Σταρ Τρεκ: Βόγιατζερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σταρ Τρεκ: Βόγιατζερ
To λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΕπιστημονική φαντασία, Δράση, Περιπέτεια
ΔημιουργοίΡικ Μπέρμαν
Μαϊκλ Πίλερ
Τζέρι Τεϊλορ
Πρωταγωνιστές
Μουσική τίτλων"Theme from Star Trek" - Τζέρυ Γκόλντσμιθ
ΧώραΗ.Π.Α. Country flag
Αριθμός κύκλων7
Αριθμός επεισοδίων172 επεισόδια
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμός
Προβολή16 Ιανουαρίου 1995–
23 Μαίου 2001
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttps://intl.startrek.com/database_article/star-trek-voyager-synopsis

Σταρ Τρεκ: Βόγιατζερ (αγγλικά: Star Trek: Voyager) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τους Ρικ Μπέρμαν, Μάικλ Πίλερ και Τζέρι Τέιλορ. Αρχικά προβλήθηκε από τiς 16 Ιανουαρίου 1995 ως και τiς 23 Μαΐου 2001 στο UPN, η σειρά αποτελείται από 172 επεισόδια και επτά κύκλους. Είναι η πέμπτη σειρά του franchise του Star Trek, καθώς και η τέταρτη συνέχεια της αρχικής σειράς Σταρ Τρεκ. Διαδραματίζεται στον 24ο αιώνα, όπου η Γη ανήκει σε μια Ομοσπονδία Πλανητών και ακολουθεί τις περιπέτειες του αστροπλοίου USS Voyager, το οποίο επιχειρεί να επιστρέψει στην Γη αφού έχει απομονωθεί στο Δέλτα Τεταρτημόριο στην άκρη του γαλαξία.

Η Paramount Pictures ανέθεσε τη σειρά αυτήν μετά την ολοκλήρωση της επόμενης γενεάς για να συνοδεύσει την τηλεοπτική σειρά Σταρ Τρεκ: Διαστημικός Σταθμός 9. Επιπλέον, ήθελε να συμβάλλει ώστε να ξεκινήσει το νέο της δίκτυο, το UPN. Οι Μπέρμαν, Πίλερ, και Τέιλορ επινόησαν την συγκεκριμένη σειρά για να επικαλύψουν χρονολογικά τον Διαστημικό Σταθμό 9 και να συνεχίσουν τα θέματα - δηλαδή την σύνθετη σχέση μεταξύ των αποικιών του Αστροστόλου και πρώην Ομοσπονδιακών Ομοσπονδιών γνωστών ως Μακί - που είχαν εισαχθεί στην Επόμενη Γενιά και στον Διαστημικό Σταθμό 9. Το Βόγιατζερ ήταν η πρώτη σειρά Star Trek που περιλάμβανε τεχνολογία CGI για σκηνές στο διάστημα[1] και η πρώτη που είχε σε πρωταγωνιστικό ρόλο μια γυναίκα καπετάνιο, την Kathryn Janeway (Κέιτ Μάλγκριου). Ο Ρικ Μπέρμαν ήταν επικεφαλής, εκτελεστικός παραγωγός και υπεύθυνος για την συνολική παραγωγή, με την βοήθεια, σε ρόλο εκτελεστικών παραγωγών, των Μαϊκλ Πίλερ, Τζέρι Τεϊλορ, Μπράνον Μπράγκα και Κένεθ Μπίλερ.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες του αστροπλοίου USS Voyager, το οποίο, με επικεφαλής την καπετάνισσα Κάθριν Τζείνγουεϊ, προσπαθεί να επιστρέψει στην Γη.

Κύριοι Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Staff, TrekCore (19 Ιουλίου 2013). «Voyager's Visual Effects: Creating the CG Voyager with Rob Bonchune | TrekCore Blog». trekcore.com. Ανακτήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]