Συζήτηση:Εύζωνες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Φωτογραφικό υλικό[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να υπάρχει ξεχωριστή ενότητα με φωτογραφίες. Αρκούν τόσες όσες επιτρέπει η έκταση του άρθρου. Μπορούν κάλλιστα να μεταφερθούν στα commons (από τη στιγμή που είναι και κοινό κτήμα) που έχουν αυτόν ακριβώς το ρόλο (αποθήκη πολυμέσων). Εξάλλου για κάποιους μπορεί να είναι και πρόβλημα η φόρτωση τόσων εικόνων. Το ίδιο παρατηρείται και σε άλλα άρθρα. --Dada* 17:58, 17 Μαρτίου 2008 (UTC)

Σε κάθε άρθρο μπορούν να μείνουν 3-4 εικόνες και οι υπόλοιπες ας ανέβουν κόμμονς, μερικά άρθρα έχουν φτάσει να έχουν 20+ φωτογραφίες - Badseed απάντηση 23:58, 17 Μαρτίου 2008 (UTC)

στολιάδες;;;[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει κάποια (σοβαρή) πηγή γι'αυτό; Γιατί σαν να παρατραβάει το εθνομυθολογικό παραλήρημα...

Τσολιάς. Προέρχεται από το τουρκικό çul (< αραβικό cull) και σημαίνει το “κουρέλι”, “το παλιόρουχο”. Κατά το λεξικό του Μπαμπινιώτη: “φαίνεται ότι η λέξη είχε αποδοθεί μειωτικά στους κλέφτες και τους αρματολούς (από τους Τούρκους) επειδή η φουστανέλα ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος). Η λέξη τσολιάς είναι ομόρριζη με τη λέξη τσόλι και τσούλι.

Αναπαραγωγή ισχυρισμών από βοθροσάιτ και αναρτήσεις σε μπλογκ[επεξεργασία κώδικα]

Χρήστης αναπαρήγαγε κείμενο προερχόμενο από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιώργο Λάζαρη και από μπλόγκερ ονόματι Αλή Σουλιώτη. Εννοείται πως το αφαιρώ.

Pavlos1988 (συζήτηση) 22:05, 18 Μαΐου 2015 (UTC)

Σχόλιο 23-7-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Στα Μεγαρα, οι περικνημιδες που φορανε οι αξιωματικοι, λεγοντε "σκαλτσες" απο την λεξη "σκαλιστες (περικνημιδες). Κατα την παραδοση η λεξις προερχεται απο τις μεταλικες σκαλιστες περικνημιδες, που εφεραν οι οπλιτες κατα την αρχαιοτητα. ( σκαλιστες- σκαλστες- σκαλτσες). Αντιστοιχα και "σκαλτσοδετες" Αναφορά: Δημητριος Ηλιας ΜΕΓΑΡΑ ( Εβρου 14 τ.κ. 18100) (δασκαλος Ελληνικων χορων) 213.16.189.165 11:14, 23 Ιουλίου 2017 (UTC)