Συζήτηση:Δήμος Ρίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Συγχώνευση[επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο αυτό μιλάει για τον δήμο και το άλλο για την έδρα. Αν πρόκειται λοιπόν να γίνει συγχώνευση, το Ρίο θα γίνει ανακατεύθυνση και αυτό εδώ θα παραμείνει με επιπλέον όσες πληροφορίες έχει το άλλο άρθρο. --Dead3y3 11:54, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Ο δήμος θα καταργηθεί σε λίγο καιρό οπότε δεν έχει νόημα η συγχώνευση προς τα 'δω. Αν πρέπει να γίνει κάποια συγχώνευση πιο λογικό είναι να γίνει προς τον οικισμό Ρίο που προυπήρχε και θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Πάντως η συζήτηση με την τύχη αυτων των άρθρων εκκρεμεί --Costas78 12:34, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)
Μέχρι το 2011 υπάρχει καιρός. Δεν θα είναι πολύ παράξενο ταξινομικά να υπάρχουν πληροφορίες για τον δήμο σε ένα άρθρο οικισμού; Αν πρόκειται τότε να συγχωνευθεί, ας γίνει στο άρθρο για τον καινούργιο δήμο. --Dead3y3 12:37, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

(μετά από σύγκρουση)

Ο νέος δήμος θα περιλαμβάνει 1500 οικισμούς. Τι θα πρωτοσυγχωνευτεί στον νέο δήμο. Κάπου πρέπει να σταματάνε και οι αλυσιδωτές συγχωνεύσεις. Αλλά γιατί πρέπει να συγχωνευτεί κάπου το Ρίο; Δεν δικαιολογεί αυτόνομο άρθρο σαν οικισμός και μάλιστα μεγάλος; Πάντως αν δεχτούμε πως χρειάζεται να γίνει κάποια συγχώνευση πιο σωστό είναι να γίνει στο Ρίο (πιο «εγκυκλοπαιδικό» θέμα ως γεωγραφική πληροφορία από το "δήμος Ρίου") --Costas78 12:54, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Στην ουσία η κοινότητα φαίνεται να έχει μετανομαστεί σε Δήμος Ρίου, ο Άγιος γεώργιος δεν αναφέρεται σαν δημοτικο διαμέρισμα η εδρα η ακομα και οικισμος του δημου εκτός σπανίων εξαιρέσεων, το πρότεινα με τη λογική ότι η κοινότητα μεταονομάστηκε σε Δήμος Ρίου με την προσθήκη κι άλλων οικισμών , όπως στο Δήμος Βραχναίικων που ο σημερινός δήμος προωθεί αυτή την ιδέα, ΄οτι δηλαδή είναι συνέχεια της Κοινότητας. Το ίδιο έχω προτείνει και το Δήμος Παραλίας . --✻tony esopi λέγε 12:45, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Επίσης σχετικα με την ανακατευθηνση, δεν γινεται τ Ριο να ανακατευθηνη στο Δήμος Ρίου, εκτος του οτι ο οικισμος επίσημα Ριο λέγεται , πάντα Ριο λεγόταν από Πατρινούς και Ριότες πριν μεταονομαστεί επίσημα, το Αγιος Γεωργιος μονο επίσημη ονομασία ηταν και στις ταμπέλες, τουλάχιστον εσυ Dead3y3 που ησουν φοιτητης εδω θα το ξερεις αυτο . Δεν νομιζω να έλεγες ποτε πάω στον άιγιωργη, πάω στο Ρίο έλεγες πχ ! --✻tony esopi λέγε 12:52, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

@Tony Esopi, Costas78: Ναι φοιτητής είμαι και μάλιστα στο Ρίο μένω, όντως κανείς δεν το λέει Άγιο Γεώργιο. Το θέμα είναι ότι σε μια εγκυκλοπαίδεια πρέπει να ακολουθείται μια ομοιόμορφη ταξινόμηση, και πολλές φορές εκτός γεωγραφικών πλαισίων. Εδώ και καιρό με τα σχετικά άρθρα έχουμε πάψει να τα βασίζουμε στη γεωγραφία, αλλά στην διοικητική διαίρεση. Και τα δύο εγκυκλοπαιδικά είναι, αλλά, Costas78, το δεύτερο προσφέρει ένα πολύ πιο αυστηρό και συνεπώς καταλληλότερο τρόπο οργάνωσης όσον αφορά μια εγκυκλοπαίδεια. Αν θέλετε να λειτουργούμε και ως ταξιδιωτικός οδηγός, υπάρχει πάντα η λύση των ανακατευθύνσεων. --Dead3y3 13:01, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Όπως ανέφερα και στην άλλη συζήτηση, ακολουθώντας τυφλά την διοικητική διαίρεση οδηγούμαστε σε κακή χρήση ονομάτων αντικαθιστώντας τα διαδεδομένα γεωγραφικά ονόματα με λιγότερο διαδεδομένα διοικητικά. Δεν μπορούμε π.χ. να έχουμε την Αθήνα κάτω από τον τίτλο Δήμος Αθηναίων ή την Πάτρα κάτω από τον τίτλο δήμος Πατρέων. Στα υπόλοιπα, όπως βλέπω στον κατάλογο διοικητικής διαίρεσης οι δήμοι Ρίου, Παραλίας και Βραχναίικων αποτελούνται από αρκετούς οικισμούς και δημοτικά διαμερίσματα. Δεν ανήκουν στις περιπτώσεις που ο δήμος ταυτίζεται με έναν οικισμό ή δημοτικό διαμέρισμα οπότε γίνεται απλή ανακατεύθυνση στο άρθρο του οικισμού (π.χ. δήμος Παιανίας). Μπορούν να παραμείνουν ξεχωριστά άρθρα τουλάχιστον μέχρι να δούμε τι θα αποφασίσουμε με το θέμα των καταργημένων δήμων. --Costas78 21:20, 5 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Προφανώς άλλο είναι το Ρίο (ένας οικισμός) και άλλο ο Δήμος Ρίου (μια διοικητική οντότητα με πολλούς οικισμούς και επίσης μια περισσότερο χρονικά περιορισμένη οντότητα από έναν οικισμό). Δεν έχει καμιά έννοια συγχώνευση. --Focal Point 17:36, 3 Οκτωβρίου 2010 (UTC)