Συζήτηση:Απολλώνιο πρόβλημα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άστέρι προβεβλημένου λήμματος
Αυτό το λήμμα έχει αναγνωρισθεί ως προβεβλημένο λήμμα βάσει των κριτηρίων των λημμάτων υποψήφιων προς προβολή.
Article.gif
Αυτό το λήμμα έχει παρουσιαστεί ως επιλεγμένο λήμμα στην Κύρια Σελίδα.

Παραπομπές[επεξεργασία κώδικα]

Το πρόβλημα Σφάλμα αναφοράς: Δεν υφίσταται κείμενο θα αντιμετωπιστεί καθώς θα μεταφράζεται περισσότερο κείμενο, οπότε παρακαλώ να μην αφαιρεθούν. --Egmontaz συζήτηση 13:59, 30 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

δρθ φλάντζα->έμβυσμα[επεξεργασία κώδικα]

ApollonianGasket-12 25 25 28.svg

Φλάτζα είναι στη πραγματικότητα το πέλμα, ή η πατούρα. Κακώς ονομάζουν κάποιοι φλάτζα το στεγανωτικό δακτύλιο (gasket) που παρεμβάλλεται μεταξύ δύο φλατζών. Πιθανοί ελληνικοί όροι: παρέμβυσμα, έμβυσμα (επίσης τσιμούχα, σαλαμάστρα, στυπιοθλίπτης, και διάφορες άλλες λέξεις και μηχανισμοί/τρόποι "βουλώματος"/στεγανοποίησης). Έχει προφανώς την έννοια ότι τελικά όλος ο κύκλος "βουλώνεται" από μικρότερους, ή παραγεμίζεται με μικρότερους κύκλους.--vanakaris 11:25, 14 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Κανένα πρόβλημα, και εμένα μου έκανε εντύπωση, και δεν ήξερα πως να το αποδώσω, τελικά βρήκα τον όρο φλάντζα γοα το φράκταλ του Σιερπίνσκι το ένα από διπλωματική στο μαθηματικό. δες εδώ και εδώ. Εντούτοις πραγματικά δεν έχω παραπάνω άποψη για το θέμα, οπότε αν το κρίνεις μετά από αυτά ότι πρέπει να το αλλάξεις κάπως, κάντο! --Egmontaz συζήτηση 11:31, 14 Οκτωβρίου 2009 (UTC)
Θα πήγαινε και τσιμούχα αλλά το έμβυσμα είναι πιο "επιστημονικό" χεχεχε :-)--vanakaris 11:41, 14 Οκτωβρίου 2009 (UTC)
Ναι, γενικά όλα πρέπει να παίζουν, ίσως και δίκτυο ή δίχτυ, αλλά θα το ψάξω περισσότερο όταν (και αν) είναι να κάνω το συγκεκριμένο άρθρο. --Egmontaz συζήτηση 11:51, 14 Οκτωβρίου 2009 (UTC)