραγουδιστής που ήθελε να γνωρίσει ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, της μνήμης του οποίου γίνεται, κατά την γνώμη μου, εκμετάλλευση στο λήμμα.

Ο Θάνος Καλλίρης ήταν ο αγαπημένος του και η γνώμη σας είναι φαντασία με άρωμα κακίας άνευ λόγου γιατί εγώ έβαλα κάποια σημεία της πορείας και εγώ εχω ψυχή και δεν εκμεταλέυομαι μνήμες όπως κάποιοι φαντασιώνονται.Εκμετάλευση θα ήταν αν έβγαινε η Ναταλία στα κανάλια και υπερηφανευόταν γι αυτό πράγμα που δεν έγινε όυτε πρόκειται να γινεί ποτέ.

 • Πριν από ένα περίπου χρόνο ένας χρήστης μού εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το ότι ανέγραφα στα λήμματα ξένων συγγραφέων τις ελληνικές τους μεταφράσεις (μεταφραστής, εκδοτικός οίκος), λέγοντας ότι επρόκειτο για διαφήμιση. Τον αντέκρουσα όπως και όσο μπορούσα τότε. Αμ δεν ήξερα να τον παραπέμψω στο παρόν και σε άλλα παρόμοια λήμματα. Έχουμε λοιπόν και λέμε : ΕΝΑ, Αστέρια, Τηλέραμα, Sky 100,4, Sfera FM 102,2, Nitro Music, ANT1, Mega Channel, Alpha TV, OK, επιχειρήσεις Λιβαδά, Down Town, Όμιλος Imako (δις), Villa Mercedes (!), Ακρωτήρι (!!), Bungalow White (!!!), Buddha Bar (!!!!).

Καμμία σχέση με διαφήμιση απλά πρέπει να αναφερθεί που έχει εργαστεί.

Και κάτω-κάτω βλέπω ότι «Αυτό το λήμμα...χρειάζεται επέκταση». Έλεος ! Έτσι δουλειά δεν γίνεται. ---Pagaeos (συζήτηση) 01:42, 10 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι έχετε δίκιο συμφωνώ σε αρκετές παρατηρήσεις σας αλλά η εριστικότητα και η αγένεια καλό θα ήταν να βελτιωθούν άμα βέβαια γνωρίζετε πώς και έχετε και την ικανότητα να το κάνετε.Η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα και στο τέλος τέλος η σελίδα της Ναταλίας ήταν ελλιπέστατη και με λάθος ημερομηνίες και έκανα μιαν αρκετά αξιόλογη προσπάθεια να την διορθώσω κάπως και τη επέκτεινα πάρα πολύ.Εσείς γιατί δε διορθώνατε μόνος ή μόνη ή και γιατί δεν συμπληρώνατε πριν από εμένα????Επιπλέον σας προτρεπω να διαβάσετε και άλλες βιόγραφιες πολύ χειρότερες για να κάνετε σύγκριση γιατί φαίνεται δεν το έχετε κάνει. Τα ίδια πράγματα που αναφέρατε θα μπορούσαν να διατυπωθούν και χωρίς ίχνος εμπάθειας ανευ λόγου και αιτίας.


Χαίρομαι που η κακία απεσύρθη και έμεινε μόνο η εριστικότητα, η αγένεια, η εμπάθεια, το ότι είμαι ψυχρός άνθρωπος και ερασιτέχνης φιλόλογος. Χαίρομαι επίσης για το ενδιαφέρον σας για την κατάντια της χοληδόχου κύστης μου αλλά βλέπω πως η κακία επανήλθε, έστω και ως essence.

Αρχίζω από το ότι καλύτερη είναι η ειρωνεία μου από τους υβριστικούς σας χαρακτηρισμούς. Δεν θέλω να συνεχίσω επ’ αυτού και προχωρώ :

 • με προτρέπετε να διαβάσω και άλλες βιογραφίες πολύ χειρότερες για να κάνω σύγκριση ! Είναι κουβέντα αυτή, είναι δικαιολογία, επιχείρημα ;
 • «η σελίδα της Ναταλίας ήταν ελλιπέστατη...και έκανα μιαν αρκετά αξιόλογη προσπάθεια...και την επέκτεινα πάρα πολύ». Πρώτον, για το αξιόλογο των προσπαθειών μας αποφαίνονται άλλοι. Δεύτερον, δεν καταλάβατε ότι η αντίδρασή μου οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρώ το λήμμα μεγάλο κι όχι στο ότι το θεωρώ μικρό.
 • «το ξέρω από την Ναταλία την ίδια...υπάρχει με άλλα λόγια σε αρκετέσ συνεντέύξεις που έχει δώσει έιτε τηλεοπτικά έιτε σε περιοδικά». Έπεα πτερόεντα. Αλλά και scripta να έχουμε (δηλ. περιοδικά) το θέμα (πολιτισμένα, αυτονομήθηκε) είναι πτερόεν.
 • «μόνο οι ψυχροί άνθρωποι σκέφτονται έτσι». Αυτή η ανοησία σας είναι ακόμη μια απόδειξη ότι δεν συνειδητοποιήσατε πως γράφετε σε εγκυκλοπαίδεια.
 • «θίγετε την Ναταλία από την στιγμή που δεν εκτιμάτε...δεν υπάρχει λόγος να ασχόλείστε τόσο εντατικά με το λήμμα του στην εγκυκλοπαίδεια». Α) Τί μου λέτε ; Μόνο γι’ αυτούς που εκτιμούμε, θαυμάζουμε ή αγαπάμε δικαιούμαστε να γράφουμε, διαβάζουμε και να κρίνουμε λήμματα ; Β) Το ότι δεν εκτιμώ την λημματογραφούμενη είναι δικό σας αυθαίρετο συμπέρασμα και παρακαλώ ν’ ανακαλέσετε. Τίποτα απολύτως δεν καταλάβατε από τα γραφόμενά μου. Δεν στρέφονται κατά της Ν.Γερμανού αλλά κατά του απαράδεκτου λήμματός σας. Γ) Καλά «η Ναταλία» στην συζήτηση. Αλλά «η Ναταλία» και «η Ναταλία» και πάλι «η Ναταλία» στο λήμμα πάει πολύ. Σε εγκυκλοπαίδεια γράφετε, όχι σε περιοδικό ποικίλης ύλης. Όταν με το καλό η προσφορά της φτάσει σε επίπεδα Ντάντε ή Μικελάντζελο, τότε ναι, θα την αναφέρουμε κι αυτήν με το μικρό της όνομα.
 • περί του «παίζει μουσική» : Και πάλι δεν καταλάβατε. Εννοώ πως είναι ντροπή να λέμε πως «παίζει μουσική» κάποιος που παίζει μόνο με κουμπιά που αναπαράγουν μουσική. Ο χειρότερος οργανοπαίκτης είναι σημαντικότερος, από μουσικής απόψεως, από τον καλύτερο disc jockey. Μέχρι να τεκμηριώσετε όντως μουσικές επιδόσεις της Ν.Γ. (αν υπάρχουν) σβήνω τα σχετικά, τα οποία άλλωστε είναι κραυγαλέα διαφημιστικά (Bungalow White, Buddha Bar, εταιρείες, επιχειρηματίες κττ).
 • Για τους 345 στίχους στα τελευταία 23 χρόνια, ουδέν σχόλιον.

Επαναλαμβάνω : Γράφετε σε εγκυκλοπαίδεια. Τα λήμματά της, ιδίως όταν αναφέρονται σε πρόσωπα εν ζωή, πρέπει να είναι λιτά, αποστασιοποιημένα, ξερά, πώς να το πω ; Δεν δικαιούστε να αναφέρετε αυτονομίες, κουμπάρες και προξενήτρες, συμβουλές μανάδων και γιαγιάδων, τους «τρυφερούς» χαρακτηρισμούς της και το ότι «το κατάφερε η Ναταλία με μεγάλη επιτυχία και μας χάρισε και συνεχίζει να μας χαρίζει υπέροχα τραγούδια». Δεν δικαιούστε να διαφημίζετε ξεκάρφωτα τους φίλους της (σας) όπως την Μ.Λεονάρδου και άλλους πολλούς. Δεν γράφετε για την φίλη σας, γράφετε για την Ναταλία Γερμανού. Δεν απευθύνεστε σ’ αυτούς που την αγαπούν αλλά σ’ αυτούς που θέλουν να μάθουν ποια είναι, ακόμη και σ’ αυτούς που έπεσαν τυχαία πάνω στο λήμμα όπως εγώ. Εμπλουτίστε το λήμμα με ό,τι νομίζετε και στείλτε το σε ένα περιοδικό που ασχολείται με τέτοια θέματα. Για εγκυκλοπαίδεια δεν κάνει.

Όπως μου υποδείξατε, διορθώνω το λήμμα. Όχι όμως συμπληρώνοντας αλλά αφαιρώντας. Ιδίως τα συναισθηματικά, ατεκμηρίωτα και διαφημιστικά σημεία. Λίγα πάντως, πολύ-πολύ λιγότερα απ’ όσα θα έπρεπε. ---Pagaeos (συζήτηση) 00:10, 19 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

ΥΓ. Βλέπω κάτι ανατριχιαστικά για την ηλικία της, κρυμμένα στην Επεξεργασία. Ελπίζω ότι δεν θα βγουν κάποτε στην επιφάνεια κι ότι δεν θα μπουν καν σε υποσημείωση. ---Pagaeos (συζήτηση) 00:15, 19 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Μιλάτε πάρα πολύ σωστά τώρα σχετικά με το τι εστί εγκυκλοπαιδεία και το τι πρέπει να εμπεριέχεται ως πληροφορία και αυτή την φορά σχεδόν χωρίς ειρωνίας και το ψιλοεκτιμώ και δεν καταλαβαίνω την εριστικότητα στα σχολία σας τα πρώτα θα μπορούσατε να μιλούσατε πολύ πιο απλά Τέλος πάντων όσον αφορά την ημερομηνία έχετε απόλυτο δίκιο θα το αφαιρέσω επί τόπου ο μόνος λόγος που το έγραψα είναι για να τεκμηριώσω σε κάποιον την ηλικία της που την γράφει λάθος συνεχώς βασισμένος σε μια ανακρίβεια και από εκεί μάλιστα ξεκίνησα και προσέθεσα όλα τα άλλα εσείς όμως εάν θεωρείτε τόσο για πέταμα το λήμμα τούτο και αφού ενδιαφέρεστε σβήστε το όλο και ξαναγράψτε το δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα εννοείτε και η απορία μου είναι γιατί κρίνετε τώρα και δεν το ειχατε επιμεληθεί μέχρι στιγμής.Και αν θέλετε ανακαλώ το ότι δεν αγαπάτε συμπαθείτε και εκτιμάτε την Ναταλία όπως μπορώ να σας ζητήσω και συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς μου απέναντι σας κάτι που ωφείλετε να το κάνετε και εσείς για τον πολύ κομψό χαρακτηρισμό!!!!!!!των γραφομένων μου Ευχαριστώ


Θέλω να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να επιμεληθώ του λήμματός σας ή να το ξαναγράψω, γιατί το θέμα του καθ’ αυτό δεν μ’ ενδιαφέρει και γιατί δεν έχω τις γνώσεις επ’ αυτού. -Δεν είπα ότι το κείμενό σας είναι για πέταμα αλλά ότι δεν κάνει για εγκυκλοπαίδεια. -Εκείνο που μ΄ενδιαφέρει είναι εσείς να γράψετε ένα λήμμα κατάλληλο για την ΒΠ. -Δεχθείτε τους "πολύ κομψούς χαρακτηρισμούς" μου σαν επίπληξη προς ένα απρόσεκτο μαθητή. ΥΓ. Υπογράφουμε με τέσσερις περισπωμένες.---Pagaeos (συζήτηση) 00:00, 21 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Πραγματικά θα το ήθελα αλλά δεν έχω την διάθεση και τον επιπλέον χρόνο να κάνω κάτι τέτοιο.Ξεκίνησα να διορθώσω μιαν λάθος ημερομηνία που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια και βλακωδώς όπως αποδείχτηκε επέκτεινα ένα ήδη υπάρχον λήμμα με πολλές επιπλέον πληροφορίες που γνώριζα για το συγκεκριμένο προσφιλές μου άτομο.Αν έχει κάποιος άλλος τις φιλολογικές γνώσεις και γνωρίζει συνάμα τη επαγγελματική ζωή αλλά και την γενικότερη πορεία ζωής της Ναταλίας Γερμανού καλά ας το διορθώσει ή αλλιώς με ένα απλό τροπό όποιος θέλει μπορεί να το επαναφέρει σε μια από τις αρχικές του μορφές.---

Σχόλιο 11-11-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Λαθος ημερομηνια γεννησης Αναφορά: Γεννηθηκε 23 ιουνιου 1965 94.66.57.206 12:29, 11 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Σχόλιο 12-11-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Υπάρχει λάθος αναφορά στην καταγωγή στους γονείς την ηλικία και σε κάποιες εκπομπές Αναφορά: 141.237.31.152 22:49, 11 Νοεμβρίου 2018 (UTC)