Συζήτηση:Ιστορία των Εβραίων στην Ελλάδα/Αφαίρεση προβεβλημένου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ιστορία των Εβραίων στην Ελλάδα[επεξεργασία κώδικα]

Αφαίρεση του λήμματος από τα προβεβλημένα.--Diu (συζήτηση) 22:28, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)

Υπέρ Υπέρ Το λήμμα είναι ελλειπέστατο όσον αφορά ειδικά τις παλαιότερες εποχές (Ρωμαϊκή, βυζαντινή) και γενικά έχει λίγες πηγές και μικρή έκταση. Απορώ πως πέρασε την αξιολόγηση. Είναι καιρός να υπάρχουν αυστηρά και καθαρά κριτήρια και ενδελεχή έλεγχος προτού γίνει ένα λήμμα αξιόλογο. Αν έχουμε π.χ. 10 άρθρα που αξίζουν την κορυφή, καλύτερα να χρίσουμε μόνο αυτά προβεβλημένα και να μην έχουμε 100 άρθρα αμφιβόλου ποιότητας.Soccererer (συζήτηση) 22:58, 24 Μαρτίου 2019 (UTC)

Υπέρτου αποχαρακτηρισμού από αξιόλογο, συμφωνώ με τον @Soccererer: Bλέπω οτι υπάρχουν αρκετά κενά στο σκέλος της τεκμηρίωσης. Για παράδειγμα

  • παραπομπή 3. [1]--> τριτογενής πηγή
  • παρ. 4 Chantraine, Pierre (1999 (β΄ έκδ.)). Dictionnaire étymologique de la langue grecque -->τριτογενής πηγή
  • Ενότητα Ρωμανιώτες:μεγάλο μέρος του κειμένου χωρίς πηγή.
  • Ενότητα Σεφαραδίτες:χωρίς πηγή.
  • Ενότητα Ελληνιστική περίοδος:1 πηγή (Αρκετα αξιόπιστη παντως)
  • Ενότητα Ρωμαϊκή περίοδος:2 παραγράφοι, εκ των οποίων η μια έχει πηγή.
  • Ενότητα Βυζαντινη περίοδος: 2 παράγραφοι εκ των οποίων η μια έχει πηγή, αμφιβόλου αξιοπιστίας [2]
  • Ενότητα Οθωμανική περίοδος:Οι πρώτες 3 παραγράφοι δεν εχουν πηγή. Η τέταρτη έχει μια πηγή, η οποία στηρίζει προφανως μια πρόταση, η οποία δίνεται με attribution. Η πέμπτη παράγραφος δεν έχει πηγή. Η έκτη παράγραφος έχει 2 παραπομπές. Στην πρώτη παραπομπή της εκτης παραγράφου, υπάρχει κείμενο το οποίο θα έπρεπε να ήταν σε σημείωση. Η δεύτερη παραπομπή της εκτης παραγράφου ειναι προς εφημερίδα του 1913.
  • Ενότητα Β παγκόσμιος και Ολοκαύτωμα: Θα μπορουσαν να υπάρχουν καλύτερες πηγές. Απο τις πηγές που παρατίθενται ξεχωρίζω την |"«Στο φως τα μυστικά των ναζί» του Μωυσή Κωνσταντίνη, πρόεδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Αγγελιοφόρος, 28 Οκτωβρίου 2007· St. Bowman, The Agony of Greek Jews 1940-1945, Stanford University Press, California 2009." Επιπλέον, η τελευταία παράγραφος της συγκεκριμένης ενότητας, θα έπρεπε να εντασσόταν σε διαφορετική ενότητα.

Τέλος, πιστεύω πως το λήμμα ίσως να έπρεπε να κάλυπτε, έστω και σε περιληπτικο βαθμό, την ιστορία του Αντισημιτισμού στην Ελλάδα, ενώ ίσως να έπρεπε να έγραφε μερικές προτάσεις για την σημερινή κατάσταση. Cinadon36μίλαμου 08:03, 25 Μαρτίου 2019 (UTC)