Πρότυπο:Αυτοδημοσιευμένη πηγή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

[αυτοδημοσιευμένη πηγή]

Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [ανανέωση]

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

{{Αυτοδημοσιευμένη πηγή|date=Αύγουστος 2022}}

Πρόκειται για ένα πρότυπο συντήρησης ενσωματωμένων παραπομπών που χρησιμοποιείται στο εντός <ref>...</ref> για να επισημάνει μια πηγή ως αυτοδημοσιευμένη και συνεπώς δυνητικά αναξιόπιστη, κατά την Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές#Αυτοδημοσιευμένες πηγές (δικτυακές και έντυπες) (ενώ η Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα είναι άμεσα σχετιζόμενη, το πρότυπο δεν δημιουργεί σύνδεσμο προς αυτή.)

Για να επισημάνετε τμήματα πληροφοριών ως αμφίβολα προερχόμενα με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιήστε το Πρότυπο:Αυτοδημοσιευμένη πηγή ενσωματωμένο, εκτός του <ref>...</ref>. Για ολόκληρες ενότητες ή λήμματα, χρησιμοποιήστε το Πρότυπο:Αυτοδημοσιευμένο.

Αυτό το πρότυπο κατηγοριοποιεί τα λήμματά με ετικέτα του στην κατηγορία συντήρησης Κατηγορία:Λήμματα με αυτοδημοσιευμένες πηγές, η οποία είναι κρυμμένη σε λήμματα του κεντρικού ονοματοχώρου από μια προεπιλεγμένη ρύθμιση στις προτιμήσεις των χρηστών. Ένας συνδεδεμένος χρήστης μπορεί να δει αυτή και όλες τις άλλες κρυφές κατηγορίες επιλέγοντας Εμφάνιση κρυφών κατηγοριών στην καρτέλα Εμφάνιση των προτιμήσεων.


Parameters[επεξεργασία κώδικα]

  • |date=Αύγουστος 2022 – Προσθέστε την ημερομηνία, έτσι ώστε οι άλλοι συντάκτες να ενημερώνονται για το πόσο καιρό εκρεμμεί αλλά και να κατηγοριοποιηθεί σωστά το λήμμα όταν στο μέλλον γίνεται ημερολογιακή ταξινόμηση.
  • |reason= – ένα χώρος για τους συντάκτες για να εξηγήσουν γιατί πιστεύεται ότι αυτή η πηγή είναι αυτοδημοσιευμένη. Εμφανίζεται ως συμβουλή εργαλείου tooltip.

Δείτε επίσης[επεξεργασία κώδικα]

TemplateData[επεξεργασία κώδικα]

Αυτή είναι η τεκμηρίωση για τα δεδομένα προτύπου, για αυτό το πρότυπο, που θα χρησιμοποιηθούν από τον VisualEditor και άλλα εργαλεία.

Αυτοδημοσιευμένη πηγή

Χρησιμοποιείται όταν μια δήλωση έχει πηγή, αλλά είναι αμφισβητήσιμο εάν η πηγή που χρησιμοποιείται είναι αξιόπιστη για την υποστήριξη της δήλωσης.

Παράμετροι προτύπου

Αυτό το πρότυπο προτιμά εντός γραμμής μορφοποίηση των παραμέτρων.

ΠαράμετροςΠεριγραφήΤύποςΚατάσταση
Αιτίαreason

Γιατί πιστεύεται ότι αυτή η πηγή είναι αυτοδημοσιευμένη. Εμφανίζεται ως συμβουλή εργαλείου tooltip.

Προεπιλεγμένο
no
Παράδειγμα
yes
Συμβολοσειράπροαιρετικό
Μήνας και έτοςdate

Μήνας και έτος της επισήμανσης, π.χ. «Ιανουάριος 2013», αλλά όχι «Ιαν13»

Αυτόματη τιμή
{{subst:CURRENTMONTHNAME}} {{subst:CURRENTYEAR}}
Συμβολοσειράπροτεινόμενο