Συζήτηση:Ευρωζώνη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ευρωπαϊκή Ένωση», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


έβαλα ως συνώνυμο τής ευρωζώνης την ευρωλάνδη αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. δηλαδή νομίζω ότι η ευρωζώνη είναι οι χώρες τής ΕΕ που συμμετέχουν στο ευρώ. ενώ η ευρωλάνδη μπορεί να σημαίνει γενικά τις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ. Δηλαδή στην ευρωζώνη ανήκουν μόνο τα δώδεκα κράτη που αναφέρονται στην αρχή ενώ στην ευρωλάνδη ανήκουν και ο Άγιος Μαρίνος, το Βατικανό, το Μονακό και η Ανδόρρα. --Λύκινος 10:41, 9 Νοεμβρίου 2006 (UTC)

Πληθυσμός κρατών[επεξεργασία κώδικα]

Τι σχέση έχει ο πληθυσμός των κρατών με το ευρώ; Την σημαία, την ονομασία, την ημ/νιαα υιοθέτησης του ευρώ και το ποιες αποικίες/αυτόνομα κράτη δεν έχουν υιοθετήσει το εν λόγω νόμισμα το καταλαβαίνω. Αλλά για ποιον λόγο να αναφέρεται ΚΑΙ ο πληθυσμός τους;--JTE Dimandix (συζήτηση) 13:56, 24 Ιανουαρίου 2019 (UTC)