Συζήτηση:Αλέξανδρος Παπαναστασίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Η Αγροτικη Τραπεζα ιδρυθηκε το 1929 απο Κυβερνηση Βενιζελου και οχι στην Οικουμενικη Ζαιμη 1926-1928 αυτο το γεγονος αναγραφεται και στη Ιστορια της ΑΤ στο επισημο site της.

Δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο στο άρθρο. Στη λεζάντα της εικόνας αναφέρεται μετά την παραίτησή του. Παραμένει υπουργός Γεωργίας στην οικουμενική κυβέρνηση Θ.Ζαϊμη ως 3 Φεβρουαρίου 1928 και, στην περίοδο αυτή, με εισήγησή του ιδρύεται (αποφασίζεται) η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, παρά την λυσσώδη αντίδραση συμφερόντων συνδεομένων με την Εθνική η Τράπεζα, που ασκούσε μέχρι τότε την αγροτική πίστη, συντηρητικών κύκλων και συντηρητικών εφημερίδων που μιλούσαν γα «παπαναστασιακόν κακούργημα». Η συνέχεια στη λεζάντα της φωτογραφίας ΑΤΕ Dgolitsis 10:19, 3 Ιανουαρίου 2012 (UTC)Απάντηση[απάντηση]

Χρονολόγιο[επεξεργασία κώδικα]

Δε θα αναιρέσω ξανά, επειδή το "παιχνίδι" αναιρέσεων δεν οδηγεί πουθενά. Ήθελα όμως να πω, εκτός της προσωπικής μου άποψης (ως αναγνώστης) ότι το λήμμα με τη μορφή χρονολογίου είναι πέρα για πέρα κουραστικό, μονότονο και το μόνο που ήθελα να κάνω διαβάζοντάς το, ήταν απλά να τελειώσει ο κατάλογος, ώστε να διαβάσω καμιά παραγραφούλα και από την άλλη (ως συντάκτης), σας παραπέμπω στο τι δεν είναι η Βικιπαίδεια (Κατάλογος). Το λήμμα χάνει από ζωντάνια/ενδιαφέρον έτσι. Όμως για την καλυτέρευση του λήμματος, γιατί εκεί αποσκοπεί η συζήτηση, θα προτείνω:

  • 1)να επαναφερθεί η προηγούμενη μορφή του λήμματος πριν το χρονολόγιο και να παρουσιαστεί ως πίνακας, στο τέλος του λήμματος με την επιλογή απόκρυψη/εμφάνιση.
  • 2)να αφαιρεθεί το χρονολόγιο και οι υπάρχουσες πληροφορίες του, να προστεθούν στο υπάρχον λήμμα, εμπλουτίζοντάς το με σπουδαίες πληροφορίες, όπως αυτές που αναφέρονται στο χρονολόγιο.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα και την άποψη της Κοινότητας, τη δικιά μου την είπα: το χρονολόγιο καταστρέφει το λήμμα, υπό τη μορφή αυτή. Έπειτα, πρέπει να αναλογιστούμε και το τι δεν είναι η Βικαιπαίδεια, πέρα των προσωπικών απόψεών μας... --Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 20:40, 2 Ιουνίου 2014 (UTC)Απάντηση[απάντηση]


  • Σας ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας, έχετε δίκιο, έτσι είναι κουραστικό. Πώς θα το κάνουμε πίνακα με Εμφάνιση/απόκρυψη; Σκεφτόμασταν πως αν δημιουργούσαμε εσωτερικούς συνδέσμους με τα χρώματα θα ξεκουραζόταν το μάτι του αναγνώστη. Θέλετε να το επεξεργαστείτε εσείς και να το κάνετε πίνακα; Έχουμε υπόψιν μας, τις αλλαγές που προτείνατε. Μετά το χρονολόγιο, δηλαδή, θα βάλουμε και παραγράφους που θα αναλύουν την προσωπικότητα του Παπαναστασίου ως κοινωνιολόγο, πολιτικό, άνθρωπο των τεχνών. Υπάρχει πολύ υλικό στο Μουσείο μας εδώ και θα το ανεβάσουμε, μόλις ολοκληρωθεί η φιλολογική του επεξεργασία. Πείτε μας την γνώμη σας και φυσικά επεξεργαστείτε το ελεύθερα, απλά σας ζητούμε να μην το διαγράψετε, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η τελική μορφή του λήμματος. Δήμος Τρίπολης (συζήτηση) 08:41, 3 Ιουνίου 2014 (UTC)Απάντηση[απάντηση]

Προχωράω στην αφαίρεση του χρονολογίου γιατί ως έχει το λήμμα δεν μπορεί να διαβαστεί από αναγνώστη. Απαιτούνται λιγότερες λεπτομέριες. Απ'ότι καταλαβαίνω χρειάζεστε ενα χρονολόγιο στα πρότυπα αυτού (κοιτάξτε στην ομώνυμη ενότητα). Ρίξτε επίσης μια ματιά εδώ για το πως πρέπει να είναι ένα λήμμα. Καλό θα ήταν να συνεχίσετε τις επεξεργασίες στο πρόχειρό σας (πάνω δεξιά δίπλα από το username σας). Βλέπω επίσης μια παραπομπή σε ένα βιβλίο του Γεωργίου Αναστασιάδη. Αντιλαμβάνομαι ότι το χρονολόγιο βρίσκεται σε αυτό το βιβλίο οποτε υπάρχει ζήτημα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Τέλος να πώ ότι διαφωνώ με την ύπαρξη της ενότητας "κείμενα για τον Παπαναστασίου" καθώς είναι κουραστική για τον αναγνώστη και μπορεί να αποδειχτεί ατέρμωνη (μπορώ να σκεφτώ εκατοντάδες κείμενα). Ας αφαιρεθεί και ας μετατραπεί σε κρίσεις για τον Παπαναστασίου με καλύτερη μορφοποίηση.--Diu (συζήτηση) 11:40, 3 Ιουνίου 2014 (UTC)Απάντηση[απάντηση]