Σαμπίν Στιούαρτ ντε Σεβαλιέ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σαμπίν Στούαρτ ντε Σεβαλιέ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση18ος αιώνας
Χώρα πολιτογράφησηςΓαλλία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓαλλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααλχημίστρια
Αντίγραφο εικόνας από κείμενο της Σαμπίν Στιούαρτ ντε Σεβαλιέ.

Η Σαμπίν Στιούαρτ ντε Σεβαλιέ (Sabine Stuart de Chevalier) ήταν Γαλλίδα αλχημίστρια του 18ου αιώνα με καταγωγή από τον Οίκο των Στιούαρτ της Σκωτίας[1]. Όπως και στην περίπτωση πολλών άλλων γυναικών που έζησαν στο παρελθόν, δεν έχουν διασωθεί πολλά στοιχεία από τη ζωή της και το έργο της. Τα περισσότερα που ξέρουμε τα γνωρίζουμε από όσα έγραψε για εκείνη ο σύζυγός της Κλοντ Σεβαλιέ που ήταν βασιλικός γιατρός και αλχημιστής και ο ίδιος. Η Σαμπίν Στιούαρτ ντε Σεβαλιέ έγραψε το "Κλειδί του Φιλοσοφικού Ιερού" (Discours Philosophique sur les Trois Principes, Animal, Vegetal and Mineral ou La Clef du Sanctuaire Philosophique) που δημοσιεύθηκε στο Παρίσι το 1781[2].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Poirier, Jean-Pierre (2002). Histoire des femmes de science en France du Moyen Age à la Révolution. Paris: Pygmalion/Gérard Watelet. ISBN 2857047894. 491622240. 
  2. «Stuart Chevalier, Lessons on the First three Elements» (στα αγγλικά). Labyrinth Designers & the Art of Fire. 2011-06-10. https://www.labyrinthdesigners.org/alchemic-authors-1598-1832/stuart-chevalier-lessons-on-the-first-three-elements/. Ανακτήθηκε στις 2018-01-09. 

Εξωτερικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]