Συζήτηση:Κλέων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Απόψεις περί νόμων[επεξεργασία κώδικα]

Κατά τον Κορνήλιο Καστοριάδη (Η ελληνική ιδιαιτερότητα, τόμος Γ', -Θουκυδίδης, η ισχύς και το δίκαιο- εκδόσεις Κριτική, 2011, σελ. 244), Ο Κλέων υποστήριζε ότι είναι προτιμότεροι οι κακοί νόμοι, οι οποίοι όμως δεν αλλάζουν, παρά οι καλοί που αλλάζουν κάθε εικοσιτέσσερις ώρες.

Κλέωνας ο ...δημαγωγός[επεξεργασία κώδικα]

Οι πηγές που έχουμε για τον "δημαγωγό" Κλέωνα είναι ο αποτυχημένος αριστοκράτης στρατηγός Θουκυδίδης, και ο συντηριτικός Αριστοφάνης. Στη πρώτη γραμμή σκοτώθηκε ο Κλέωνας και ήταν επιτυχημένος στην πολιτική που πρότεινε. Θεωρώ τελείως μονομερές το λήμμα όπου διαβάζουμε ότι λίγο πολύ ήταν άχρηστος.Istoria1944 (συζήτηση) 13:42, 13 Αυγούστου 2014 (UTC)

Ουδετερότητα[επεξεργασία κώδικα]

Έγινε μετάφραση του αγγλικού λήμματος, καθώς το ελληνικό όπως ήταν μη ουδέτερο και δεν προσέφερε κάτι περισσότερο από το αγγλικό. Το τελευταίο περιέχει εκτενής βιβλιογραφία που αναφέρει τον Κλέωνα, είτε θετικα, είτε αρνητικά, και αναφέρει ότι οι δύο κύριοι συγγραφείς που τον παρουσιάζουν πολύ αρνητικά, ήταν πιθανότατα προκατειλημμένοι εναντίον του. Για τα παραπάνω έγινε αφαίρεση της σήμανσης. Wolfymoza (συζήτηση) 10:20, 10 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Wolfymoza πολλά μπράβο--Istoria1944 (συζήτηση) 18:01, 17 Απριλίου 2017 (UTC)