Συζήτηση:Μάρτιν Μπόρμαν

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 12:08, 11 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

Πρόβλημα με λεπτομέρειες[επεξεργασία κώδικα]

Παραθέτω e-mail προς το info-el@wikipedia.org σχετικά με αυτό το άρθρο:


Διαβαζοντας σχετικά με τον Μαρτιν Μπορμαν στην βικιπαιδια, βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες με το αγγλικο κειμενο κι επισης καποια λαθη στους χρονους.

Για παραδειγμα στο πιο κατω κειμενο, που ειναι αντιγραφη απο την ελληνικη βικι, γραφει οτι ο Μαρτιν Μπορμαν εχασε τον πατερα του Θιοντορ οταν ηταν 3 ετων. Ο Μαρτιν Μπορμαν γεννηθηκε το 1900, άρα ο πατερας του πεθανε το 1903. Αλλα στο κειμενο γραφει οτι ο πατερας υπηρετησε σαν επιλοχιας στον Α παγκοσμιο Πολεμο. Αυτο ειναι αδυνατον γιατι ο Α Παγκοσμιος δεν ειχε αρχισει μεχρι τον θανατο του.

Επισης αναφερεται οτι η μητερα του ειναι η Λουιζα Γκρομπλερ, ενω στην Αγγλικη εκδοση της βικι γραφει ότι η Λουιζα Γκρομπλερ ηταν η πρωτη συζυγος του πατερα του με την οποια ειχε 2 παιδια. Ο Μαρτιν Μπορμαν, συμφωνα με την αγγλικη βικι, ειχε μητερα την δευτερη συζυγο του πατερα του, η οποια λεγοταν Αντονι Μπερναντιν Γκρομπλερ.

Πιο κατω σας παραθετω αντιγραφα απο τα κειμενα της βικι, στα ελληνικα αλλα και στα αγγλικα. Εαν θελετε μπορειτε να το ελεγξετε γιατι καλο θα ηταν να διευκρινιστει ποια εκδοχη ειναι σωστη και ποια λαθος για την αξιοπιστια της βικι.

Ευχαριστω

<ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ>


Ο Μάρτιν Μπόρμαν γεννήθηκε στο Χάλμπερσταντ (Halberstadt) της Γερμανίας στις 17 Ιουνίου του 1900. Ο πατέρας του, Τέοντορ, εργαζόταν ως ταχυδρομικός υπάλληλος, έχοντας αρχικά υπηρετήσει ως επιλοχίας σε κάποιο Σύνταγμα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Τέοντορ είχε ξαναπαντρευτεί και ήδη είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Η μητέρα του, Λουίζα Γκρόμπλερ (Louise Grobler), είχε δύο ακόμη αγόρια με τον Τέοντορ, ένα από τα οποία πέθανε σε βρεφική ηλικία. Ο Τέοντορ πέθανε όταν ο Μάρτιν ήταν μόλις τριών ετών και η μητέρα του παντρεύτηκε το σύζυγο της αδελφής της, Άλμπερτ, η οποία είχε πεθάνει προ διετίας.


Born in Wegeleben (near Halberstadt) in the Kingdom of Prussia in the German Empire, Bormann was a son of Theodor Bormann (1862-1903), a post office employee, and his second wife, Antonie Bernhardine Mennong. He had two half-siblings (Else and Walter Bormann) from his father's earlier marriage to Louise Grobler, who died in 1898. Antonie Bormann gave birth to three sons, one of whom died in infancy. Martin (born 1900) and Albert (born 1902) survived to adulthood.


Για την αντιγραφή, --Geraki Επίθεση! 12:01, 14 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]


Ασφαλώς αυτό που αναγράφεται στο άρθρο είναι λάθος. Δε μπορεί να υπηρέτησε στον Α' Πόλεμο όντας πεθαμένος από το 1903. --Ttzavaras 18:03, 14 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]