Συζήτηση:Γεώργιος Γρηγόριος Καντακουζηνός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σέρτζι; --Dada* 21:36, 22 Ιουλίου 2007 (UTC)

  • Μια μετονομασία του λήμματος από όποιον δύναται. Σέρτζι = Σέργιος. Ο Καντακουζηνός ήτο Γεώργιος. --Beati pauperes spiritu 10:27, 23 Ιουλίου 2007 (UTC)

Ουδετερότητα[επεξεργασία κώδικα]

Ρουμάνος ήταν ο άνθρωπος, πρωθυπουργός της Ρουμανίας ήταν, όχι της Ελλάδας... Το ότι υπάρχει (υπάρχει όντως ?) ένδειξη ότι η οικογένειά του αποτελεί συνέχεια της βυζαντινής οικογένειας των Καντακουζηνών δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο... Γιατί ένα πράγμα η καταγωγή και άλλο το να ανήκεις κάπου... Ως Ρουμάνος πολιτεύτηκε και όχι ως Έλληνας, άρα το όνομά του πρέπει να αναγράφεται στα ρουμάνικα και όχι τα ελληνικά... Είναι τουλάχιστον παραπλανητικό για τον Έλληνα αναγνώστη να διαβάζει ότι "Έλληνας" ήταν πρωθυπουργός της Ρουμανίας, όταν κάτι τέτοιο δεν ισχύει... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:01, 19 Μαΐου 2015 (UTC)

Αφαίρεσα αρχικά το πρότυπο ουδετερότητας, γιατί είχε προστεθεί από τον Χρήστης:Glorious 93 με το σχόλιο: "νομίζω πιάσαμε πάτο... Ρουμάνος πρωθυπουργός με ελληνικό όνομα, μονάχα γιατί η οικογένειά του έχει μακρινή βυζαντινή καταγωγή... θλίψη..." Το σχόλιο δεν είναι ακριβές αλλά εκτός αυτού σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί με κάποιο τρόπο την τοποθέτηση του προτύπου. Ούτε βέβαια υπάρχει πρόβλημα επί της ουσίας με το περιεχόμενο του λήμματος καθώς οι πληροφορίες που αναφέρονται είναι τουλάχιστον τετριμένες (οικογένεια, σπουδές, πολιτικά αξιώματα).--Diu (συζήτηση) 13:05, 19 Μαΐου 2015 (UTC)

Γιατί που αναφέρει ότι ήταν Έλληνας;--Diu (συζήτηση) 13:02, 19 Μαΐου 2015 (UTC)

Δηλαδή το "Γεώργιος Γρηγόριος Καντακουζηνός" σου φαίνεται τυπικότατο παράδειγμα ρουμάνικου ονόματος... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:07, 19 Μαΐου 2015 (UTC)

Αν θέλεις να προχωρήσεις σε σοβαρή συζήτηση καλό θα ήταν να διατυπώσεις την άποψή σου με ακρίβεια και σαφήνεια γιατί δεν γίνεσαι ξεκάθαρος. Το "Γεώργιος Γρηγόριος Καντακουζηνός" αποτελεί εξελληνισμένη μορφή του ονόματος. Υποθέτω ότι η πρότασή σου είναι "Γκεοργκ Γκριγκόρε Καντακουζηνός"; Αν ναι δεν διαφωνώ. Με το σχόλιο όμως που έγραψες στη σύνοψη επεξεργασίας (που είναι για να περιγράφει κανείς την αλλαγή που κάνει με συντομία) δεν είναι εύκολο να βγάλει κανείς νόημα τι εννοείς.--Diu (συζήτηση) 13:13, 19 Μαΐου 2015 (UTC)
Προχώρησα πάλι στην αφαίρεση του προτύπου ουδετερότητας καθώς βρήκα πηγή από άρθρο του Φαίδωνα Μαλιγκούδη στα Ε΄ Ιστορικά που αναφέρεται στον "Γεώργιο Καντακουζηνό, πρωθυπουργό της Ρουμανίας κατά τα διαστήματα μπλα μπλα", (τρίτη αξιόπιστη) πηγή που προσέθεσα στο λήμμα. --Diu (συζήτηση) 13:43, 19 Μαΐου 2015 (UTC)