Συζήτηση:Θαύματα του κόσμου

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Έχω τις εξής παρατηρήσεις για ανακρίβειες στο κείμενο:

1. Στο παρόν αυτή τη στιγμή λήμμα υπάρχει ένα στοιχεί εικώνας που σχολιάζεται ως εξής:

"Τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου (από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω): Η Πυραμίδα του Χέοπα, οι κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας, ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, το Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο Κολοσσός της Ρόδου και ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, όπως απεικονίζεται από τον ολλανδό καλλιτέχνη του 16ου αιώνα Μάαρτεν Φαν Χέιμσκερκ".

Αλλά ο Μάαρτεν Φαν Χέιμσκερκ είχε φτιάξει τη σειρά "Τα ΟΚΤΩ θαυματα του κόσμου" (επομένως αυτός αναφερόταν σε 8 θαύματα του κόσμου, και όχι σε 7), και σε αυτήν ΔΕΝ περιείχε τους "Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας", αλλά περιείχε τα "Τείχη της Βαβυλώνας" και το "Κολοσσαίο της Ρώμης". Άρα ο κατάλογος του Φαν Χέιμσκερκ διαφέρει σημαντικά από τον συνηθισμένο κοινά αποδεκτό σήμερα κατάλογο των "Επτά θαυμάτων του Αρχαίου κόσμου".

2. Στο παρόν αυτή τη στιγμή κείμενο του λήμματος γράφει:

"Ο ιστορικός Ηρόδοτος (περ. 484 π.Χ. - 425 π.Χ./410 π.Χ.), και ο μελετητής Καλλίμαχος από την Κυρήνη (310 π.Χ. - 240 π.Χ.) δημιούργησαν στο Μουσείο της Αλεξάνδρειας πρώιμους καταλόγους επτά θαυμάτων".

Όμως, περιττόν είναι να τονιστεί, ότι ο ιστορικός Ηρόδοτος ποτέ δεν θα μπορούσε να δουλέψει στο Μουσείο της Αλεξάνδρειας, γιατί έζησε πολύ πιο πριν (παραπάνω απο 100 χρόνια) από την εποχή που χτίστηκε η Αλεξάνδρεια (το 331 π. Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο) και το Μουσείο της Αλεξάνδρειας (επί του Πτολεμαίου Α'). Ο Καλλίμαχος πράγματι δούλεψε εκεί - αν και αυτό συνέβη πολύ αργότερα από την εποχή του Ηρόδοτου (περίπου 2 αιώνες ή λίγο παραπάνω).

--Andy4675 (συζήτηση) 23:31, 26 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Andy4675 μπορείτε πάντα να προχωρήσετε ο ίδιος σε όποιες αλλαγές της σελίδας θεωρείτε απαραίτητες/ορθές, συνοδευόμενες βέβαια, όπου χρειάζεται, με τις αντίστοιχες πηγές. Esslet(συζήτηση) 11:38, 27 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]