Συζήτηση:Βαρθολομιό

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κόπυ από http://website.lineone.net/~vartholomio/varthohistgr.htm - Badseed απάντηση 05:15, 7 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ελλάδος μέρος της οποία αποτελεί το Βαρθολομιό και μέρος της οποίας οποτελεί και η ιστορική πηγη η οποία καταγράφει λεπτομερώς τα στοιχεία του Δήμου, δεν τίθεται θέμα παραβίασης δικαιωμάτων όταν πρόκειται για ιστορική καταγραφή ενός θέματοςαπό δημόσια ή αλλη κυβερνιτική ιδιωτική αρχή του ή τοπικη αυτοδοιήκηση ή άλλον τομέα ο οποίος αναφέρει τα της αυτής το κράτος ιστορικά περιουσικά αρχεία.

Ποιός είναι ο νόμος που το λέει αυτό; --Geraki 21:41, 7 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

ΝΟΜΟΣ 2121 4-3-93 Φ.Ε.Κ 25-4-3-93 ο οποίος Δημοσιεύτικε στην Εφημερίδα της Κυβέρνισης το 1993 Με υπογραφή του τέος Πρωθυπουργού Εξοχώτου κ. Κ. Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης, ψηφισμένος νόμος κατά την ισχύουσα διάταξη τη Βουλή των Ελλήνων παμψηφεί, Νομιμη νομεθετική εξουσία της Ελλάδος, της οποίας όπως αναφέρεται στην Ισχύουσα νομοθεσία τα πεπραγμένα εν κράτος Ελλάδι, τω νόμω αυτης υπάγωσιν και οι πολίτες αυτής υπακουωντες εως όφειλον.


Στο Αρθρο 2 Παράγραφος 2 αναφέρει


Στο Ονομα του Ελληνικού Λαού(...)


2. Νοούνται επίσης ως έργα οι μεταφράσεις, οι διασκευές, οι προσαρμογές, οι αντιγραφές και οι άλλες μετατροπές έργων ή εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης, ιστορικών πηγών, καθώς και οι συλλογές έργων ή συλλογές εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης ή απλών γεγονότων και στοιχείων, καταγραφή και αντιγραφή κάθε ιστορικού στοιχείου, όπως οι εγκυκλοπαίδειες και οι ανθολογίες και οι βάσεις δεδομένων και τα ιστορικά η πληροφοριακά κείμενα, στα οποία επιτρέπεται κάθε διασκευή, προσαρμογή αντιγραφή, κ.ε. κάθε δημόσιας ή ιδιωτικής πηγής τα αποία είναι Περιουσία της Ελλάδος και των Ελλήνων και πολιτιστική κληρονομιά αυτών.(...)

Το Αρθρο Βαρθολομιό είναι Αντιγραφή από Βαση δεδομένων και παραλληλα ιστορική καταγραφή, απο ιδιωτική πηγή . Το άρθρο μου ανήκει στον Ελληνικό Λαό και ειναι περιουσια ΑΥτου και μόνο Αυτου.

Ελπίζω να σας βοήθησα. Αυτός ειναι ο νόμος περι των κειμένων που αφορουν Δημόσια κληρονομιά.

Στο Ονομα του Ελληνικού Λαού[επεξεργασία κώδικα]

Συμφωνα με το Ν2121/4-3-93 και σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία

ΖΗΤΩ

Την ΑΜΕΣΗ Αφαίρεση του παρακάτω τμήματος πό το αρθρο μου

Το άρθρο πιθανόν να παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, σύντομα θα διαγραφεί. Παρακαλούμε δείτε τη σχετική συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του άρθρου.


ΔΙΟΤΙ


Συμφωνα με τον νόμο η επισήμανση αυτή για το αρθρο μου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και η υπαρξή του σε δημόσια περιουσία θεωρήται ΑΔΙΚΗΜΑ διότι διαστρευλώνει την ένοια της Δημόσιας κληρονομιάς και διώκειται ποινικά.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και όσους εν ρητώ δικαιωματί μου θέλω προσθέσει,


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ

Εκ του Δικηγορικού Γραφείου Ελένης Καπτάκη.


Μάλλον κάνετε λάθος. Καταρχήν το άρθρο 2 (σύμφωνα με το νόμο στη Βικιθήκη [1]) αναφέρει:
Νοούνται επίσης ως έργα οι μεταφράσεις, οι διασκευές, οι προσαρμογές και οι άλλες μετατροπές έργων ή εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης, καθώς και οι συλλογές έργων ή συλλογές εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης ή απλών γεγονότων και στοιχείων, όπως οι εγκυκλοπαίδειες και οι ανθολογίες και οι βάσεις δεδομένων, εφόσον η επιλογή ή η διευθέτηση του περιεχομένου τους είναι πρωτότυπη. Η προστασία των έργων της παρούσας παραγράφου γίνεται με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων στα προϋπάρχοντα έργα, που χρησιμοποιήθηκαν ως αντικείμενο των μετατροπών ή των συλλογών.
Υπάρχει λοιπόν η παράμετρος εφόσον η επιλογή ή η διευθέτηση του περιεχομένου τους είναι πρωτότυπη. Κανείς δεν λέει ότι τα ιστορικά στοιχεία έχουν copyright αλλά εσείς αντιγράφετε ένα κείμενο που σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο αποτελεί πράγματι πνευματικό έργο, αλλά αυτού που το έγραψε και όχι δικό σας. Εσείς απλά το μεταφέρετε εδώ αυτούσιο. Με την ίδια λογική μπορούμε να αντιγράψουμε ένα βιβλίο ιστορίας και να το μεταφέρουμε εδώ; Εκτός και αν είστε ο συντάκτης του κειμένου και στην ιστοσελίδα, οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα. --Dada 08:55, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Προφανώς υπάρχει σύγχυση με την παρ. 5 του άρθρου 2, που λέει ότι η προστασία δεν εκτείνεται στις "εκφράσεις της λαϊκής παράδοσης, στις ειδήσεις και στα απλά γεγονότα ή στοιχεία." Αυτό σημαίνει ότι ένα δημοτικό τραγούδι, ναι δεν προστατεύεται από αντιγραφή, όπως και η αναφορά σε κάποια πραγματικά γεγονότα. Το κείμενο που αναφέρει τα γεγονότα όμως προστατεύεται ως πρωτότυπο δημιούργημα. Μπορεί να γίνει αναφορά στα ίδια γεγονότα σε άλλο πρωτότυπο κείμενο αλλά όχι αντιγραφή. Το κείμενο από την παραπάνω ιστοσελίδα είναι δημιούργημα του κ. Ιωάννη Τσιλίρα, και όχι έκφραση της λαϊκής παράδοσης, συνεπώς απολαμβάνει την προστασία του νόμου. Ο νόμος επιτρέπει την αναφορά στα ίδια γεγονότα με την δημιουργία ενός νέου κειμένου. Ο μόνος που μπορεί να επιτρέψει την δημοσίευσή του στην Βικιπαίδεια είναι ο συντάκτης του. --Geraki 17:01, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Άρ. 48 Κώδικα Περί Δικηγόρων: Ο Δικηγόρος υποχρεούται να τηρή την προσήκουσαν ευπρέπειαν και μετριότητα εκφράσεων κατά τε τας προφορικάς και τας εγγράφους αυτού εκθέσεις(...).
Άρ. 46 Παρ. 2 Κώδικα Περί Δικηγόρων: Οφείλει ιδία να μη υπερασπίζη παρανόμους και προφανώς αδίκους υποθέσεις, ν' απέχη παντός μη ευθέως τρόπου υπερασπίσεως (...).
Αυτά για την επίκληση δικηγορικής ιδιότητας και τις απειλές περί μηνύσεων κλπ. κλπ. Όσο για τα υπόλοιπα, ας μείνουν καλύτερα ασχολίαστα... Να εύχεται μόνο η εν λόγω κυρία οι εντολείς της να μην επισκέπτονται τη ΒΠ...--Αρχίδαμος 12:51, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Προσπάθησα να στείλω ένα email στην ιστοσελίδα αλλά είναι απενεργοποιημένο. --Dada 13:10, 9 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]