Συζήτηση:Μιχαήλ Ερμόδωρος-Λήσταρχος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γράμματα και λογοτεχνία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Γράμματα και λογοτεχνία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Πιστεύω ότι η λέξη λήσταρχος είναι προσδιορισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς ανθρώπους. Δεν μπορεί να προσδιορίζει μόνο έναν συγκεκριμένο. Γι'αυτό νομίζω θα ήταν καλύτερο το άρθρο να είχε διαφορετικό τίτλο (όνομα).Harkoz 17:58, 19 Μαρτίου 2011 (UTC)

Ως προσδιορισμός ασφαλώς. Ως όνομα όμως; --Ttzavarasσυζήτηση 18:47, 19 Μαρτίου 2011 (UTC)

Αν κατάλαβα καλά, εννοείς ότι το επώνυμο του ήταν Λήσταρχος;Harkoz 19:37, 19 Μαρτίου 2011 (UTC)

Έτσι λέει το άρθρο, όχι εγώ! "Ο Λήσταρχος ή Ερμόδωρος ήταν..." --Ttzavarasσυζήτηση 20:07, 19 Μαρτίου 2011 (UTC)

Εντάξει. Τώρα κατάλαβα. Απλά στην αρχή θεώρησα ότι ήταν κάποιο παρατσούκλι. Οπότε δεν υπάρχει θέμα μετονομασίας.Harkoz 20:58, 19 Μαρτίου 2011 (UTC)

Το Λήσταρχος είναι όνομα. Όπως λέμε Αρχιμήδης ή Τιμαρχίδης. --Μύριος 23:35, 31 Μαρτίου 2011 (UTC)

- Μόλις βρήκα στη, μάλλον σπάνια, χάρτινη πηγή μου, το βιβλίο του Αθ.Ι. Γκιάλα (υφηγητή της Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπ.Αθηνών) Η ελληνική Ιατρική και οι `Ελληνες ιατροί από της Αλώσεως μέχρι της Εθνεγερσίας, Αθήναι 1979, βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, ότι αναφέρεται ως (κατά λέξη) Μιχαήλ Ερμόδωρος-Λήσταρχος. Οπότε, αν δεν έχετε αντίρρηση, νομίζω ότι πρέπει να μεταφερθεί το άρθρο υπό αυτό τον τίτλο. Αν μη τι άλλο, ο παρόν τίτλος είναι και λίγο προσβλητικός για το βιογραφούμενο πρόσωπο, αφού δεν αναφέρεται πουθενά παράνομη δράση του. -V-astro 08:27, 2 Ιουλίου 2011 (UTC)

Έσβησα και το Λήσταρχος, το ξεχάσατε τόσοι νοματαίοι. --Focal Point 18:41, 2 Ιουλίου 2011 (UTC)