Συζήτηση:Εργκύς Κάτσε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Soccerball Greece.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Verde con trifoglio Verde su cerchio Bianco.png Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Παναθηναϊκός.


Εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα δεν φαίνεται να καλύπτει τα ειδικά κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας για αθλητές και τα γενικά κριτήρια ως πρόσωπο, αλλά τα γενικότερα κριτήρια ως προς την αναγνωρισιμότητά του. Για αυτό τον λόγο, τοποθέτησα την αντίστοιχη σήμανση.--Vagrand (Συζήτηση) 08:58, 2 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Εργκούς όχι Εργκίς[επεξεργασία κώδικα]

Μετονομασία του λήμματος κατά τον σύλλογο που ανήκει και τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 04:04, 29 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Δεν ήταν σωστή η ενέργειά σου, αγαπητέ Στέλιο Πετρουλάκη. Στα ξένα κύρια ονόματα -όσα δεν είναι ιστορικά εξελληνισμένα (π.χ. Μαγελλάνος, Ροβεσπιέρος)- είναι παντελώς αδιάφορο αν κάποια ελληνική πηγή τα εκφέρει με τον α ή β τρόπο. Υποχρέωση αποτελεί (και βάσει της νεοελληνικής γραμματικής) η πιστή απόδοση της προφοράς, αφού αντίθετα από τις λόγιες ξένες λέξεις, τα ονόματα αποτελούν πτυχή και έκφραση της προσωπικότητας του φέροντος. Μια αλλοιωμένη απόδοση του ονόματος μπορεί να θεωρηθεί ως και προσβλητική / απαξιωτική. Ως εκ τούτου ο εν λόγω παίκτης, που λέγεται Εργκύς Κάτσε, έτσι πρέπει να εμφανίζεται και στο λήμμα, μάλιστα με υ (και όχι ι) για να δηλώνει την προέλευση από το γράμμα y (αντιστρεψιμότητα!), το οποίο εδώ προφέρεται ακριβώς όπως το γερμανικό Umlaut "ü". --MedMan (συζήτηση) 00:35, 12 Ιουλίου 2019 (UTC)