Σίμων της Σικελίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Σίμων
Coat of Arms of the House of Hauteville (according to Agostino Inveges).svg
κόμης της Σικελίας
Περίοδος 1101 - 1105
Προκάτοχος Ρογήρος Α'
Διάδοχος Ρογήρος Β'
Γέννηση 1093
Θάνατος 1105 (ετών 12)
Μίλητο, Καλαβρία
Οίκος Οίκος των Ωτβίλ
Πατέρας Ρογήρος Α'
Μητέρα Αδελαΐδα ντελ Βάστο
Θρησκεία Καθολικός Χριστιανός
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Σίμων (1093 - 1105) ήταν κόμης της Σικελίας (1101-1105) από την Οίκο των Ωτβίλ. Ήταν πρωτότοκος υιός του Ρογήρου Α' κόμη της Σικελίας και της Αδελαΐδας Αλεράμιτσι, κόρης του Μάνφρεντ ντελ Βάστο.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν αδελφός του μεγαλεπήβολου Ρογήρου Β' που έκανε τη Σικελία βασίλειο. Ο χρονικογράφος Αλέξανδρος του Τελέζε αναφέρει:

"Καθώς τα δύο παιδιά έπαιζαν ένα παιχνίδι, άρχισαν να διαπληκτίζονται και όταν ο καθένας έφερε και τους φίλους του, μάλωσαν μεταξύ τους και νίκησε ο Ρογήρος. Είπε τότε στον Σίμωνα: θα ήταν πολύ καλύτερο να έχω την τιμή να διοικήσω εγώ θριαμβευτικά μετά το θάνατο του πατέρα μας, παρά εσύ. Όταν το καταφέρω θα σε κάνω επίσκοπο, θα είσαι πιο καλός σε αυτό!"

Διαδέχθηκε τν πατέρα του 8ετής και απεβίωσε τέσσερα έτη έπειτα, το 1105. Τον διαδέχθηκε ο νεότερος αδελφός του Ρογήρος Β' που θα επεξέτεινε την κομητεία της Σικελίας σε όλη τη Ν. Ιταλία.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Alexander of Telese, The Deeds Done by King Roger of Sicily.
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Simon of Sicily της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).