Σταρ Τρεκ: Η Σειρά Κινουμένων Σχεδίων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σταρ Τρεκ: Η Σειρά Κινουμένων Σχεδίων
To λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΕπιστημονική φαντασία, Δράση, Περιπέτεια
ΔημιουργοίΤζιν Ροντένμπερρι
ΣκηνοθεσίαΧαλ Σάδερλαντ
Μπιλ Ρίντ
Πρωταγωνιστές
Μουσική τίτλων"Theme from Star Trek" - Αλεξάντερ Κουράγκ
ΧώραΗ.Π.Α. Country flag
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων22 επεισόδια
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμός
Προβολή8 Σεπτεμβρίου 1973–
12 Οκτωβρίου 1974
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttps://intl.startrek.com/database_article/star-trek-the-animated-series-synopsis

Σταρ Τρεκ: Η Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (αγγλικά:Star Trek: The Animated Series ) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, είδους επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Τζιν Ροντένμπερρι. Αρχικά προβλήθηκε από τις 8 Σεπτεμβρίου 1973 έως τις 12 Οκτωβρίου 1974 στο NBC και αποτελείται απο 22 επεισόδια και χωρίζεται σε δύο κύκλους. Είναι η δεύτερη σειρά στο franchise του Star Trek καθώς και η πρώτη συνέχεια της Αρχικής Σειράς. Διαδραματίζεται στον 23ο αιώνα, όπου η Γη ανήκει σε μια Ομοσπονδία Πλανητών, και ακολουθεί τις περιπέτειες ενός αστρόπλοιου, του USS Enterprise, στην εξερεύνηση του Γαλαξία.

Μετά τον τερματισμό της Αρχικής σειράς το 1969, η σειρά κατέληξε να γίνει δημοφιλής στο syndication και δημιούργησε σημαντικό ενθουσιασμό από φαν. Αυτό οδήγησε στην απόφαση του Τζιν Ροντένμπερρι να συνεχίσει την ιστορία σε μορφή κινουμένων σχεδίων. Οι περισσότεροι απο τους πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς επέστρεψαν για να δανείσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες που είχαν υποδυθεί στην Αρχική Σειρά. Οι σεναριογράφοι Ντείβιντ Γκέρολντ και Ντ. Κ. Φοντάνα χαρακτήρισαν την συγκεκριμένη σειρά ως τον τέταρτο κύκλο της αρχικής σειράς. Οι περιπέτειες των χαρακτήρων συνεχίστηκαν σε κινηματογραφική μορφή, με πρώτη το Star Trek: Η ταινία του 1979.

Η συγκεκριμένη σειρά έλαβε κυρίως θετικά σχόλια, και κέρδισε ένα βραβείο Emmy, και είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά Σταρ Τρεκ που κέρδισε βραβείο Emmy.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Star Trek». imdb.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]