Συζήτηση:Κατάλογος Προέδρων της Βουλής των Λόρδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το άρθρο «ο» σε κάθε πρόσωπο είναι μάλλον καταχρηστικό. Μόνο και μόνο για λόγους αισθητικής προτείνω να αφαιρεθεί. Βικιφιλικά, Chrysalifourfour (συζήτηση) 19:33, 13 Ιουνίου 2013 (UTC)

Καταρχάς το λήμμα όπως είναι τώρα πρέπει να πάει για ταχεία καθώς έχει μόλις δύο γραμμές κειμένου και ένα κατεβατό πινάκων... Όποιος συνάδελφος επιθυμεί ας προσθέσει κάτι παραπάνω σε κείμενο... Αλλιώς δεν θα διστάσω να το προτείνω για διαγραφή... Και δεν το λέω ως απειλή... Απλώς ως εφαρμογή της προβλεπόμενης από το εγχείρημα πολιτικής...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:39, 13 Ιουνίου 2013 (UTC)

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Σχετικά με το "Ο" το έβαλα σύμφωνα με το "The" της αντίστοιχης αγγλικής Βικιπαίδειας. Όσον αφορά τις μολις δύο γραμμές, είμαι υπέρ του να γίνει αυτό που προβλέπει η πολιτική της Βικιπαίδειας. Επίσης το ίδιο φαντάζωμε πως ισχύει και για το λήμμα σχετικά με τον κατάλογο των ελλήνων πρωθυπουργών [1]. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε σχετικά με αρκετά λήμματα της Βικιπάιδειας. --IM-yb (συζήτηση) 22:44, 13 Ιουνίου 2013 (UTC)

Εννοείται και σε αυτό θα συμφωνήσω... Η βιασύνη μας ως κοινότητα να μεγαλώσουμε μας έχει οδηγήσει σε (πολλές φορές) τραγικά λάθη... Ένα εξ αυτών είναι και αυτό... Να γράφουμε λήμματα μονοκοντυλιά για να έχουμε ικανοποιητικό αριθμό λημμάτων... Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που "φώναζα" (ίσως υπερβάλω για την χρήση της συγκεκριμένης λέξης... SFriendly.svg) πριν λίγο καιρό για κάποια ποδοσφαιρικά λήμματα που ήταν μικρά σε μέγεθος, αν και εννοείται ότι αυτά δεν περιλαμβάνονταν σε αυτή την κατηγορία... Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, πιστεύω ότι τόσο ο κατάλογος των ελλήνων πρωθυπουργών όσο και ο συγκεκριμένος κατάλογος έχουν αρκετό "ζουμί" για να γράψει κανείς παραπάνω από μια απλή παράθεση των πινάκων... πχ. μια χρονική αναδρομή, αναφέροντας ιδιαιτερότητες και άλλα στοιχεία όπως πχ. ποιος είχε την μακροβιότερη θητεία, αν για κάποιο διάστημα δεν υπήρξε κανένας σε αυτή την θέση κτλ. Γενικώς, πάντως, ύλη υπάρχει... SFriendly.svg --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:51, 13 Ιουνίου 2013 (UTC)

Ναι, το φαντάστηκα αυτό για το «ο», αλλά ωστόσο τα αγγλικά είναι διαφορετικά από τα ελληνικά, και στη μετάφραση δεν είναι πάντα καλό να μεταφράζουμε κατά λέξη, αλλά κατά το δοκούν. Απλά δεν «ηχεί» καλά στα ελληνικά, κατά τον ίδιο τρόπο που στα αγγλικά δεν θα γράφαμε έναν ιδιωματισμό της γλώσσας μας (το slow the very oil είναι μάλλον λίγο άστοχο, αλλά είναι ένα τέτοιο παράδειγμα). Κατά τ' άλλα, ναι, θέλει περισσότερο ζουμί για να σταθεί, όπως και μερικές χιλιάδες ακόμη λήμματα στη ΒΠ· η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οπότε προτιμώ να το δω θετικά παρά αρνητικά. --Chrysalifourfour (συζήτηση) 17:57, 14 Ιουνίου 2013 (UTC)