Συζήτηση:Ανδρέας Καλαμογδάρτης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Diu, Tony, το άρθρο θέλει την προσοχή σας. Η συμμετοχή του Καλαμογδάρτη στα κοινά είναι ανακατεμένη χρονικά:

Γράφει το άρθρο:

Γίνεται μέλος της Πελοποννησιακής Γερουσίας και τον Φεβρουάριο του 1822 διορίζεται έπαρχος Γαστούνης. Τον Ιούλιο του 1826 έγινε μέλος και τον Σεπτέμβριο πρόεδρος του προσωρινού εγκληματολογικού Δικαστηρίου Ναυπλίου. Στη συνέχεια διατελεί μέλος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος και αντιπρόσωπος Πατρών στην Εθνοσυνέλευση του Άργους. Το 1829 εκλέγεται δημογέροντας της Πάτρας, μέλος της Γερουσίας και μέλος του Πανελλήνιου. Είχε χρηματίσει επίτροπος Άμφισσας, ταμίας Μεσσηνίας και Αιτωλίας ενώ το 1843 εκλέχτηκε πληρεξούσιος της Πάτρας στην Εθνοσυνέλευση.

Αν όλα αυτά είναι σωστά, η σωστή σειρά είναι

Άρα το κείμενο πρέπει να γίνει:

Το 1821 γίνεται μέλος της Πελοποννησιακής Γερουσίας και τον Φεβρουάριο του 1822 διορίζεται έπαρχος Γαστούνης. Έλαβε μέρος στη Β΄ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος το 1823. Τον Ιούλιο του 1826 έγινε μέλος και τον Σεπτέμβριο πρόεδρος του προσωρινού εγκληματολογικού Δικαστηρίου Ναυπλίου. Το 1828 έγινε μέλος του Πανελλήνιου και τον επόμενο χρόνο, το 1829 εκλέγεται δημογέροντας της Πάτρας και ήταν αντιπρόσωπος Πατρών στην Εθνοσυνέλευση του Άργους. Εκλέχθηκε μέλος της Γερουσίας που αντικατέστησε το Πανελλήνιον. Είχε χρηματίσει επίτροπος Άμφισσας, ταμίας Μεσσηνίας και Αιτωλίας ενώ το 1843 εκλέχτηκε πληρεξούσιος της Πάτρας στην [[Εθνική Συνέλευση 1843|Εθνοσυνέλευση].

Ένας μικρός έλεγχος δε βλάπτει πριν κάνω την αλλαγή. --Focal Point 08:17, 6 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Στο βιβλίο του Τριανταφύλλου έτσι όπως το γράφει δίνει την εντύπωση οτι έγινε μέλος της πελοποννησιακής γερουσίας το 1822. Δεν ξέρω αν υπήρχε τότε η πελοποννησιακή γερουσία ή απλώς ο συγγραφέας τα παραθέτει λανθασμένα. Σε αυτό όμως του Θωμόπουλου αναφέρεται ξεκάθαρα ότι διορίστηκε μέλος της πελοποννησιακής γερουσίας, η οποία μάλιστα τον επιφόρτησε να καταγράψει τους ελαιώνες της Μεσσηνίας. Κατα τ'αλλα να σημειωθεί ότι έχει διοριστεί α΄ έπαρχος Τριπόλεως περι το 1822, διοικητής της Ναυπλίας επί κυβερνήσεως Κουντουριώτη, γενικός οικονομικός επίτροπος των νομών αχαΐας και Ηλείας επι Όθωνα και επαρχιακός ταμίας Αιτωλίας το 1842, έτος θανάτου του και όχι το 1850 όπως γράφεται μέσα στο άρθρο. Στο βιβλίο δε του Μπακουνάκη πληρεξούσιος το 1843 δεν είναι ο Ανδρέας αλλά ο Αντώνης Καλαμογδάρτης (Κατανοητό το λάθος, τον έχει ως Α. Καλαμογδάρτη). Υποσημείωση μάλιστα για το σύνηθες αυτό λάθος υπάρχει και στο βιβλίο του Θωμόπουλου. Τέλος νομίζω οτι δεν ήταν μέλος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος αλλά απλώς μέλος κάποιας επιτροπής σε αυτό καθώς και ότι δεν ήταν μέλος στο Πανελλήνιον (αλλα δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό). Ως εκ τούτου το κείμενο πρέπει να γίνει:

Το 1821 γίνεται μέλος της Πελοποννησιακής Γερουσίας, η οποία και το επιφόρτησε να καταγράψει τους ελαιώνες της Μεσσηνίας. Διορίστηκε α΄ έπαρχος Τριπόλεως, τον Φεβρουάριο του 1822 διορίζεται έπαρχος Γαστούνης και μετά την επιστροφή του Κουντουριώτη από την εκστρατεία κατά του Ιμπραήμ διοικητής Ναυπλίας (έδρα κυβερνήσεως). Τον Ιούλιο του 1826 έγινε μέλος και τον Σεπτέμβριο πρόεδρος του προσωρινού εγκληματολογικού Δικαστηρίου Ναυπλίου. Το 1828 έγινε μέλος του Πανελλήνιου και τον επόμενο χρόνο, το 1829 εκλέγεται δημογέροντας της Πάτρας και ήταν αντιπρόσωπος Πατρών στην Εθνοσυνέλευση του Άργους. Εκλέχθηκε μέλος της Γερουσίας που αντικατέστησε το Πανελλήνιον. Τάχθηκε υπέρ της έλευσης στην Ελλάδα του Λεοπόλδου γι'αυτό και έπεσε σε δυσμένεια από τον Καποδίστρια. Επί Όθωνα διορίστηκε γενικός οικονομικός επίτροπος των νομών Αχαΐας και Ηλείας. Τέλος είχε χρηματίσει επίτροπος Άμφισσας καθώς και επαρχιακός ταμίας Μεσσηνίας και Αιτωλίας (1842) --Diu 09:04, 7 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)[απάντηση]