Συζήτηση:Διοργανώσεις ΕΣΠΕΔΕ Γυναικών 2015-16

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή πρέπει τα τοπικά να είναι μαζί (ανδρών και γυναικών).. (Ewiki (συζήτηση) 15:08, 6 Οκτωβρίου 2016 (UTC))

Διαφωνώ[επεξεργασία κώδικα]

Καταρχάς το λινκ δεν αναφέρεται περί ανδρών γυναικών.Αναφέρεται για διοργανώσεις ανδρών μόνο.Όλες των ανδρών μπήκαν μαζί και όλες των γυναικών μαζί.Σε όλα τα αθλήματα γίνεται ξεχωριστά για το καθένα.Γίνεται μπάχαλο μετά.Προφανώς αυτά συνδέονται με τις αντίστοιχες εθνικές κατηγορίες σε άνδρες και γυναίκες. Όσο για την έκταση του λήμματος μπορώ να βρω άπειρα τέτοια ή μικρότερα σε έκταση,αν είναι αυτό το πρόβλημα.Τόσο στην ελληνική βίκι όσο και στην αγγλική ή σε άλλη ξένη βίκι. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της σήμανσης.--Fon7 (συζήτηση) 08:48, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Βλέποντας από το λινκ και στα τοπικά του μπάσκετ υπάρχουν ξεχωριστά ανδρών και γυναικών.Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω.Όλες οι διοργανώσεις αποτελούν κομμάτι εθνικών διοργανώσεων.Τα πρωταθλήματα ανδρών γυναικών είναι κομμάτι της Β εθνικής (περιφερειακό).Το κύπελλο αποτελεί κομμάτι της πρώτης φάσης στο κύπελλο Ελλάδος (ανδρών γυναικών).Το ίδιο γίνεται και με τις υποδομές (ανδρών γυναικών) που είναι προκριματικά για το πανελλήνιο στις αντίστοιχες κατηγορίες.Ε.Σ.Κ. Αττικής 2012-2013 (Άνδρες) Ε.Σ.Κ. Αττικής 2012-2013 (Γυναίκες) --Fon7 (συζήτηση) 09:24, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Να προσθέσω και άλλα.Η απόφαση καμία σχέση δεν έχει με αυτό που φτιάχνω εγώ.Είναι για τις ΕΠΣ και για διοργανώσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου.Δεν το πήραμε να τα κάνουμε όλα ίσιωμα. Εκεί βρέθηκαν 4-5 άνθρωποι,τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε.Καλά κάνανε.Εγώ εδώ είμαι μόνος και φτιάχνω κάτι.Έφτιαξα έναν σκελετό να βάλω πέντε πράγματα.Να υπάρχει και για το μέλλον να μπουν περισσότερα αν βρεθούν.Ούτε το έφτιαξα παράλογα ούτε τίποτα.Το χώρισα σε άνδρες και γυναίκες.Με την λογική μου ένας συντονιστής είναι να βοηθάει κάποιον να γράψει.Όχι να δημιουργεί πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει ή να διώχνει κόσμο.Στο τέλος να μείνουν 2-3 άτομα να γράφουν.Αν βρεθούν περισσότεροι να γράφουν και έχουμε πρόβλημα,ας επέμβει όποιος συντονιστής θέλει.Όχι όμως στο τίποτα να παρεμβαίνει.Το πρόβλημα είναι οι σελίδες;Οι οποίες σελίδες είναι ενωμένες μεταξύ τους και κατηγοριοποιημένες.Όποιος θέλει τις βρίσκει και μπορεί να πλοηγηθεί μεταξύ τους.Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε στο ελάχιστο αυτήν την παρέμβαση.Την θεωρώ εντελώς ανούσια και χωρίς λόγο για μια απόφαση που δεν έχει καμιά σχέση με αυτό εδώ και έγινε κάτω από διαφορετικές συνθήκες.Να θέλει κάποιος να προσφέρει κάτι και να τον διώχνεις.--Fon7 (συζήτηση) 11:53, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Καλησπέρα καταρχάς.
1)Εδώ αναφερόμαστε σε τοπικό επίπεδο.
2)Ο κανόνας (και δεν μιλάω μόνο για αυτό το λινκ) ισχύει για όλες τις τοπικές διοργανώσεις όλων των αθλημάτων και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο.
3)Την ευθύνη για την οργάνωση και την διεξαγωγή του Εθν. Περ. Πρωταθλήματος έχουν οι ενώσεις [1] [2] άρα θα μπορούσε κάλλιστα να φτιαχτεί ένα άρθρο όπως εδώ: [[3]] και να σε παραθέτει στα λήμματα των τοπικών διοργανώσεων.
4)Το «Σε όλα τα αθλήματα γίνεται ξεχωριστά για το καθένα» ισχύει για τα εθνικά. Για κοίτα εδώ Διοργανώσεις Ε.Σ.Κ. Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2014–15 ή Ε.ΚΑ.Σ. Θεσσαλονίκης 2014-2015.
5)Δεν μίλησε κανείς για την έκταση του λήμματος, αντιθέτως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά.
6)Όσο για την τελευταία παράγραφο προφανώς με παρεξήγησες. Δεν σε έδιωξε κανένας, απλά μπορείς να διαφωνήσεις. Αυτή την σήμανση μπορεί να την έβαζε και κάποιος άλλος στη θέση μου ή να την έβαζα εγώ και σε άλλα λήμματα παρόμοια. Επειδή η βικιπαίδεια αυξάνεται ποιοτικά και ποσοτικά καλό θα ήταν να οργανώνεται κιόλας σε όλους τους τομείς.(Ewiki (συζήτηση) 14:19, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC))

Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Απλά πιστεύω στην κατηγοριοποίηση των θεμάτων.Πιστεύω ότι ανδρών γυναικών είναι μια καλή κατηγοριοποίηση χωρίς να γίνεται υπερβολικό.Δυστυχώς εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ οι ομάδες είναι λιγότερες και αν πάμε στον γυναικείο αθλητισμό είναι ακόμα λιγότερες.Αν μπουν όλα μαζί μου φαίνονται μπερδεμένα τελείως.Κάτι ανάλογο γίνεται και σε ορισμένους συλλόγους πχ Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων,Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας.Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω τον συγκεκριμένο κανόνα.Οκ να μην γίνονται υπερβολές δεν λέω.Υπερβολή όμως μου φαίνεται και να τα βάζουμε όλα σε μια σελίδα.Επειδή εδώ προς το παρόν δεν βλέπω να ασχολείται κάποιος άλλος και θέλω να περάσω και 2 τουλάχιστον σεζόν πίσω,μπορεί να βρεθεί μια λύση;;;;Επειδή ασχολούμαι και με το μπασκετάκι,να μην έχουμε και εκεί τα ίδια.Μπορεί να μείνει έστω αυτός ο διαχωρισμός;Γενικότερα κάποια λύση;--Fon7 (συζήτηση) 14:53, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

ΥΓ:θα ήθελα να τα περνάω πιο αναλυτικά αλλά δεν γίνεται (χρόνος,πηγές κτλ)--Fon7 (συζήτηση) 15:08, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Μην ξεχνάς ότι αυτοί οι κανονές δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Όσον αφορά τους συλλόγους που ανέφερες και άλλους παρόμοιους, διασπώνται σε άλλα λήμματα όταν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το κάθε τμήμα. Η λύση είναι να καταχωρείς τα λήμματα με έναν από τους δύο τρόπους (π.χ. Διοργανώσεις Ε.Σ.ΠΕ. Δυτικής Ελλάδας 2015–16 ή Διοργανώσεις Ε.Σ.ΠΕ. Δυτικής Ελλάδας 2015–16 (Ανδρών ή Γυναικών) μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο ή μπόρεις να το προτείνεις και στην αγορά για μία γενικότερη απόφαση.(Ewiki (συζήτηση) 15:27, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC))

Μιας και το πρότεινες,απλά για να ξέρεις, το πρότεινα στην αγορά.--Fon7 (συζήτηση) 21:13, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Λοιπόν, ας διασαφηνίσουμε λίγο την κατάσταση.
1ον: Η απόφαση αυτή αφορά μόνο τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ουσιαστικά η συζήτηση αφορούσε την ονομασία των λημμάτων σχετικά με τις αγωνιστικές περιόδους των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Πουθενά δεν αναφέρεται από κανέναν από όσους συμμετείχαν, άλλο άθλημα πέραν του ποδοσφαίρου.
2ον: Στο παρελθόν, το {{κουτί πληροφοριών συλλόγου καλαθοσφαίρισης}} ήταν ερμαφρόδιτο. Τα προβλήματα που δημιουργούσε η συγκεκριμένη παρουσίαση αναφέρονται εδώ. Μετά από πολύ κόπο, αυτό άλλαξε.
3ον: Eδώ και καιρό τα λήμματα αγωνιστικών περιόδων τοπικών ενώσεων καλαθοσφαίρισης, εμπεριέχουν πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών. Στην προκειμένη περίπτωση, όσοι γνωρίζουν από ΒΠ, καταλαβαίνουν πως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουμε το μπούσουλα. Μιλάμε για δεκαεννέα (19) τοπικές ενώσεις οι οποίες διεξάγουν κάθε χρόνο (αν λάβουμε υπ' όψιν μόνο τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών της κορυφαίας τοπικής κατηγορίας) τριανταοκτώ (38) διοργανώσεις. Αν δει κανείς τα λήμματα των αγωνιστικών περιόδων ΕΠΣ (ακόμη και της Αθήνας) ορισμένα δεν έχουν δημιουργηθεί καν, ή εμπεριέχουν μόνο την πρώτη κατηγορία (δηλαδή παντελής αδιαφορία). Πόσο μάλλον να δημιουργούσαμε ξεχωριστά λήμματα περιόδων για πρωτάθλημα και για κύπελλο (είχαν δημιουργηθεί 2-3 για μία περίοδο από κάποιον που είχε μεράκι και εν συνεχεία συγχωνεύθηκαν), ή ακόμη χειρότερα για κάθε τοπική κατηγορία ξεχωριστά. Είναι αδύνατον να υπάρχουν ξεχωριστά λήμματα για κάθε διοργάνωση ανδρών και γυναικών. Έτσι κι αλλιώς, διοργανώτρια αρχή είναι η ίδια για κάθε πρωτάθλημα (η εκάστοτε τοπική ένωση). Τα θετικά αυτού τρόπου λειτουργίας αναφέρονται στη συζήτηση. Επίσης οι αποφάσεις που έχουν παρθεί για αγωνιστηκές περιόδους ποδοσφαιρικών συλλόγων και τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου (που ασχολούνται πολύ περισσότερα άτομα), δείχουν πως δεν υπάρχει λόγος για επιπλεόν λήμματα σε αυτές τις περιπτώσεις. Πόσο μάλλον για την καλαθοσφαίριση.
4ον: Για καλύτερη οργάνωση των λημμάτων που αφορούν τοπικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης, θα μπορούσαν να προστίθενται επιπλέον πλαίσια πληροφοριών (όπως εδώ), ένα για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες, ή ένα για κάθε κατηγορία ξεχωριστά, ούτως ώστε να παρουσιάζονται τα δεδομένα ποιο ξεκάθαρα.
Ελπίζω να ληφθούν υπ' όψιν τα παραπάνω, τα οποία δε διαφέρουν πολύ από τη συζήτηση για τις ΕΠΣ. --IM-yb (συζήτηση) 22:41, 11 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Για να μην υπάρχει μπέρδεμα είπα μόνο για διαχωρισμό ανδρών γυναικών και όχι για κάθε διοργάνωση.Στην ΕΣΚΑΒΔΕ υπάρχουν 3 κατηγορίες στους άνδρες και τα υποδομής.Στις γυναίκες μια κατηγορία και τα υποδομής.Δεν λέω για 4 σελίδες αλλά για δυο.Άνδρες γυναίκες.Το ίδιο στο βόλεϊ.Τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες είναι μια κατηγορία,το κύπελλο και τα υποδομής.Από του χρόνου ίσως γίνει 2 κατηγορίες για τις γυναίκες.Ακόμα και εδώ λέω για άνδρες γυναίκες.Όχι για κάθε κατηγορία. Από εκεί και πέρα να υπάρχει ένας σκελετός έτοιμος και όποιος θέλει να προσθέτει στοιχεία.Με συνδέσμους μεταξύ των σελίδων κτλ.Όταν υπάρχουν στοιχεία για κάποια χρονιά,να γραφτεί κάτι.Αλλιώς μένει κενή.Σαν δεύτερη επιλογή να γίνει λίγο λίγο πχ ξεκινάει κάποιος και φτιάχνει μια χρονιά μισή.Ας μην διαγραφεί.Ίσως μπουν περισσότερα στοιχεία μελλοντικά.--Fon7 (συζήτηση) 08:50, 12 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Πιθανών να μη διάβασες τίποτα από τα παραπάνω. Δικό σου θέμα. Όπως βλέπεις, είσαι ο μόνος που τάσεται υπερ δύο λήμμάτων (ένα για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες). Εννοείται πως μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, μέχρι που οι υπόλοιποι να τα συγχωνεύσουν. --IM-yb (συζήτηση) 18:26, 12 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Και για να μη ξεχνιώμαστε, δε λες για δύο (2) αλλά για τριανταοκτώ (38) λήμματα (αντί για 19). Αυτός ο αριθμός θα πρέπει ισχύει για κάθε αγωνιστική περίοδο. Εκτός αν ενδιαφέρεσαι μόνο για τα δύο (2) λήμματα που θέλεις να δημιουργήσεις. --IM-yb (συζήτηση) 18:38, 12 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Όσα είναι.Δεν μπορώ να καταλάβω αφού δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου ή οτιδήποτε άλλο.Όταν βλέπω σε κάτι αγγλίες θέματα για 10 κατηγορίες κάτω.Από εκεί και πέρα όπως εξήγησα και παραπάνω θα γίνουν οι χρονιές που υπάρχουν στοιχεία αυτήν την στιγμή.Αυτήν την στιγμή οι χρονιές είναι λίγες.Είναι οι χρονιές 2013-16,τουλάχιστον για το βόλευ.Οι υπόλοιπες μένουν κενές μέχρι να βρεθεί υλικό.Απλά υπάρχει ο σκελετός για μελλοντική χρήση.Όπως γίνεται και με τις ΕΠΣ.Υπάρχει ο σκελετός και όταν υπάρχουν στοιχεία φτιάχνονται και τα λήμματα. ΥΓ:Προφανώς και διάβασα και τα παραπάνω.--Fon7 (συζήτηση) 08:06, 13 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Δεν είναι θέμα χώρου. Είναι θέμα οργάνωσης και, εν τέλει, εγκυκλοπαιδικότητας. --IM-yb (συζήτηση) 09:12, 13 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Ακριβώς επειδή είναι οργάνωση δεν τα βάζουμε όλα μέσα.Κάνεις κάτι όμορφο με κατηγορίες κτλ.Όσο για την εγκυκλοπαιδικότητα που αναφέρεις,αν είναι μαζί (άνδρες γυναίκες),πιάνουν το τεκμήριο της εγκυκλοπαιδικότητας ενώ αν είναι χώρια δεν το πιάνουν;Τι λογική είναι αυτή;Από εκεί και πέρα έχει όσο εγκυκλοπαιδικότητα έχει η εκάστοτε ΕΠΣ ή το εκάστοτε πρωτάθλημα στην 10η κατηγορία της Αγγλίας το 1900.Μπορεί να βρεθεί ακόμα χειρότερα παραδείγματα αν ψάξουμε. Εμένα μου φαίνονται παράλογα αυτά τα πράγματα.Πάει κάποιος να φτιάξει κάτι και του το βγάζουν ξινό.Στο τέλος λες και ένα άντε γεια και βρίσκεις την υγειά σου.Μέτα μένουν 2-3 να γράφουν.Εκεί καταλήγει το πράγμα.--Fon7 (συζήτηση) 13:33, 13 Οκτωβρίου 2016 (UTC)