Ραφαήλ Πυλαρινός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Ραφαήλ Πυλαρινός (Αθήνα, 1962) είναι Έλληνας διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης/ενορχηστρωτής. Άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο και το τρομπόνι και συνέχισε με το τραγούδι και τα Ανώτερα Θεωρητικά, αποκτώντας όλα τα Πτυχία των Ανωτέρων Θεωρητικών, καθώς και τα Διπλώματα Σύνθεσης, Μονωδίας και Τρομπονιού.

Τελειοποίησε τις μουσικές του γνώσεις στην Ιταλία σπουδάζοντας Διεύθυνση Ορχήστρας στη Μουσική Ακαδημία της Santa Cecilia της Ρώμης και την Ακαδημία της Πεσκάρα και ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά του διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα της Santa Cecilia στα Master Class τελειοποίησης που οργανώνει η Ακαδημία.

Σπούδασε δίπλα στους Bruno Aprea, Danielle Gatti και Donato Renzetti.

Από το 1990 αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως μαέστρος, διευθύνοντας ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της Santa Cecilia της Ρώμης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Φεστιβάλ Ferentino της Ιταλίας, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών [Κ.Ο.Α] ,η Κρατική Ορχήστρα Κύπρου [Κ.Ο.Κ] , η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά «Δ. Μητρόπουλος», όπου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής από το 1998, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Brasov της Ρουμανίας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ , η Ορχήστρα Φιλαρμονια Αθηνών, η «Orchestra Internazionale D’Italia», η Οrchestra Sinfonica Internazionale Giovanile «Fedele Fenaroli», η Camerata Strumentale dell’Universita di Salerno «Danilo Rossi» κ.α.

Έχει εμφανισθεί στο Auditorium της Ρώμης, στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Παλλάς, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,σε θέατρα της Κύπρου, στο "Theatro di V.B. di Ascoli" ,στο Φεστιβάλ του «Lanciano» κ άλλού.

Από τον Αύγουστο του 2019, είναι Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός - Εκτελεστικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.