Συζήτηση:Κατάλογος ποδοσφαιριστών που σημείωσαν ρεκόρ με χατ-τρικ

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

χατ-τρικ

Τα χατ-τρικ και ο υπολογισμός τους[επεξεργασία κώδικα]

Χατ τρικ στην ποδοσφαιρική ορολογία σημαίνει τρία γκολ. Ένα χατ τρικ όμως είναι και τα τέσσερα γκολ (λέγεται και σούπερ χατ τρικ) και τα πέντε γκολ. Τα έξι γκολ λέγονται double hat trick και στατιστικά θεωρούνται ως δύο χατ τρικ.

  • Ο Δανός Πόουλ Νίλσεν έχει σημειώσει 3 ή περισσότερα γκολ με την εθνική του ομάδα 8 φορές. Ως εκ τούτου 8 χατ τρικ. Όμως σε ένα αγώνα σημείωσε 6 γκολ και άρα τα χατ τρικ του είναι 9 στον στατιστικό υπολογισμό. Σημειώνω ότι αυτός οι τρόποι υπολογισμού δεν υπόκεινται σε επίσημους κανόνες.

- Δυστυχώς αυτό (ότι σημείωσε 9 χατ τρικ) δεν το έχω βρει (στο 11x11 είχα ελπίδα) για να θεωρηθεί ως ρεκόρ που ισοφαρισίστηκε από τον Ριντέλ αλλά, το βρήκα ως ρεκόρ 8 που καταρρίφθηκε (η έλλειψη επαρκούς γνώσης υπάρχει και στα websites που κυκλοφορούν στατιστικά, έστω και αν το θέμα είναι πολύ εξειδικευμένο). Θα συνεχίσω την προσπάθειά μου σε "πιο προχωρημένες πηγές", αλλά προς το παρόν καταγράφω τα 8 του Νίλσεν που είναι ευρέως προσιτό προς επιβεβαίωση και τοποθετώ το 9 σε παρένθεση που είναι το αυστηρά σωστό. Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 00:31, 16 Δεκεμβρίου 2021 (UTC)[απάντηση]

Τα χατ-τρικ του Πελέ[επεξεργασία κώδικα]

Προσέθεσα μία λίστα με όλα τα γκολ του Πελέ (δεν είναι καινούρια) προκειμένου οποιοδήποτε να μπορεί να βρει τα χατ-τρικ του.

  • Είναι ευρύτατα διαδεδομένο ότι ο Πελέ σημείωσε 92 χατ-τρικ σε όλη την καριέρα του. Δεν είναι λάθος. Πραγματικά, σημείωσε 3 γκολ σε 92 αγώνες (επίσημους και φιλικούς) και είναι πολύ πιθανό να ρεκόρ. Στα χατ τρικ όμως συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες με 4 ή 5 γκολ που στατιστικά υπολογίζονται ως ένα χατ-τρικ (τα 6 γκολ είναι στατιστικά double hat-trick ή δύο χατ-τρικ). Με τη λίστα αυτή μπορεί κανείς να υπολογίσει τον πραγματικό αριθμό των χατ-τρικ σε επίσημους αγώνες (όχι στο σύνολο των γκολ). Ο Πελέ έχει σημειώσει μόνο ένα double hat-trick (τα 8 γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος). Όσοι έχουν όρεξη για μέτρημα..... Γεώργιος Τερζής 2 (συζήτηση) 17:07, 19 Δεκεμβρίου 2021 (UTC)[απάντηση]