Συζήτηση:Κολωνάκι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η αναφερόμενη ως έκταση της συνοικίας Κολωνάκι είναι λάθος. Η συνοικία αυτή περιορίζεται μόνο στη νότια πλαγιά του λόφου του Λυκαβηττού.--Templar52 20:12, 13 Οκτωβρίου 2008 (UTC)

Κολωνάκι και κολονάκια[επεξεργασία κώδικα]

Βλέπω μία διόρθωση τής λέξης «κολωνάκια» σε «κολονάκια». Κοιτάζοντας το λεξικό, όντως η λέξη «κολόνα» γράφεται με όμικρον, ως προερχόμενη από το ιταλικό «colonna» και όχι από το ελληνικό «κολωνός». Προς το παρόν διόρθωσα τη λέξη και στη λεζάντα τής φωτογραφίας, να είναι κι' αυτή με όμικρον, αλλά αναρωτιέμαι μήπως, ειδικά στο συγκεκριμένο άρθρο, όπου δεν νομίζω να προτείνει κανείς ν' αλλάξουμε το όνομα τής συνοικίας, μήπως θα έπρεπε να γράφουμε τη λέξη με την εναλλακτική της ορθογραφία. Κάπου ξενίζει να λέμε ότι το Κολωνάκι (με ωμέγα) πήρε το όνομά του από ένα κολονάκι (με όμικρον)! Kriton 15:07, 10 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Είχες δίκιο, νομίζω πως τώρα ειναι καλλίτερα.--Templar52 15:53, 10 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Καποδίστριας;[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι εκτός από το γεγονός ότι πιθανότατα πέρασε από εκεί, και υπάρχει και η οδός Δώρας Ντ Ίστρια, η συνοικία του Κολωνακίου δεν έχει άλλη σχέση με τον Καποδίστρια (ούτε με τη Μαγούλα και τη Σαλαμίνα που αναφέρονται:-) Βικιφιλικά --Xoristzatziki 18:01, 23 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Φωτογραφία[επεξεργασία κώδικα]

Η φωτογραφία με λεζάντα «Πλατεία Κολωνακίου» μπορεί να τραβήχτηκε από την Πλατεία Κολωνακίου, αλλά δείχνει απλώς την αρχή τής οδού Σκουφά. Η πλατεία είναι στην πλάτη τού φωτογράφου και δεν φαίνεται! -- Kriton 12:52, 8 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Αφαίρεση κειμένου[επεξεργασία κώδικα]

Προχώρησα στην αφαίρεση κειμένου σχετικά με μπαρ, διαμαρτυρίες κατοίκων κ.λπ. γιατί εκτός του ότι απουσίαζε η σχετική τεκμηρίωση, θεωρώ ότι δεν έχουν ούτως ή αλλως θέση στο άρθρο. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει την Βικιπαίδεια διαμαρτυρίες κατοίκων μικρής έκτασης, ούτε για μπαρ που λειτουργούν χωρίς άδεια.--Diu (συζήτηση) 10:21, 26 Ιουλίου 2013 (UTC)


Είναι ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα. Οι διαμαρτυρίες για τα παράνομα μπαρ δεν είναι μεμονωμένες, αλλά γενικευμένες. Ενδιαφέρουν αμεσα τους αναγνωστες της βικιπαιδεια. Είναι από τα σημαντικότερα ζήτηματα που απασχολεί τους κατοίκους όχι μόνο της συγκεκριμένης γειτονίας αλλά και γενικότερα της χώρας (Παράνομα μπαρ, φοροδιαφυγή κλπ). Απλά ίσως δεν είστε αντικειμενικός ή ίσως έχετε συμφέροντα!

Αν υπάρχουν πηγές πολύ ευχαρίστως να προστεθούν. Έτσι παρέχεται και η αντικειμενικότητα. Η Βικιπαίδεια δεν είναι εφημερίδα. Και το πρόβλημα που αναφέρετε δεν απασχολεί φυσικά γενικά και αόριστα όλη την περιοχή του Κολωνακίου. Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 12:21, 19 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Επιπλέον, αναφέρεται ότι πολλά από αυτά τα καταστήματα λειτουργούν χωρίς άδεια. Αυτό από πού τεκμηριώνεται; --Ttzavarasσυζήτηση 14:56, 19 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Σχόλιο 14-11-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Ο χάρτης, όπως και σε άρθρα άλλων συνοικιών δείχνει εσφαλμένα σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάπου στα Σεπόλια. Παρακαλώ να διορθωθεί Αναφορά: 2A02:587:3A03:1000:BC24:325C:EC90:B4AC 17:45, 14 Νοεμβρίου 2017 (UTC)

Μπήκε νέος χάρτης, αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 09:08, 9 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Στύλος, όχι στήλη[επεξεργασία κώδικα]

Είναι κοινό σφάλμα να μπερδεύουμε τους στύλους με τις στήλες. (Π.χ. οι στύλοι του Ολυμπίου Διός συχνά αναφέρονται σαν στήλες.) Έτσι κι εδώ, το Κολωνάκι πήρε το όνομά του από ένα στύλο και όχι από μία στήλη!

Από το λεξικό του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη:

στύλος ο: επίμηκες αντικείμενο κυρίως κυλινδρικού ή ορθογώνιου σχήματος, που τοποθετείται καθέτως και χρησιμοποιείται για να στηρίζεται ή για να στερεώνεται επάνω του κτ.· (πρβ. κολόνα, κίονας)

στήλη η: μεγάλο κομμάτι από πέτρα, μάρμαρο ή μέταλλο, ορθογώνιο και επίμηκες, με μικρό συνήθ. πάχος όπως η πλάκα, που είναι στημένο σε υπαίθριο ή σε εσωτερικό χώρο και όπου είναι χαραγμένες επιγραφές ή άλλα στοιχεία

Στύλος, λοιπόν!--KritonK (συζήτηση) 06:30, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)