Συζήτηση:Βυζαντινή μουσική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Article.gif
Αυτό το λήμμα έχει παρουσιαστεί ως επιλεγμένο λήμμα στην Κύρια Σελίδα.

Untitled[επεξεργασία κώδικα]

Ειδικά, αν ασχολείσαι με τη βυζαντινή μουσική ως ψάλτης ή μουσικός, μαγεύεσαι από τη λυρικότητα των στίχων και τη δυνατότητα αλλαγής της φωνής, ανάλογα του ήχου.--84.254.48.186 21:32, 5 Δεκεμβρίου 2006 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 09:48, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

παράγραφος "διαφορές με την ευρωπαϊκή μουσική"[επεξεργασία κώδικα]

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο αναίρεσης της παραγράφου. Θα καταλάβαινα βεβαίως την συμπλήρωση ή/και διόρθωση της. Νομίζω σαν θέμα είναι ενδιαφέρον για κάποιον γνώστη ευρωπαϊκής μουσικής που θα ήθελε να μάθει κάποια τεχνικά στοιχεία και αντιστοιχίσεις για την βυζαντινή μουσική. Αν υφίσταται διαφωνία προς το περιεχόμενο, να το συζητήσουμε. Πάντως ένεκα του νεαρού της ηλικίας του διορθωτή, πιστεύω ότι η γνώση επί του θέματος είναι μάλλον μικρή, και η διαγραφή πρέπει να οφείλεται σε λόγους όπως πολιτική της βικιπέδιας (που ο γράφων υστερεί) ή σε τυχαίο λάθος. Την παράγραφο την ξαναέβαλα. αν κάποιος την ξανασβήσει θα ήθελανα μάθω τον λόγο. Steliosft 08:47, 10 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Μάλλον σβήστηκε από κεκτημένη ταχύτητα θεωρούμενη λάθος. Ορθά την επανέφερες. --Ttzavarasσυζήτηση 11:03, 10 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [2]. --Gerakibot 09:48, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Σχέση με την αρχαία ελληνική μουσική[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει πράγματι σχέση με την αρχαία ελληνική μουσική; Σχετίζεται δηλαδή η βυζαντινή μουσική με την αρχαία ελληνική μουσική; --Ντίνος 00:41, 12 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Αντί για τρόποι, ήχοι. Κανείς δεν κάθεται να ξαναεφεύρει την μουσική. Την εμπλουτίζει, την αναπτύσσει και την εξελίσσει. VJSC263IO 01:08, 12 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ναι, αλλά είναι η βυζαντινή μουσική εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής; --Ντίνος 01:14, 12 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ανακριβές[επεξεργασία κώδικα]

Να σημειώσω ότι το λήμμα είναι εξαιρετικά μονόπλευρη κατασκευή, που αφορά στην εκκλησιαστική μουσική αποκλειστικά, αποκλείοντας την κοσμική και την οργανική μουσική. Ιδίωμα του εκκλησιοτραφή Πάπυρου βέβαια, αλλά είναι ανακριβές--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:50, 30 Αυγούστου 2015 (UTC)

Σύνδεση με εβραϊκή μουσική[επεξεργασία κώδικα]

Διαβάζοντας το αγγλικό, πολύ λεπτομερές, κείμενο, δεν μπορώ να πω ότι είδα κάπου μια τόσο μεγάλη σύνδεση με την εβραϊκή παράδοση όσο αναφέρεται στο ελληνικό κείμενο. Από πού έχει αντληθεί αυτή η πληροφορία; Γνωρίζει όντως κάποιος κάτι παραπάνω; Onoufrios d (συζήτηση) 17:09, 26 Απριλίου 2021 (UTC)