Συζήτηση:Μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
OTRS Το περιεχόμενο αυτού του λήμματος βασίζεται στο σύνολό του ή εν μέρει σε προηγουμένως δημοσιευμένο υλικό. Έχει δοθεί άδεια από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση και διακίνηση του υλικού σύμφωνα με τις άδειες χρήσης CC-BY-SA-3.0 και GFDL και απόδειξη αυτού έχει αρχειοθετηθεί από το Wikimedia στο OTRS με αριθμό 2007072610009757.

Η παρούσα επιβεβαίωση μη-παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων βασίζεται σε επικοινωνία με τον προφανή ιδιοκτήτη του περιεχομένου. Σε περίπτωση προγενέστερης παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων από μέρους του ή παραπλάνησής μας, αποποιούμαστε κάθε ευθύνη και το κείμενο θα διαγραφεί άμεσα.
Η παρούσα επιβεβαίωση μη-παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων δεν αποτελεί εγγύηση ότι το περιεχόμενο θα παραμείνει στην Βικιπαίδεια και ότι ικανοποιεί την πολιτική εγκυκλοπαιδικότητας.

Διαφήμιση[επεξεργασία κώδικα]

Μπορεί αυτά που λέει να είναι εν μέρη σωστά, και μακάρι όλη η ελλάδα να είχε χτιστεί με αρχιτεκτονικά (αισθητικά κ' λειτουργικά κλπ) κριτήρια κ' όχι πολεοδομικούς συντελεστές κ' αντιπαροχές κ' παρανομίες (άσχετο), αλλά δεν παύει το άρθρο αυτή τη στιγμή να είναι διαφήμιση με γενικότητες και ελάχιστα για την ουσία του αρχιτεκτονικού φωτισμού καθαυτού.--vanakaris 07:56, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Μπορείτε σας παρακαλώ να διευκρινήσετε που υπάρχει διαφήμιση στο υφιστάμενο άρθρο, ποιές απόψεις είναι εν μέρει σωστές και γιατί, εάν τα κακώς κείμενα μιας προβληματικής πραγματικότητας στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι αποδεκτά και αυτονόητα από μια νέα γενιά επιστημόνων και επαγγελματιών και τέλος ποιές είναι οι γενικότητες που περιλαμβάνονται στο άρθρο. Ποιά είναι η ουσία του αρχιτεκτονικού φωτισμού καθ'αυτού; Γιατί δεν αναφέρεται στο άρθρο; Γιατί αφαιρέθηκαν από το άρθρο οι διαφορετικοί (και λανθασμένοι τρόποι) εκπόνησης μελέτης αρχιτεκτονικού φωτισμού. Η εκπόνηση επαγγελματικής μελέτης αρχιτεκτονικού φωτισμού είναι αποκλειστικά και μόνο αρμοδιότητα μια νέας επαγγελματικής κατηγορίας μηχανικών που ονομάζονται μελετητές αρχιτεκτονικού φωτισμού, η εκπόνηση της μελέτης είναι πλήρως ανεξάρτητη από πωλήσεις φωτιστικού εξοπλισμού και υπάρχουν και στην Ελλάδα αναγνωρισμένα μελετητικά γραφεία.Tkont 12:22, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Η wikipedia είναι ελεύθερου περιεχομένου, αν νομίζεις ότι μπορείς να υποστηρίξεις το περιεχόμενο με πηγές είσαι ελεύθερος να επεξεργαστείς το άρθρο. Το παρακάτω ξεφεύγει από το θέμα που είναι αυστηρά η βελτίωση του άρθρου: για 'μένα το πρόβλημα είναι ότι οι Διπλ. Πολιτικοί Μηχανικοί έχουν πλήρες δικαίωμα από το νόμο να κάνουν αρχιτεκτονική μελέτη. Αυτό έχει ολέθρια αποτελέσματα, διότι άλλο η στατική μελέτη και τα λοιπά τεχνικά θέματα άλλο η αρχιτεκτονική. Σχετικά με το άρθρο: αν κάποιος που θέλει να κάνει μελέτη φωτισμού στο κτίριο του θα πρέπει να απευθυνθεί στον χι ή τον ψι, συγνώμη που θα σε δυσαρεστήσω αλλά δεν είναι εγκυκλοπαιδικό κατά τη γνώμη μου. Σωστή, εννοώ, η άποψη ότι πρέπει να απευθυνθεί στον πλέον ειδικό αν τον ενδιαφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ουσία εννοώ τα θέματα της τέχνης καθαυτής, ξερω'γω σχέδιο, προοπτική, φως, σύνθεση, βιομηχανικό design και ότι άλλο είναι.--vanakaris 13:42, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Το παρακάτω νομίζω δεν απαγορεύεται από τους κανόνες τις βικιπαίδειας, διότι αν και νομικό θέμα δεν αποτελεί απειλή ως προς το περιεχόμενο άρθρου αλλά απλή γενική επισήμανση για γενική πληροφόρηση: ο Χρήστης:Tkont χρησιμοποίησε τον όρο "επαγγελματικής κατηγορίας μηχανικών". Του εφιστώ την προσοχή διότι ο τίτλος του μηχανικού είναι αυστηρά ορισμένος νομικά, όμοια με αυτόν του γιατρού π.χ.. Δες τεε για περισσότερες πληροφορίες.--vanakaris 14:29, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Κατανοώ απόλυτα την προσπάθεια σας για τη διαμόρφωση κειμένων πραγματικά αξιόπιστων και αντικειμενικών. Πρόθεση μου είναι να προσφέρω σε αυτό σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Tkont 12:22, 15 Φεβρουαρίου 2009 (UTC)

Σχόλιο 11-2-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Ο εξωτερικός σύνδεσμος Lighting Academy παραπέμπει σε άσχετη σελίδα Αναφορά: Γιώργος Φιλιππόπουλος 84.205.231.39 13:18, 11 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Πράγματι... αφαιρέθηκε.—Corleone μη τα μασάς!@ 13:21, 11 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)