Συζήτηση:Δημήτρης Μπασδάνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Περί εγκυκλοπαιδικότητας[επεξεργασία κώδικα]

Η τοποθέτηση της σήμανσης περί αμφιλεγόμενης εγκυκλοπαιδικότητας έγινε καθώς δεν βλέπω να καλύπτει τα κριτήρια για την εγκυκλοπαιδικότητα μουσικών. Δεν έχει κυκλοφορήσει ως σόλο καλλιτέχνης τουλάχιστον 4 άλμπουμ από κύρια δισκογραφική, δεν τεκμηριώνεται από κάπου τα τραγούδια να έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία, ούτε βλέπω να έχει διακριθεί με κάποιο επίσημο μουσικό βραβείο (το aplaud είναι ιστοσελίδα που τρέχει διαγωνισμούς μουσικής).

Μένει μόνο το κριτήριο σχετικά με την κάλυψη από ανεξάρτητες, αξιόπιστες πηγές, και μάλιστα αρκετές. Η αναφορά στην εφημερίδα των συντακτών είναι σε καλό δρόμο αν και έχει έκταση μόλις μιας παραγράφου (και άλλη μία για το άλμπουμ), το discogs είναι ουσιαστικά βάση δεδομένων και ως τέτοια δεν αποτελεί τεκμήριο σπουδαιότητας, στις παραπομπές 3 (δελτίο τύπου;), 4, 5 οι αναφορές είναι ονομαστικές. Το katiousa.gr, το noizy.gr και το diskoryxeion.blogspot.com δεν ξέρω κατά πόσο θεωρούνται αξιόπιστες πηγές. Το real gone rocks (αξιοπιστία;) επικεντρώνεται στο άλμπουμ και πολύ λιγότερο στον καλλιτέχνη. Κάπου αλλού είδα ότι υπάρχουν και άλλες κριτικές του άλμπουμ. Οι παραπομπές 12, 13, 14 είναι ουσιαστικά αυτοαναφορές που τεκμηριώνουν ότι είναι ο συγγραφέας των βιβλίων.

Γενικά, θεωρώ ότι το λήμμα υστερεί όσον αφορά στην εγκυκλοπαιδικότητα στα σημεία. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Να υποδείξετε αφιερώματα εφημερίδων ή περιοδικών και βιβλία σχετικά με τον μουσικό που δεν έχουν αναφερθεί. Αν δεν υπάρχουν, ίσως είναι μια περίπτωση Wikipedia:Too soon, όπου δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές αξιόπιστες πηγές πληροφοριών. Το λήμμα των Villagers of Ioannina City είχε την ίδια σήμανση για κάποιους μήνες, στους οποίους γράφηκαν αρκετά αφιερώματα. Στην άλλη άκρη, το λήμμα για την Πάολα Φωκά είχε διαγραφεί το 2011 ύστερα από σχετική συζήτηση, για να δημιουργηθεί ξανά μετά από μερικά χρόνια, όταν είχε έρθει τεκμηριωμένα η εμπορική επιτυχία. Από την άλλη υπάρχει και η πιθανότητα να μην υπάρξει περισσότερη κάλυψη, οπότε και θα γίνει συζήτηση για τη διαγραφή ή διατήρηση του λήμματος. --C Messier 14:03, 8 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)

@C messier: Μια διευκρίνιση για το "Δισκορυχείον" μόνο: γενικά είναι καλή πηγή, καθόσον είναι το προσωπικό μπλογκ του Φώντη Τρούσα, γνωστού μουσικοκριτικού, συντάκτη και ιστορικού της ελληνικής μουσικής σκηνής, επί 15+ χρόνια αρχισυντάκτη του σημαντικού περιοδικού Jazz και Τζαζ, συνεργάτη εντύπων και σάιτ όπως η Lifo κλπ. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 14:47, 8 Δεκεμβρίου 2020 (UTC)
@C messier: Προστέθηκαν νέες παραπομπές - νομίζω αξιόπιστες - όπως άρθρα από Greek City Times, Medium.com, Medium.com, RhythmPassport.com, typos-i και την έντυπη εφημερίδα "Θεσσαλία" καθώς και συνεντεύξεις στο αμερικάνικο περιοδικό jamsphere magazine και στο ελληνικό polis magazino. (JBPeruvian (συζήτηση) 10:29, 2 Φεβρουαρίου 2021 (UTC))