Συζήτηση:Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αθήνα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δομή άρθρου[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει κάποιο πρότυπο που να ισχύει για τα μουσεία στην ελληνική Βικι? Έβλεπα την αντίστοιχη σελίδα του Metropolitan Museum of Art και ζήλεψα την οργάνωση. Λόγω επαγγέλματος θα μπορούσα να προσφέρω σε σελίδες πολλών ελληνικών μουσείων αλλά είμαι καινούριος στην Βικι και δεν θέλω να κάνω κάτι εκτός προδιαγραφών!Luc 12:06, 13 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)

Δεν είναι (των) Αθηνών, είναι της Ελλάδας[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι ο τίτλος Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών είναι ανακριβής και λίγο παραπλανητικός. Η ακριβής, επίσημη ονομασία του δεν περιέχει το Αθηνών, αν και μερικές φορές αναφέρεται ως της Αθήνας, μόνο όμως ως ένδειξη για το πού βρίσκεται. Είναι ουσιαστικά μουσείο που αναφέρεται σε όλη την Ελλάδα, όπως φαίνεται στη σχετική σελίδα του Υπ. Πολιτισμού, στο επίσημο συνοπτικό ιστορικό του ίδιου του Ε.Α.Μ. και κυρίως στο ΦΕΚ 171/Α/28-8-2014, σ. 5547. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για άλλους δημόσιους/κρατικούς φορείς όπως, π.χ., το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, που βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά δεν είναι "των Αθηνών". Το λήμμα πρέπει να γίνει Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αθήνα) ή Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Ελλάδα). 34kor34 (συζήτηση) 19:38, 31 Αυγούστου 2016 (UTC)

ΟΚ, κανένα πρόβλημα δεν έχω 34kor34... Άμα το μετονόμασα ήταν κυρίως γιατί ήταν τουλάχιστον καταχρηστικό και εν μέρει ελληνοκεντρικό (?) ο όρος "Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο" να έστελνε σε αυτό της Αθήνας, ενώ υπάρχουν και άλλα ανά τον κόσμο με αυτό το όνομα... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:42, 31 Αυγούστου 2016 (UTC)