Στέφανι Σεχ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στέφανι Σεχ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση10  Απριλίου 1982[1]
Καλαμαζού
ΚατοικίαΛος Άντζελες
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες
Monta Vista High School[2]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός φωνής
σεναριογράφος
ηχολήπτρια
τηλεοπτικός παραγωγός
φωτογράφος
τραγουδίστρια
ηθοποιός ταινιών[3]
υπεύθυνος διανομής ρόλων
Περίοδος ακμής2001
Ιστότοπος
www.stephaniesheh.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Στέφανι Σεχ (αγγλικά: Stephanie Sheh) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός φωνής, σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός. Έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρίες όπως η Sony, Cartoon Network κλπ.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν και μεγάλωσε στη Βόρεια Καλιφόρνια. Πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας στην Ταϊβάν. Άρχισε να την ενδιαφέρει η υποκριτική όταν έπαιξε σε ένα σχολικό έργο στο γυμνάσιο Μόντα Βίστα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Συμμετείχε στο άνιμε κλάμπ όσο ήταν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Σπούδασε υποκριτική, φωνητική και αυτοσχεδιασμό. Αφού αποφοίτησε το 1999 συνέχισε την καριέρα της ως ηθοποιός και πήρε δουλειά ως παραγωγός. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, εργάστηκε στο Synch-Point, τη οποία έδινε τη φωνή της σε αγγλικές μεταγλωττίσεις για anime, στο οποίο παρήγαγε τη μεταγλώττιση για το I'm Gonna Be An Angel!, εκτός από τη φωνή της Silky. Δούλευε με το Synch-Point όταν έφερε τον Marc Handler στο ADR σκηνοθετικά για το FLCL, ο οποίο έπαιξε ως ένας από τους κύριους χαρακτήρες, τον Mamimi.

Μεταγλώττιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε το ντεμπούτο της στη μεταγλώττιση το 2001 στο ρόλο της Silky για την σειρά άνιμε I'm Gonna Be an Angel!. Αργότερα έχει δώσει τη φωνή της σε σειρές άνιμε όπως Naruto, Bleach, Blue Exorcist, Fate/Zero, Sailor Moon Crystal κλπ.

Έχει δώσει τη φωνή της στα κινούμενα σχέδια όπως Care Bears: Welcome to Care-a-Lot, Monster High, Ever After High, Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir, Barbie Dreamhouse Adventures κλπ. Έχει δώσει τη φωνή στα βιντεοπαιχνίδια όπως Valkyrie Profile 2: Silmeria, Star Ocean: First Departure, Sengoku Basara: Samurai Heroes,Tekken Tag Tournament 2, Fire Emblem Awakening κλπ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1315809. Ανακτήθηκε στις 16  Ιουλίου 2016.
  2. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  3. Ανακτήθηκε στις 21  Μαΐου 2019.