Συζήτηση:Μιζούρι (πολιτεία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Ποιος ο λόγος να διευκρινίζεται ότι είναι πολιτεία; Εξ αιτίας του θωρηκτού Μιζούρι; Αν ναι, τότε κακώς, πρέπει να αφαιρεθεί η παρένθεση. Μήπως υπάρχει και τίποτε άλλο, που δεν το γνωρίζω ή δεν το θυμάμαι; —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 10:29, 19 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Ο ποταμός. --C Messier 10:34, 19 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Σωστό. Αλλά και πάλι δε χρειάζεται να διευκρινιστεί η πολιτεία. (Για παράδειγμα, στην αγγλική ΒΠ δε νιώθουν την ανάγκη να διευκρινίσουν ότι το Μισισίπι είναι πολιτεία, το διευκρινίζουν αρκούντως όμως στον ποταμό όπου εκεί γράφεται ακριβώς το ίδιο). Επίσης από τα 150 λήμματα μόνο τα 30 διευκρινίζουν ότι είναι πολιτεία (πάνω κάτω οι αριθμοί). Μάλλον καλύτερα να ακολουθήσουμε το ρεύμα και να το μετονομάσουμε. Εντάξει, δε συζητάμε ποιο είναι πιο γνωστό ο ποταμός ή η πολιτεία... Νομίζω ανάγκη για διευκρίνιση έχει ο ποταμός, όχι το Μιζούρι. —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 10:50, 19 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Διαφωνω και πιστευω οτι ο τιτλος Μιζουρι πρεπει να ειναι σελιδα αποσαφηνισης.--C Messier 10:56, 19 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Αρχικά συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Εν προκειμένω, όμως, μακριά από τις απόψεις μας, τι λέει η Βικιπαίδεια για αυτά τα ζητήματα; Για παράδειγμα είχα δημιουργήσει λήμμα για ένα βιβλίο του Νίκου Καββαδία, ονόματι Μαραμπού, θεώρησα σωστό να διευκρινίσω ότι το Μαραμπού του Καββαδία είναι βιβλίο, αφήνοντας το λήμμα του πτηνού άνευ διευκρίνισης. Μήπως έκανα λάθος; Δηλαδή, αν κάποιος πρωθυπουργός ονομάσει Ελλάδα έναν ποταμό, τότε θα πρέπει να διευκρινίσουμε στο λήμμα Ελλάδα ότι είναι χώρα; Ελλάδα (χώρα), μην το πάμε μακριά και υποθετικά. Η Αθήνα δε διευκρινίζεται ως πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ενώ υπάρχουν κι άλλες "Αθήνες" στη Γη. Ή και "Ρώμες"... Θέλω να πω με ποιο κριτήριο διευκρινίζουμε και με ποιο όχι; —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 11:08, 19 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Αν είναι κύρια χρήση ή όχι. Η Αθήνα, λόγω μεγέθους, διοικητικής σημασίας και ιστορίας, είναι πολύ πιο γνωστή από τις άλλες. Για το Μιζούρι δεν ξέρω, μπορεί να είναι, μπορεί και όχι. Η εντύπωση που έχω μέχρι στιγμής είναι πώς όχι (γιατί πήρε το όνομά της από το ποτάμι και όχι το ανάποδο). Αν θέλεις να γίνεις πιο αναλυτικός, βρες στη Βικιπαίδεια αν το λήμμα για την πολιτεία έχει περισσότερους συνδέσμους απ'ότι τα άλλα λήμματα με το ίδιο όνομα, γράψε εδώ τα ευρήματα της έρευνάς σου. --C Messier 14:18, 21 Οκτωβρίου 2015 (UTC)