Συζήτηση:Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η παραπομπή της ίδιας της Deutsche Bahn που αναφέρει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γιατί αφαιρέθηκε; Στη θέση της μπήκε παραπομπή που αφορά στην ιδιωτικοποίηση της DB Schenker logistics, όχι της ίδιας της DB. Αυτό λέγεται παράθεση παραπομπών ή κάτι έχεις κάνει λάθος; --Ttzavarasσυζήτηση 23:02, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Δεν νομίζω ότι έχω κάνει κάπου λάθος. Όλες οι παραπομπές που παρέθεσα αναφέρουν την DB ως κρατική (state-owned, Staatsunternehmen). Από την άλλη δε βλέπω σε ποιο ακριβώς σημείο της παραπομπής στη σελίδα της DB, αναφέρεται οτιδήποτε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Hansi667 (συζήτηση) 23:16, 8 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
"The Federal Republic of Germany, as long as it is the majority shareholder has the right..." (τονισμός δικός μου). Η ιστοσελίδα αυτή, του ίδιου του οργανισμού το αναφέρει, όπως βλέπεις. Γράφει "majority", δεν γράφει ούτε "sole" ούτε "unique", άρα δεν είναι ο μοναδικός μέτοχος. --Ttzavarasσυζήτηση 10:18, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Η παραπομπή του Ttzavaras δεν τεκμηριώνει τίποτα από αυτά. Η σελίδα λέει απλά ότι όσο το Κράτος έχει την πλειοψηφία θα μπορεί να ορίζει τρεις στο συμβούλιο. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες. Θα μπορούσε κατά τα άλλα να είναι μοναδικός μέτοχος, μέτοχος με απόλυτη πλειοψηφία ή και να μην έχει καθόλου μετοχές. Το μόνο που τεκμηριώνεται είναι ότι ο κανονισμός του δίνει αυτό το δικαίωμα. Όπως για παράδειγμα από την πρόταση "Όσο ζω και είμαι υγιής θα δουλεύω" δεν μπορεί να συμπεράνει κανείς ούτε ότι ζω ούτε ότι δεν ζω όυτε τίποτα παραπάνω. —Ah3kal (συζήτηση) 10:26, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Στην ίδια δε σελίδα αναφέρεται ρητά ότι το κράτος είναι ο μοναδικός μέτοχος:Ten members are elected by the shareholders' Annual General Meeting. Ten members are elected by employees. The Federal Republic of Germany is the sole shareholder. Prof. Dr Dr Utz-Hellmuth Felcht is the Chairman of the Supervisory Board.Ah3kal (συζήτηση) 10:31, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Σωστή η επισήμανση, αλλά ο ίδιος ο ιστότοπος φάσκει και αντιφάσκει: Η σελίδα που παρέθεσα μιλάει για "majority shareholder", αυτή που παραθέτεις (και φυσικά είναι πέραν αμφισβήτησης) μιλά για "sole shareholder". Πού λέει την αλήθεια; Και φυσικά άλλο είναι το "έχω την πλειοψηφία" κι άλλο το "είμαι μοναδικός ιδιοκτήτης", μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. --Ttzavarasσυζήτηση 11:29, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)
Όχι δεν φάσκει και αντιφάσκει. Η σελίδα που παρέθεσες δεν λέει ότι το γερμανικό δημόσιο έχει την πλειοψηφία, λέεί ότι ο κανισμός ορίζει ότι όσο το γερμανικό δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία που δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από το ότι το καταστατικό προβλέπει ότι όσο υπάρχει πλειοψηφία ισχύουν αυτά και αυτά, δεν λέει τίποτα όμως για το τωρινό στάτους, που μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Προς το παρόν είναι μοναδικός, πράγμα που προκύπτει ρητά από την ίδια σελίδα. —Ah3kal (συζήτηση) 11:34, 9 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)