Συζήτηση:Μαρίζα Μελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Μαρίζα Μέλ αναγορεύτηκε Cavaliere della Nuova Europa στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Λατερανού (1983). Πιστοποίηση του ανωτέρω βρίσκει κάθε ενδιαφερόμενος/η σε Cavalieri della Nuova Europa, βλ. Εικόνες-φωτογραφία της Μαρίζας Μέλ (Marisa Mell) με τη δέουσα για την περίσταση στολή. Δεν γνωρίζω την τεχνική "επικύρωσης" στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ του ειρημένου αληθούς αποδεδειγμένου γεγονότος . Οποιος/α επιθυμεί ας το αναρτήσει αν το εγκρίνει. Ο γράφων δεν είναι "επαγγελματίας" χρήστης της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και ούτε ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Σημ. Λόγω του ότι δεν γνωρίζω την "τεχνική" σύνδεσης/πιστοποίησης ο χρήστης κ. Τζαβάρας διέγραψε, δύο φορές, με την εξουσία που διαθέτει την καταγραφή του ανωτέρω πραγματικού γεγονότος. Αρνούμενος να τεθώ εκ νέου για το θέμα υπό την αυθεντία του χρήστη κ.Τζαβάρα δωρίζω στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ το ανωτέρω για να το αναρτήσει όποιος/α επιθυμεί. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Καλή Συνέχεια.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2a02:587:d29:4000:e80a:5da7:e3f3:d33e (συζήτησησυνεισφορά) .

Επαγγελματίας χρήστης δεν υπάρχει στη ΒΠ, όλοι είναι εθελοντές. Όσο για την "εξουσία" την ίδια ακριβώς, πάνω στο συγκεκριμένο, έχει ο καθένας. Και παρακαλώ για την επίλυση μιας απορίας: Όταν οποιοσδήποτε αναγνώστης μπαίνει στο λήμμα και διαβάζει αυτά που προσθέτει ο παραπάνω χρήστης, πρέπει να του λέμε να πάει να το βρει μόνος του;; Γιατί αυτό μας λέει πιο πάνω: "Πιστοποίηση του ανωτέρω βρίσκει κάθε ενδιαφερόμενος/η σε Cavalieri della Nuova Europa, βλ. Εικόνες-φωτογραφία της Μαρίζας Μέλ (Marisa Mell". --Ttzavarasσυζήτηση 18:15, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)


Πρώτα πρώτα σταματήστε να εκφράζεστε συνεχώς και δεξιά και αριστερά απρεπώς για τον χρήστη Ttzavaras. Παραπέρα, κανένας χρήστης της εγκυκλοπαίδειας δεν είναι υποχρεωμένος να σχοληθεί με αυτά που ενδιαφέρουν εσάς, ούτε να ψάχνει στα τυφλά για να βρεί αυτά που εσείς έχετε στο μυαλό σας. Αν δεν γνωρίζετε κάτι, τότε ζητάτε συγκεκριμενη βοήθεια εδώ ή στην ΒΠ:Αγορά και τότε θα λάβετε την κατάλληλη βοήθεια. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως σώνει και καλά πρέπει να γίνει αυτό που επιθυμείτε, γιατί μπορεί κάλλιστα να είναι ενάντια στην πολιτική που σχετίζεται με τη συγγραφή των λημμάτων. Προσθέσατε μια πληροφορία, αλλά δεν λέτε που τη βρήκατε. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ψάξει για τεκμηρίωση για λογαριασμό σας, έστω κι αν εσείς γράφετε έμμεσα -και μόνο έμμεσα- κάποια πράγματα. Αν έχετε την τεκμηρίωση, αλλά δεν ξέρετε πως να την βάλετε, είναι άλλο θέμα, αλλά πρέπει πρώτα να γράψετε κάτι συγκεκριμένο, ότι π.χ. προέρχεται από το τάδε έντυπο ή ιστοσελίδα. Τέλως πάντων, ψάχνοντας -επειδή το ήθελα και μόνο, όχι από υποχρέωση απέναντι σε εσάς- το μόνο που βρήκα είναι μια φωτογραφία με ένα μπλογκ, όπου υπάρχει και ένα σχετικό κείμενο, αναπαραγωγή -σύμφωνα με τα λεγόμενα- από ρεπορτάζ του πρακτορείου ANSA, ακολουθούμενο από σχόλιο της ανάρτησης: «According to Marisa Mell fan from Austria Robert Schwarzbauer is the caption on the back of the photo not entirely correct. The "Cavaliere della Nuova Europa" is not a religious order of knights but a prize rewarded to artists for their achievements in their respective fields of the arts! Which organisation or institution this reward gives is not known he says». Mε άλλα λόγια, η βράβευση επιβεβαιώνεται προς το παρόν μόνο από ένα μπλογκ, που ισχυρίζεται ότι αυτό προέρχεται από το γνωστό πρακτορείο ANSA -πράγμα που γενικά δεν είναι αποδεκτό ως πηγή στη Βικιπαίδεια, αφού τα περισσότερα μπλογκ δεν γίνονται αποδεκτά. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε το μπλογκ ως αξιόπιστο ως προς την αναπαραγωγή της είδησης από το ANSA, τότε μe βάση το σχόλιο που την ακολουθεί, η βράβευση είναι εντελώς άγνωστο από ποιους δίνετε, άρα και πόσο αξιοπρόσεκτη ή αξιόλογη είναι για να καταγραφεί στο λήμμα. Το θέμα είναι λήξαν. 34kor34 (συζήτηση) 18:31, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)

Επανέρχομαι. Βρήκα ότι δεν πρόκειται για βράβευση κύρους, μάλλον όυτε καν για βράβευση. Υπάρχει (υπήρχε) μια ιδιωτική φιλομοναρχική ένωση η Associazione «Premio internazionale cavalieri della nuova Europa» που έδινε και ένα «βραβείο». Συνεπώς η Μελ είτε έλαβε αυτό το «βραβείο», είτε η φωτογραφία που βλέπουμε είναι -το πιθανότερο με βάση την περιγραφή του ρεπορτάζ στα ιταλικά- τελετή όπου γίνεται μέλος της φιλομοναρχικής Ένωσης. 34kor34 (συζήτηση) 18:51, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)

Η μη αποδοχή της αυθεντίας κάποιου δε συνιστά απρέπεια, ούτε εξύβριση, ούτε γενικά "έγκλημα κατά της Τιμής". Για τα υπόλοιπα που αναφέρεστε έχω ικανές επιφυλάξεις, αλλά η γνώμη σας είναι σεβαστή. ΤΕΛΟΣ. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 85.74.161.86 (συζήτησησυνεισφορά) 19:05, 21 Ιουνίου 2017.

Αυτά που αναφέρω αγαπητέ 85.74.161.86 είναι όσα κατόρθωσα να βρω στα γρήγορα με βάση τις όχι και τόσο συγκεκριμένες πληροφορίες που είχατε δώσει. Δεν έχω προσθέσει κάτι δικό μου. Από μια άποψη το συμπέρσμα που έβγαλα με βάση αυτά που διάβασα δεν είναι τόσο παράδοξο, αν αναλογιστούμε το τίτλο «Cavaliere della Nuova Europa» (όρος που συχνά έχει χρησιμοποιηθεί από ακροδεξιούς ή φιλοφασιστικούς κύκλους, αν και όχι αποκλειστικά). Ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα που βγαίνει σχετικά με την απευθείας χρήση πρωτογενών πηγών, όπως είναι μια φωτογραφία, είναι η προβληματική αξιοποίησή τους στην εγκυκλοπαίδεια, όταν λείπουν ασφαλείς και καλά τεκμηριωμένες συσχετιζόμενες πληροφορίες, εν προκειμένω: τί είναι αυτό που βλέπουμε;, είναι διαδικασία μύησης ή βράβευσης;, ποιός είναι ο διοργανωτής; κ.λπ. 34kor34 (συζήτηση) 19:19, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)

Για μένα το θέμα έκλεισε. Αν σας τύχει, εύχομαι να παρακολουθήσετε χωρίς προκατάληψη κάποια παρόμοια τελετή. Εν προκειμένω γίνεται εντός Καθολικού Ιερού Ναού, δημόσια, ιεροπρεπώς, με παρουσία ιερέων ή και επισκόπου. Καμιά σχέση με "ακροδεξιούς ή φιλοφασιστικούς κύκλους", πράγμα άλλωστε που δεν πρέπει να αφορά κανένα, αφού η ιδεολογία εκάστου/ης είναι "προσωπικό δεδομένο". Εφ όσον τα παρόντα τιμώμενα άτομα φέρουν "αμφίεση" Ιπποτικής Τάξης, τότε πρόκειται (πιθανόν) για απονομή/ανάδειξη. Τα υπόλοιπα μπορεί να τα βρει κάθε ενδιαφερόμενος/η στο Διαδίκτυο. Σίγουρα δεν πρόκειται για απλή "βράβευση". Έχω παρακολουθήσει παρόμοιες τελετές, γνωρίζω το θέμα και το βέβαιο είναι πως έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον. - Και αν θέλετε, μια προτροπή με το ηλικιακό βάρος του "εξήντα και φεύγα" και με κάποια "συν Θεώ Αγίω" μόρφωση : Να αποφεύγετε τις παρατηρήσεις και μάλιστα με ύφος "δασκαλίστικο". Αν όμως χρειαστεί να κάνετε σύσταση, πρώτα να κατανοείτε περί τινος πρόκειται και ύστερα ευγενώς να απευθύνετε τον "επιτιμητικό" λόγο. Δεν θα απαντήσω σε τυχόν συνέχεια της συζήτησης. Καλό και Ειρηνικό Δρόμο.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2a02:587:d29:4000:105c:1031:d0f7:7df8 (συζήτησησυνεισφορά) 14:03, 22 Ιουνίου 2017‎ (UTC).

Το ύφος μου ήταν κάπως αιχμηρό, ελάχιστα όμως σε σύγκριση με τον επίμονο και επιθετικό τόνο των κειμένων που γράφτηκαν -ιδίως ορισμένων χωρίων που στη συνέχεια σβήστηκαν μεν, διαβάστηκαν δε- στη σελίδα του χρήστη Τ. Τζαβάρα. Δεν γνωρίζω σε πιο πράγμα ακριβώς αναφέρεται η επίμαχη φωτογραφία και το συμπέρασμά μου είναι προσωρινό, με βάση μόνο τα λίγα πράγματα που βρήκα, εξίσου επισφαλές με οποιοδήποτε άλλο που δε στηρίζεται σε κατάλληλη πληροφόρηση. Όπως τόνισα, μια φωτογραφία από μόνη της δεν μπορεί να οδηγεί τους συντάκτες της WP σε σίγουρα ή βάσιμα συμπεράσματα, χωρίς τις απαραίτητες και αξιόπιστες πληροφορίες, που εδώ λείπουν. Δεν έχω λόγους, από άποψη αρχής, να μη δεχτώ πως μπορεί να συμβαίνει αυτό που λέτε, όμως για να προστεθεί στο λήμμα δεν αρκεί μια διαβεβαίωση (και πολύ λιγότερο μια υποψία), αλλά χρειάζεται παραπομπή σε αξιόπιστη σχετική καταγραφή. Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, η χρήση μιας πρωτογενούς πηγής, χωρίς την απαραίτητη συνοδευτική, εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση. Καλή συνέχεια. 34kor34 (συζήτηση) 14:27, 22 Ιουνίου 2017 (UTC)

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Επανέρχομαι για να πω ότι με το χρήστη Τ.Τζαβάρα δεν υπάρχει προσωπικό θέμα. Η "μη αποδοχή αυθεντίας" προείπα πως δεν συνιστά πάσης φύσεως προσβολή για κανένα λόγο. Οτιδήποτε γράφτηκε και σβήστηκε απ τον ίδιο τον γράφοντα, δεν πρέπει να θεωρείται ως "γραμμένο". Κατά συνέπεια κανείς δε δικαιούται να το επικαλείται. Αυτά "χωρίς φόβο και πάθος".-