Συζήτηση:Εμμανουήλ Παϊτάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Σχόλιο 21-3-2021[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Ο Εμμανουήλ Παϊτάκης δυστυχώς απεβίωσε τον Σεπτέμβρη του 1995. Η κόρη του από την Αθηνά Παϊτάκη ονομάζονταν Λίλιαν(Ευαγγελία) και δυστυχώς απεβίωσε το 2018. Ο Εμμανουήλ Παϊτάκης είχε ξαναπαντρευτεί την Ζωή Βερνάρδου στην μέση της δεκαετίας του 1980.

Έχετε πηγή για την ημερομηνία θανάτου; --C Messier 19:27, 27 Ιουνίου 2021 (UTC)
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Έχετε δίκιο. Βρέθηκε αναφορά σε στήλη κοινωνικών σε εφημερίδα του 1995, που επιβεβαιώνει τα παραπάνω για τον πρώην νομάρχη. ----Lemur12να'στε καλά 16:22, 18 Ιουλίου 2021 (UTC)
Έχει γίνει κάποιο λάθος σχετικά με τον πρώην νομάρχη, Εμμανουήλ Παϊτάκη. Δεν πρέπει να έχει αποβιώσει. Στον παρακάτω σύνδεσμο http://eklogesapps.ypes.gr που είναι ο επίσημος σύνδεσμος του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με ποιο εκλογικό διαμέρισμα είναι εγγεγραμμένος ο κάθε πολίτης και σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζει, αν πληκτρολογήσετε τα στοιχεία του, γίνεται κανονικά η ταυτοποίησή του, που σημαίνει πως είναι ακόμα εν ζωή. Διότι οι άνθρωποι που έχουν αποβιώσει δεν εμφανίζονται στον κατάλογο. Αυτός όμως εμφανίζεται κανονικά.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον τέως βουλευτή Θεμιστοκλή Μπάλλα. Ενώ είναι ακόμα εν ζωή(104 ετών,γεννημένος το 1917) και ταυτοποιείται κανονικά στον επίσημο κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών, υπάρχουν κάποια site όπως για παράδειγμα το http://testmembers.anavathmis.eu που αναφέρεται πως απεβίωσε το 2002 σε ηλικία 85 ετών. Κάτι που φυσικά είναι αναληθές.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΙΤΑΚΗ 1995 ΝΟΜΑΡΧΗΣ.png
Ναι, όμως ο Παϊτάκης δυστυχώς απεβίωσε, το ανέφερε και πρόσωπο που γνώριζε την οικογένειά του πιο πάνω. Προφανώς στον κατάλογο του υπουργείου Εσωτερικών θα έγινε κάποιο λάθος και δεν θα αφαιρέθηκε από εκεί (υποθέτω ότι ο θάνατός του θα δηλώθηκε στον Πειραιά (και όχι στη γενέτειρά του, τον Βαφέ) με βάση την πηγή - αγγελία κηδείας). Βρέθηκε και το δημοσίευμα (σας το παραθέτω στη φωτό)- ανακοίνωση κηδείας του (13/9/1995) και αναφέρεται ρητά ότι ήταν πρώην νομάρχης ο αποβιώσας. Δεν θυμάμαι άλλον νομάρχη με ίδιο ονοματεπώνυμο, άρα είναι το πρόσωπο του λήμματος.

Σαφώς είναι προτιμότερο να αναφέρουμε ως εν ζωή κάποιον που έχει αποβιώσει όταν δεν είμαστε σίγουροι, μέχρι να βρούμε έστω και μια πηγή για επιβεβαίωση, παρά το αντίθετο. Ο Θεμιστοκλής Μπάλλας πιθανότατα να είναι εν ζωή. Ίσως κάποιος συγγενής του θα μπορούσε να μας διαφωτίσει/ενημερώσει. ----Lemur12να'στε καλά 14:17, 22 Ιουλίου 2021 (UTC)