Πρότυπο:Αυτοδημοσιευμένη πηγή εντός κειμένου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

[αυτοδημοσιευμένη πηγή ;]

Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [ανανέωση]

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

{{self-published inline|date=Μάρτιος 2024}}

Πρόκειται για ένα ενσωματωμένο πρότυπο που χρησιμοποιείται για την επισήμανση δηλώσεων με αυτοδημοσιευμένες πηγές, όπως μια προσωπική ιστοσελίδα ή ένα αυτο-δημοσιευμένο βιβλίο, το οποίο, λόγω της έλλειψης εποπτείας σε τέτοια έργα, είναι συνεπώς δυνητικά αναξιόπιστες.

Όταν το πρότυπο προστίθεται σε μια γραμμή κειμένου σε ένα άρθρο, η προκύπτουσα ετικέτα εκκαθάρισης συνδέεται με τη σχετική σελίδα πολιτικής και την ενότητα: Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές#Αυτοδημοσιευμένες πηγές (δικτυακές και έντυπες) (ενώ η Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα είναι άμεσα σχετιζόμενη, το πρότυπο δεν δημιουργεί σύνδεσμο προς αυτή.)

Αυτό το πρότυπο κατηγοριοποιεί τα λήμματά με ετικέτα του στην κατηγορία συντήρησης Κατηγορία:Όλα τα λήμματα με αυτοδημοσιευμένες πηγές, η οποία είναι κρυμμένη σε λήμματα του κεντρικού ονοματοχώρου από μια προεπιλεγμένη ρύθμιση στις προτιμήσεις των χρηστών. Ένας συνδεδεμένος χρήστης μπορεί να δει αυτή και όλες τις άλλες κρυφές κατηγορίες επιλέγοντας Εμφάνιση κρυφών κατηγοριών στην καρτέλα Εμφάνιση των προτιμήσεων.

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε αυτό το πρότυπο εκτός της σήμανσης <ref>...</ref>.

Για να επισημάνετε μια μεμονωμένη αναφορά ως μια τόσο αμφισβητήσιμη πηγή, χρησιμοποιήστε το Πρότυπο:Αυτοδημοσιευμένη πηγή, στο εσωτερικό του <ref>...</ref>. Για ολόκληρες ενότητες ή λήμματα, χρησιμοποιήστε το Πρότυπο:Αυτοδημοσιευμένο.

Αυτό το πρότυπο παίρνει μια υποχρεωτική παράμετρο:

  • |date=ημερομηνία— με τη μορφή «Μήνας Έτος»

Εάν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πηγή είναι αυτοδημοσιευμένη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παράμετρο για να καταργήσετε το ";" από την έξοδο του προτύπου:

  • |certain=ναι or |certain=ν


TemplateData[επεξεργασία κώδικα]

Αυτή είναι η τεκμηρίωση για τα δεδομένα προτύπου, για αυτό το πρότυπο, που θα χρησιμοποιηθούν από τον VisualEditor και άλλα εργαλεία.

Αυτοδημοσιευμένη πηγή εντός κειμένου

Χρησιμοποιείται όταν μια δήλωση έχει πηγή, αλλά είναι αμφισβητήσιμο εάν η πηγή που χρησιμοποιείται είναι αξιόπιστη για την υποστήριξη της δήλωσης.

Παράμετροι προτύπου[Διαχείριση TemplateData]

Αυτό το πρότυπο προτιμά εντός γραμμής μορφοποίηση των παραμέτρων.

ΠαράμετροςΠεριγραφήΤύποςΚατάσταση
Σίγουρο;certain

Αν τεθεί σε «ν» ή «ναι» ή «yes θα αφαιρέσει το ερωτηματικό από την εμφάνιση του προτύπου έτσι ώστε να αποτυπώνεται η σιγουριά για το ότι η πηγή είναι αυτοδημοσιευμένη

Προεπιλεγμένο
no
Παράδειγμα
yes
Δυαδική τιμήπροαιρετικό
Μήνας και έτοςdate

Μήνας και έτος της επισήμανσης, π.χ. «Ιανουάριος 2013», αλλά όχι «Ιαν13»

Αυτόματη τιμή
{{subst:CURRENTMONTHNAME}} {{subst:CURRENTYEAR}}
Συμβολοσειράπροτεινόμενο