Σταρ Τρεκ: Διαστημικός Σταθμός 9

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σταρ Τρεκ: Διαστημικός Σταθμός 9
To λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΕπιστημονική φαντασία, Δράση, Περιπέτεια
ΔημιουργοίΡικ Μπέρμαν
Μαίκλ Πίλερ
Πρωταγωνιστές
Μουσική τίτλων"Theme from Star Trek" - Ντένις Μακάρθυ
ΧώραΗ.Π.Α. Country flag
Αριθμός κύκλων7
Αριθμός επεισοδίων176 επεισόδια
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμός
Προβολή3 Ιανουαρίου 1993–
2 Ιουνίου 1999
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttps://intl.startrek.com/database_article/star-trek-deep-space-nine-synopsis

Σταρ Τρεκ: Διαστημικός Σταθμός 9 (αγγλικά:Star Trek: Deep Space Nine ) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Ρικ Μπέρμαν και τον Μαίκλ Πίλερ. Αρχικά προβλήθηκε από τις 28 Σεπτεμβρίου 1993 έως τις 23 Μαΐου 1999 σε μορφή syndication, η σειρά εκτείνεται σε 178 επεισόδια και αποτελείται από επτά κύκλους. Είναι η τέταρτη σειρά στο franchise του Star Trek, καθώς και η τρίτη συνέχεια της αρχική σειράς Σταρ Τρεκ. Διαδραματίζεται στον 24ο αιώνα, όπου η Γη ανήκει σε μια Ομοσπονδία Πλανητών, και εστιάζει σε έναν διαστημικό σταθμό ονόματι Διαστημικός Σταθμός 9, εξού και ο τίτλος της σειράς αυτής, ο οποίος βρίσκεται σε ένα απόμακρο σημείο του Γαλαξία.

Μετά την επιτυχία του Star Trek: Η επόμενη γενιά, η Paramount Pictures ανέθεσε μια νέα σειρά στο φανταστικό σύμπαν του Star Trek.[1] Κατά την δημιουργία του Διαστημικού Σταθμού 9, οι Berman και Piller επέστησαν τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην επόμενη γενιά, δηλαδή την σύγκρουση μεταξύ δύο εξωγήινων ειδών, των Cardassians και των Bajorans. Η σειρά αυτή ήταν η πρώτη σειρά Star Trek που δημιουργήθηκε χωρίς την άμεση εμπλοκή του δημιουργού του franchise Τζιν Ροντενμπέρι, η πρώτη που διαδραματίζεται κυρίως σε έναν διαστημικό σταθμό και όχι σε ένα μετακινούμενο διαστημικό σκάφος, καθώς και η πρώτη σειρά με κεντρικό χαρακτήρα έναν μαύρο ηθοποιό, τον Μπέντζαμιν Σίσκο.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες του Μπέντζαμιν Σίσκο σε έναν διαστημικό σταθμό, ονόματι Διαστημικός Σταθμός 9, ο οποίος βρίσκεται σε ένα απόμακρο σημείο του Γαλαξία, κοντά στον πλανήτη Μπαζόρ.

Κύριοι Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Edrmann and Block (2000) page 3

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]