Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σάλεμς Λοτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σάλεμς Λοτ
ΣυγγραφέαςΣτίβεν Κινγκ
Τίτλος'Salem's Lot
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης17  Οκτωβρίου 1975
Μορφήμυθιστόρημα
ΧαρακτήρεςFather Callahan, Kurt Barlow, Richard Straker και Ben Mears
ΤόποςJerusalem's Lot
LC ClassOL81632W[1]
LΤ ID9597233
Πρώτη έκδοσηDoubleday
ΠροηγούμενοΚάρι
ΕπόμενοThe Shining
Αριθμός Σελίδων522

Το Salem's Lot είναι μυθιστόρημα του 1975, γραμμένο από τον συγγραφέα Στίβεν Κινγκ. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, μετά την "Κάρι", που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Doubleday. Ο Κινγκ αρχικά είχε επιλέξει τον τίτλο Second Coming (ελληνικά: Δεύτερη Παρουσία), τον οποίο διαδέχτηκε ο τίτλος Jerusalem's Lot, όμως ο η Doubleday τον μίκρυνε, καθώς τον θεώρησε υπερβολικά θρησκευτικό.

Ο Στίβεν Κινγκ, εμπνευσμένος από τον Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ, συνέγραψε το μυθιστόρημα γύρω από την ιδέα του ποιος θα ήταν ο σκοπός του διάσημου κόμη αν επέστρεφε στον εικοστό αιώνα, σε μια μικρή πόλη στην εξοχή.

Ο επιτυχημένος συγγραφέας τρόμου Μπεν Μίαρς επιστρέφει στη γενέτειρά του, την μικρή επαρχιακή πόλη Σάλεμς Λοτ στο Μέιν, με σκοπό να πάρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο. Πηγή έμπνευσης του ήταν το αίτιο διαφόρων εφιαλτών του Μίαρς στην παιδική του ηλικία, το εγκαταλελειμμένο μέγαρο του γκάνγκστερ Χιούμπερτ Μάρστεν. Όμως, ένας μυστηριώδης ξένος μαζί με τον βοηθό του -ο Κερτ Μπάρλοου και ο Ρίτσαρντ Στράκερ- αγοράζουν το διαβόητο σπίτι ενώ παράλληλα ανοίγουν στην πόλη ένα κατάστημα αντικών. Όμως, ένας ένας οι κάτοικοι του Σάλεμς Λοτ πεθαίνουν αλλά οι τάφοι τους βρίσκονται άδειοι. Ο Μίαρς αντιλαμβάνεται πως ο Μπάρλοου είναι στην πραγματικότητα βρικόλακας και έχει απώτερο σκοπό να μετατρέψει την πόλη σε αποικία βρικολάκων. Ο Μίαρς ενώνει τις δυνάμεις του με τον φίλο του και καθηγητή γυμνασίου Ματ Μπερκ, τη σύντροφό του Σούζαν Νόρτον, τον γιατρό Τζέιμς Κόντι και τον νεαρό Μαρκ Πετρί για να αφανίσουν τον βρικόλακα και να σώσουν την πόλη.

  1. archive.org/details/salemslot00king_0. Ανακτήθηκε στις 24  Μαρτίου 2019.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]