Συζήτηση:Νέα Χορωδία Λευκάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γειά σας , το λήμμα αφορά πληροφορίες για πολιτιστικό σύλλογο και την ιστορία του. Έχω ήδη βρει αντίστοιχα δημοσιευμένα στη Βικιπαίδεια . Μπορείτε να μου εξηγήσετε το λόγο για τον οποίο προτείνετε διαγραφή; Ftersanos (συζήτηση) 18:35, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

@Ftersanos: Νόμιζα ότι φαινόταν στο πρότυπο: Μη Εγκυκλοπαιδικό. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 18:37, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Άρα θα πρέπει και να διαγραφούν και υπόλοιπα λήμματα που αναφέρονται σε πολιτιστικούς συλλόγους υποθέτω. Ftersanos (συζήτηση) 18:40, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Αυτό εξαρτάται κυρίως με τη σημαντικότητα ενός συλλόγου για συμπερίληψη στη Βικιπαίδεια. Δεν πρέπει να διαγραφούν όλα, μόνο όσα δεν τηρούν την πολιτική εγκυκλοπαιδικότητας. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:42, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
@Ftersanos: Αν δεν είναι εγκυκλοπαιδικά, ναι. Και εκτός αυτού, και εγκυκλοπαιδικό να ήταν, πάλι πρέπει να διαγραφεί λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων (copy-paste από https://www.tovima.gr/2018/01/10/culture/istoriki-synaylia-tis-neas-xorwdias-leykadas-sto-megaro/) —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 18:42, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
@Ftersanos: Σχετικά με την παραβίαση που αναφέρει ο Dimsar01, μπορείς να συμβουλευτείς και τη σελίδα ΒΠ:ΠΠΔ. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 18:44, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
@Dimsar01: Σε ότι αφορά την εγκυκλοπαιδικότητα δεν μπορώ να διαφωνήσω επειδή όντως δεν το έψαξα αρκετά (λόγω χρόνου). Θεώρησα ότι εφόσον υπάρχουν και αντίστοιχα λήμματα δεν θα αποτελούσε πρόβλημα. Σε ότι αφορά το copy paste που αναφέρεις επειδή το ιστορικό του Ομίλου δίνεται αυτούσιο σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιείται είναι λογικό να υπάρχει σε διάφορα άρθρα (στο συγκεκριμένο μάλιστα νομίζω το είχα στείλει εγώ όταν εκτελούσα χρέη γραμματέα στον Όμιλο)Ftersanos (συζήτηση) 18:52, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
@Ftersanos: Άμα εργαζόσασταν και στον όμιλο ή έχετε γράψει εσείς το κείμενο, τότε διαγράφεται ως "αυτοβιογραφία". Τα άρθρα τα γράφουν πάντα τρίτοι με δικά τους λόγια με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. —Dimsar01 Συζήτηση ⌚→ 19:29, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
@Dimsar01: Δεν εργαζόμουν , είναι εθελοντική συμμετοχή, το κείμενο το παρέλαβα από προηγούμενους εθελοντές και εμπλουτίστηκε με τα γεγονότα των τελευταίων ετών. Επίσης δεν αναφέρεται σε άτομο αλλά σε Όμιλο οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αποτελεί αυτοβιογραφία . Έχω όμως άμεση συμμετοχή στον Όμιλο. Οπότε εφόσον θεωρείται ότι αυτό παραβιάζει την πολιτική της σελίδας και θεωρείται ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδικό θα πρέπει να διαγραφεί.
@Ftersanos: Θεωρείται αυτοβιογραφία επειδή μπορεί να περιέχει εκφράσεις που υποστηρίζουν ξεκάθαρα το πράγμα που γράφει ο χρήστης που κάνει την αυτοβιογραφία, και ότι μπορεί να περιέχει σημαντικές παραλείψεις, αρκετές για να κάνουν το άρθρο μη-ουδέτερο. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 19:40, 18 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)