Πρωτάθλημα Γυναικών WWE Raw

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Πρωτάθλημα Γυναικών WWE Raw είναι ένας τίτλος επαγγελματικής πάλης γυναικών που δημιουργήθηκε από το αμερικάνικη εταιρεία επαγγελματικής πάλης, WWE στο Raw. Είναι ένας από τους δύο τίτλους γυναικών στο κύριο ρόστερ του WWE, μαζί με το Πρωτάθλημα Γυναικών SmackDown στη φίρμα SmackDown. Η τρέχουσα πρωταθλήτρια είναι η Σασα Μπανκς, η οποία είναι στη 5η θητεία της.

.

Ο τίτλος παρουσιάστηκε ως το Πρωτάθλημα Γυναικών WWE στις 3 Απριλίου 2016 στη WrestleMania 32 και έχει τη δική του ιστορία, ξεχωριστή από το αρχικό Γυναικείο Πρωτάθλημα του WWE. Η Σάρλοτ Φλερ, τότε γνωστή απλώς ως Σάρλοτ, ήταν η πρώτη παλαίστρια που κατέκτησε το τίτλο. Ως αποτέλεσμα του διαχωρισμού του ρόστερ το 2016, το Πρωτάθλημα Γυναικών έγινε αποκλειστικό πρωτάθλημα της φίρμας Raw, αποκτώντας την ονομασία «Πρωτάθλημα Γυναικών Raw» και το SmackDown δημιούργησε το «Πρωτάθλημα Γυναικών SmackDown» ως τον αντίπαλο τίτλο του Raw. Το Πρωτάθλημα Γυναικών WWE Raw είναι το μόνο πρωτάθλημα που έχει διεκδικηθεί σε ένα επικεφαλής αγώνα μιας διοργάνωσης Πληρωμής ανά προβολής, η οποία ήταν το Hell in a Cell 2016.

Ιστορία του τίτλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θητείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τις 6 Δεκέμβριος 2023, συνολικά υπήρξαν 17 θητείες μεταξύ 8 πρωταθλητριών. Η Σάρλοτ Φλερ, τότε γνωστή ως Σάρλοτ ήταν η πρώτη πρωταθλήτρια. Η Σασα Μπανκς κατέχει το ρεκόρ των 5 θητειων ως πρωταθλήτρια. Η δεύτερη θητεία της Μπεκι Λιντς είναι η μακροβιότερη (371 ημέρες) και έχει τη μακροβιότερη θητεία συνολικά με 371 ημέρες. Η τέταρτη θητεία της Σάσα Μπανκς είναι η συντομότερη (8 ημέρες - το WWE τις αναγνωρίζει ως 9). Η Ασκα είναι η γηραιότερη πρωταθλήτρια, κερδίζοντας το τίτλο στα 38 της χρόνια, ενώ η Μπανκς είναι η νεότερη, κερδίζοντας το τίτλο στα 24 της χρόνια.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]