Συζήτηση:Άλμπατρος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Παραπομπές[επεξεργασία κώδικα]

Τ ο "Brooke" στις σημειώσεις τι είναι ?? πλάκα μας κάνετε ? --✻tony esopi λέγε 09:40, 18 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Πες τα Χρυσόστομε! --Focal Point 10:18, 18 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Όταν μετέφραζα χθες το άρθρο από το Αγγλικό έκανα copy-paste το συγκεκριμένο reference που στην Αγγλική Wikipedia είναι: ref name = "Brooke"/

Το ίδιο ακριβώς reference εμφανίζεται και σε άλλα σημεία του Αγγλικού κειμένου. Στο reflist εμφανίζεται:

^ a b c d e f g h i j k l m n Brooke, M. (2004). Albatrosses And Petrels Across The World Oxford University Press, Oxford, UK ISBN 0-19-850125-0.

Στο συγκεκριμένο κείμενο υπάρχουν κι άλλα παρόμοια references. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε με το συγκεκριμένο reference. Υποθέτω πως παίζει κάτι που δε γνωρίζω με τους συμβολισμούς. Αν ξέρεις τι έγινε λάθος εξήγησέ μου για να ξέρω κι εγώ στο μέλλον. Σόρρυ για την ασάφεια στο άρθρο.--NNeilAlieNN 10:54, 18 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Είναι πολύ απλό φίλτατε NNeilAlieNN. Μία παραπομπή γράφεται <ref> Μπλα μπλα μπλα. ...</ref>. Αν θες να βάλείς όμως την ίδια παραπομπή σε πολλά σημεία (καθόλου σπάνιο) μπορείς για ευκολία να γράψεις μία φορά την παραπομπή κάπου ολόκληρη δίνοντάς της ένα όνομα π.χ. <ref name="Parapompi1> Μπλα μπλα μπλα. ... </ref> και όπου αλλού θες να την χρησιμοποιήσεις να βάζεις απλώς την συντόμευση <ref name="Parapompi1/> (Πρόσεξε το / που υπάρχει εδώ) Αν ψάξεις καλά στο αγγλικό άρθρο για το Άλμπατρος π.χ. που μετέφρασες θα δείς ότι μέσα στις 6-7 φορές που υπάρχει το <ref name = "Brooke"/> υπάρχει και μία που είναι ολόκληρη, η <ref name = "Brooke">Brooke, M. (2004). ''Albatrosses And Petrels Across The World'' Oxford University Press, Oxford, UK ISBN 0-19-850125-0</ref> (Πρόσεξε ότι εδώ δεν υπάρχει το / στην αρχή!). Φιλικά και καλή συνέχεια στο έργο σου! --94.65.145.193 11:25, 18 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Χαχαχα, σε δαγκώσαμε αρκετά ή να ξαναδαγκώσουμε; Ευτυχώς ο IP στα εξήγησε καλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάνε search με τον browser σου για να βρεις την πλήρη πηγή. --Focal Point 12:01, 18 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)


Thanks για τη βοήθεια. Σκέφτηκα ότι κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει αλλά δεν έβρισκα το πλήρες reference στο κείμενο. --NNeilAlieNN 13:37, 18 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)