Συζήτηση:Άρις Μπουλούκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

@Ανδρέας Κρυστάλλης:, το μεγαλύτερο μέρος από το λήμμα ταιριάζει στο Υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ και όχι εδώ. Συγκεκριμένα οι ενότητες 3-7 (ΕΚ και ΕΥΠ, Ίδρυση ΑΣΠΙΔΑ, ΑΣΠΙΔΑ και ΑΠ, Αξιωματικοί του ΑΣΠΙΔΑ, Δίκη) με κάποια συντόμευση γιατί και εκείνο το λήμμα είναι ήδη πολύ φλύαρο. Και βέβαια χρειάζονται για το ΑΣΠΙΔΑ και άλλες πηγές γιατί unus testis nullus testis. --cubic[*]star 20:11, 4 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Βασικά το λήμμα έχει μία μόνο πηγή, λογικό είναι να είναι τουλάχιστον POV του συγγραφέα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:13, 4 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

cubic[*]star Δεν γνωρίζω την τωρινή κατάσταση στο λήμμα του κυρίως ΑΣΠΙΔΑ, το έχω επεξεργαστεί μόνο μία φορά, και τότε ήταν πριν από 5 χρόνια, το 2011. Αυτές τις μέρες τελειώνω το βιβλίο του Ζαούση και θα ξεκινήσω του Παραλίκα, οπότε θα προσθέσω και άλλες πηγές. Αλλά όπως και να το κάνουμε ο Μπουλούκος ήταν το κεντρικό πρόσωπο του ΑΣΠΙΔΑ, όπως εύκολα διαπιστώνεται από τις εφημερίδες του 1965-67. Αυτός ήταν που στρατολογούσε, που έκανε τις επαφές κτλ. Οπότε κατά τη γνώμη μου έχει μεγάλη αξία η βιωματική παράθεση (σίγουρα όχι ουδέτερη) του πλαισίου δράσης του σε ΚΥΠ και Πολιτικό Γραφείο Ανδρέα Παπανδρέου

Kalogeropoulos, Βεβαίως έτσι όπως είναι τώρα το λήμμα δεν είναι ουδέτερο και απηχεί το POV του συγγραφέα. Λείπει η άποψη του ίδιου του ΑΠ, ότι όλος ο ΑΣΠΙΔΑ ήταν μια ανύπαρκτη γελοία σκευωρία, και η άποψη της τότε κανελλοπουλικής ΕΡΕ, ότι ο ΑΣΠΙΔΑ στόχευε στην κατάλυση του Πολιτεύματος με επιβολή Αριστερής δικτατορίας (άποψη που σήμερα όμως δεν την αποδέχεται κανέναν ιστορικός, ειρήσθω εν παρόδω...) Ανδρέας Κρυστάλλης (συζήτηση) 17:39, 23 Οκτωβρίου 2016 (UTC)