Σταρ Τρεκ: Η Επόμενη Γενιά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Σταρ Τρεκ: Η Επόμενη Γενεά)
Σταρ Τρεκ: Η Επόμενη Γενιά
To λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΕπιστημονική φαντασία, Δράση, Περιπέτεια
ΔημιουργοίΤζιν Ροντενμπέρι
Πρωταγωνιστές
Μουσική τίτλων"Theme from Star Trek" - Αλεξάντερ Κουράγκ & Τζέρυ Γκόλντσμιθ
ΧώραΗ.Π.Α. Country flag
Αριθμός κύκλων7
Αριθμός επεισοδίων178 επεισόδια
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμός
Προβολή28 Σεπτεμβρίου 1987–
23 Μαΐου 1994
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttps://intl.startrek.com/database_article/star-trek-the-next-generation-synopsis

Σταρ Τρεκ: Η Επόμενη Γενιά (αγγλικά:Star Trek: The Next Generation ) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Τζιν Ροντενμπέρι. Αρχικά προβλήθηκε από τις 28 Σεπτεμβρίου 1987 έως τις 23 Μαΐου 1994 σε μορφή syndication, κι εκτείνεται σε 178 επεισόδια, ενώ αποτελείται από επτά κύκλους. Είναι η τρίτη σειρά στο franchise του Star Trek καθώς και η δεύτερη συνέχεια της Αρχικής Σειράς. Διαδραματίζεται στον 24ο αιώνα, όπου η Γη ανήκει σε μια Ομοσπονδία Πλανητών, και ακολουθεί τις περιπέτειες ενός αστρόπλοιου, του USS Enterprise D, στην εξερεύνηση του Γαλαξία.

Οι Τζιν Ροντενμπέρι, Μορίς Χάρλεϊ, Ρικ Μπέρμαν, Μαίκλ Πίλερ και Τζέρι Τεϊλορ εργάστηκαν ως εκτελεστικοί παραγωγοί σε διάφορες εποχές κατά την διάρκεια της παραγωγής της σειράς. Η παράσταση ήταν πολύ δημοφιλής, φτάνοντας σχεδόν 12 εκατομμύρια θεατές στην 5η σεζόν της, με το τελευταίο επεισόδιο της σειράς το 1994 να παρακολουθείται από πάνω από 30 εκατομμύρια τηλεθεατές.[1]Η επιτυχία της σειράς είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του Σταρ Τρεκ: Διαστημικός Σταθμός 9.Η σειρά κέρδισε πολλά βραβεία ανάμεσα σε αυτά και 19 βραβεία Emmy.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά εξιστορεί τα ταξίδια του διαστημοπλοίου Εντερπράιζ (Enterprise), κατά την "συνεχής αποστολή του να ανακαλύψει παράξενους νέους κόσμους, να αναζητήσει νέα ζωή και νέους πολιτισμούς, να φτάσει θαρραλέα εκεί που κανείς δεν έχει φτάσει ποτέ.

Κύριοι Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Schmuckler, Eric (24 Ιουλίου 1994). «TELEVISION: Profits, Reruns and the End of 'Next Generation'». The New York Times. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]