Κατάλογος Προέδρων της Βουλής των Λόρδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στον παρακάτω κατάλογο εμφανίζονται κατά χρονολογική σειρά οι διατελέσαντες σε θέση ανάλογη του Προέδρου της Βουλής των Λόρδων. Μόλις 9 εξ αυτών δεν είχαν υπηρετήσει πρώτα στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν γίνουν μέλη της Βουλής των Λόρδων.

Διορισμένοι από τον Πρωθυπουργό (1707-2006)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Όνομα Παράταξη Διάρκεια θητείας
William Cowper, 1st Earl Cowper by Sir Godfrey Kneller, Bt.jpg Ο Λόρδος Κάουπερ (en) Ουίγκ 1707-1710
Simon Viscount Harcourt LC by Godfrey Kneller.jpg Σερ Σάιμον Χάρκουρτ (αργότερα Λόρδος Χάρκουρτ) (Λόρδος Φύλακας το 1713) (en) Τόρι 1710-1714
William Cowper, 1st Earl Cowper by Sir Godfrey Kneller, Bt.jpg Ο Λόρδος Κάουπερ Ουίγκ 1714–1718
Thomas Parker, 1st Earl of Macclesfield by Sir Godfrey Kneller, Bt.jpg Ο Λόρδος Πάρκερ (αργότερα Κόμης του Μάκλσφιλντ) (en) Ουίγκ 1718-1725
Lord King LC.jpg Ο Λόρδος Κινγκ (en) Ουίγκ 1725–1733
Charles Talbot, 1st Baron Talbot of Hensol by John Vanderbank.jpg Ο Λόρδος Τάλμποτ του Χένσολ (en) Ουίγκ 1725–1733
Philip Yorke, 1st Earl of Hardwicke (1690-1764) by William Hoare of Bath.jpg Ο Λόρδος Χάρντγουικ (αργότερα Κόμης του Χάρντγουικ) (en) Ουίγκ 1737-1756
Robert Henley, 1st Earl of Northington by Thomas Hudson.jpg Σερ Ρόμπερτ Χένλευ (αργότερα Λόρδος Χένλευ και Κόμης του Νόρθινγκτον) (Λόρδος Φύλακας το 1761) (en) Ουίγκ 1757–1766
Charles Pratt, 1st Earl Camden by Nathaniel Dance, (later Sir Nathaniel Dance-Holland, Bt).jpg Ο Λόρδος Κάμντεν (en) Ουίγκ 1766-1770
Charles Yorke by Thomas Hudson.jpg Τσάρλς Γιόρκ (en) Ουίγκ 1770
2ndEarlBathurst.jpg Ο Λόρδος Άπσλεϋ (αργότερα Κόμης Μπάθερστ) (en) Τόρι 1771–1778
Edward Thurlow, Baron Thurlow by Sir Thomas Lawrence.jpg Ο Λόρδος Δάρλοου (en) Τόρι 1778-1792
1stEarlOfRosslyn.jpg Ο Λόρδος Λάφμπορο (en) Ουίγκ 1793–1801
John Scott, 1st Earl of Eldon by Sir Thomas Lawrence.jpg Ο Λόρδος Έλντον (en) Τόρι 1801–1806
Thomas Erskine, 1st Baron Erskine by Sir William Charles Ross.jpg Ο Λόρδος Έρσκιν (en) Ουίγκ 1806–1807
John Scott, 1st Earl of Eldon by Sir Thomas Lawrence.jpg Ο Λόρδος Έλντον (αργότερα Κόμης του Έλντον) Τόρι 1807–1827
Lord Lyndhurst by Felix Roffe.jpg Ο Λόρδος Λάιντχερστ (en) Τόρι 1827–1830
Henry Peter Brougham.jpg Ο Λόρδος Μπρόουμ και Βωκ (en) Ουίγκ 1830–1834
Lord Lyndhurst by Felix Roffe.jpg Ο Λόρδος Λάιντχερστ Τόρι 1834–1835
Charles Pepys, 1st Earl of Cottenham by Charles Robert Leslie cropped.jpg Ο Λόρδος Κότενχαμ (en) Ουίγκ 1836–1841
Lord Lyndhurst by Felix Roffe.jpg Ο Λόρδος Λάιντχερστ Τόρι 1841–1846
Charles Pepys, 1st Earl of Cottenham by Charles Robert Leslie cropped.jpg Ο Λόρδος Κότενχαμ Ουίγκ 1846–1850
Thomas Wilde, 1st Baron Truro by Thomas Youngman Gooderson.jpg Ο Λόρδος Τρούρο (en) Ουίγκ 1850–1852
1stLordStLeonards.jpg Ο Λόρδος Σαιντ Λέοναρντς (en) Συντηρητικός 1852
Robert Monsey Rolfe, Baron Cranworth by George Richmond.jpg Ο Λόρδος Κράνουερθ (en) Φιλελεύθερος 1852–1858
1st Lord Chelmsford.jpg Ο Λόρδος Τσέλμσφορντ (en) Συντηρητικός 1858–1859
John Campbell, 1st Baron Campbell of St Andrews by Thomas Woolnoth.jpg Ο Λόρδος Κάμπελ (en) Φιλελεύθερος 1859–1861
Richard Bethell, 1st Baron Westbury by Michele Gordigiani.jpg Ο Λόρδος Ουέστμπιουρι (en) Φιλελεύθερος 1861–1865
Robert Monsey Rolfe, Baron Cranworth by George Richmond.jpg Ο Λόρδος Κράνουερθ Φιλελεύθερος 1865–1866
1st Lord Chelmsford.jpg Ο Λόρδος Τσέλμσφορντ Συντηρητικός 1866–1868
Hugh Cairns, 1st Earl Cairns - 1860s.jpg Ο Λόρδος Κερνς (en) Συντηρητικός 1868
Lord Hatherley LC by George Richmond.jpg Ο Λόρδος Χάδερλι (en) Φιλελεύθερος 1868–1872
1stEarlOfSelborne.jpg Ο Λόρδος Σέλμπορν (en) Φιλελεύθερος 1872–1874
Hugh Cairns, 1st Earl Cairns - 1860s.jpg Ο Λόρδος Κερνς (αργότερα Κόμης Κερνς) Συντηρητικός 1874-1880
1stEarlOfSelborne.jpg Ο Λόρδος Σέλμπορν (αργότερα Κόμης του Σέλμπορν) Φιλελεύθερος 1880–1885
Hardinge Giffard, 1st Earl of Halsbury.jpg Ο Λόρδος Χάλσμπιουρι (en) Συντηρητικός 1885–1886
Farrer Lord Herschell, Bassano.jpg Ο Λόρδος Χέρσελ (en) Φιλελεύθερος 1886
Hardinge Giffard, 1st Earl of Halsbury.jpg Ο Λόρδος Χάλσμπιουρι Συντηρητικός 1886-1892
Farrer Lord Herschell, Bassano.jpg Ο Λόρδος Χέρσελ Φιλελεύθερος 1892-1895
Hardinge Giffard, 1st Earl of Halsbury.jpg Ο Λόρδος Χάλσμπιουρι (αργότερα [[Κόμης του Χάλσμπιουρι) Συντηρητικός 1895–1905
1stEarlLoreburn.jpg Ο Λόρδος Λόρμπερν (αργότερα Κόμης Λόρμπερν) (en) Φιλελεύθερος 1905-1912
Portrait of Richard Haldane, 1st Viscount Haldane.jpg Ο Υποκόμης Χαλντέιν (en) Φιλελεύθερος 1912–1915
1stViscountBuckmaster.jpg Ο Λόρδος Μπακμάστερ (en) Φιλελεύθερος 1915–1916
1stViscountFinlay.jpg Ο Λόρδος Φίνλεϊ (en) Φιλελεύθερος 1916-1919
F. E. Smith as Lord Chancellor.jpg Ο Λόρδος Μπέρκενχεντ (αργότερα Κόμης του Μπέρκενχεντ) (en) Συντηρητικός 1919–1922
1stViscountCave.jpg Ο Υποκόμης Κέιβ (en) Συντηρητικός 1922–1924
Portrait of Richard Haldane, 1st Viscount Haldane.jpg Ο Υποκόμης Χαλντέιν Φιλελεύθερος 1924
1stViscountCave.jpg Ο Υποκόμης Κέιβ Συντηρητικός 1924–1928
Hailsham1.JPG Ο Λόρδος Χέιλσαμ (αργότερα Υποκόμης Χέιλσαμ) (en) Συντηρητικός 1928–1929
1stViscountSankey.jpg Ο Λόρδος Σάνκεϊ (αργότερα Υποκόμης Σάνκεϊ) (en) Εργατικός 1929–1935
Hailsham1.JPG Ο Υποκόμης Χέιλσαμ Συντηρητικός 1935–1938
Ο Λόρδος Μομ (en) Συντηρητικός 1938–1939
Thomas Inskip.jpg Ο Υποκόμης Κάλντκοουτ (en) Συντηρητικός 1939–1940
Sir John Simon 1-3-16.jpg Ο Υποκόμης Σάιμον (en) Φιλελεύθερος 1940–1945
William Allen Jowitt c1945.jpg Ο Λόρδος Τζάουιτ (αργότερα Υποκόμης Τζάουιτ) (en) Εργατικός 1945–1951
Ο Λόρδος Σάιμοντς (en) Συντηρητικός 1951–1954
David Maxwell Fyfe.jpg Ο Υποκόμης Κίλμιουιρ (en) Συντηρητικός 1954–1962
Ο Λόρδος Ντίλχορν (en) Συντηρητικός 1962–1964
Ο Λόρδος Γκάρντινερ (en) Εργατικός 1964–1970
Quintin Hogg, Baron Hailsham Allan Warren.jpg Ο Λόρδος Χέιλσαμ του Σαιντ Μέριλμπόουν (en) Συντηρητικός 1970-1974
Elwyn Jones in Romania (cropped).jpg Ο Λόρδος Έλγουιν-Τζόουνς (en) Εργατικός 1974-1979
Quintin Hogg, Baron Hailsham Allan Warren.jpg Ο Λόρδος Χέιλσαμ του Σαιντ Μέριλμπόουν Συντηρητικός 1979–1987
Ο Λόρδος Χέιβερς (en) Συντηρητικός 1970-1974
James Mackay.jpg Ο Λόρδος Μακέι του Κλάσφερν (en) Συντηρητικός 1987–1997
Ο Λόρδος Ίρβιν του Λαίργκ (en) Εργατικός 1997-2003
Charles Falconer, Baron Falconer of Thoroton, May 2009.jpg Ο Λόρδος Φάλκονερ του Θόροτον (en) Εργατικός 2003-2006

Εκλεγμένοι από το Σώμα (2006-)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Όνομα Παράταξη Διάρκεια θητείας
Baroness Hayman (2) 25 May 2011.png Βαρόνη Χέιμαν (en) Εργατική 2006-2011
Baroness D’Souza of Wychwood (cropped).jpg Βαρόνη Ντ'Σούζα (en) Ανεξάρτητη 2011-

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Leader of the House of Lords της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).