Γυναικείο Πρωτάθλημα WWE

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Γυναικείο Πρωτάθλημα ("WWE Women's Championship") είναι ένας τίτλος επαγγελματικής πάλης και ανήκει στην εταιρεία WWE. Όπως δείχνει και η ονομασία του, τον διεκδικούν γυναίκες παλαιστές. Ο τίτλος δημιουργήθηκε στο Pre-Show της WrestleMania 32 στις 3 Απριλίου 2016. Την παρουσίαση την έκανε η θρύλος του γυναικείου wrestling Λίτα. Η πρώτη και τρέχουσα πρωταθλήτρια είναι η Σάρλοτ.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 3 Απριλίου, 2016, η WWE Hall of Famer Λίτα, έκανε μία εμφάνιση στο pre-show της WrestleMania 32 και αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή στην ιστορία των γυναικών στο χώρο του wrestling, προχώρησε στην παρουσίαση του καινούργιου τίτλου.

Η Λίτα στη συνέχεια ανακοίνωσε, ότι όποια κέρδιζε το ματς Τριπλής Απειλής ανάμεσα στη Σάρλοτ, Μπέκι Λινς και Σάσα Μπανκς, αργότερα την ίδια μέρα, θα γινόταν η πρώτη πρωταθλήτρια. Η Σάρλοτ κέρδισε αυτό το ματς και έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια γυναικών στις 3 Απριλίου, 2016.

Ο τίτλος μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον πρώτο τίτλο γυναικών, ωστόσο δεν μοιράζεται την ίδια ιστορία. Ο καινούργιος τίτλος έλαβε πολλές θετικές κριτικές από πρώην πρωταθλήτριες του αθλήματος και από φαν.

Σχέδιο Τίτλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τρέχων γυναικείος τίτλος, έχει σχεδόν την ίδια εμφάνιση με τον αντρικό τίτλο WWE, με μικρές διαφορές στην εμφάνιση. Το μέγεθος του τίτλου είναι μικρότερο για να εφαρμόζει στην πρωταθλήτρια και το δέρμα που έχει είναι άσπρο, σε αντίθεση με το μαύρο που έχει ο αντρικός τίτλος. Το λογότυπο του WWE στο κέντρο έχει κόκκινο φόντο. Τέλος, κάτω από το λογότυπο, αναγράφεται στον τίτλο "Women's Champion" που σημαίνει Πρωταθλήτρια Γυναικών. Ο γυναικείος τίτλος, όπως και ο αντρικός, έχει δύο πλευρικά ελάσματα, που χωρίζονται από χρυσές διαχωριστικές μπάρες. Και τα δύο ελάσματα έχουν το λογότυπο του WWE πάνω στην υφήλιο, τα οποία μπορούν να αλλαχτούν με τα λογότυπα της τρέχουσας πρωταθλήτριας.

Κυριαρχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η τρέχουσα πρωταθλήτρια είναι η Σάρλοτ, η οποία είναι και η πρώτη που έχει στην κατοχή της τον καινούργιο τίτλο. Κέρδισε την Μπέκι Λινς και Σάσα Μπανκς στην WrestleMania 32 για τον τίτλο.

Κυριαρχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τις Δεκεμβρίου 15, 2017.

Κυριαρχία Ο αριθμός κυριαρχιών για την συγκεκριμένη πρωταθλήτρια
Τοποθεσία Η πόλη που κερδήθηκε ο τίτλος
Σόου Σε ποιο σόου κερδήθηκε ο τίτλος
Χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει κάποια πρωταθλήτρια, έτσι ώστε να μην μετρηθεί σαν επίσημη κυριαρχία
+ Δείχνει ότι οι ημέρες της κυριαρχίας αλλάζουν καθημερινά
No. Πρωταθλήτρια Κυριαρχία Ημερομηνία Ημέρες Κυριαρχίας Τοποθεσία Σόου Πληροφορίες Αναφορές
1 Σάρλοτ 2 02016-04-03 Απριλίου 3, 2016Αυγούστου 21, 2016 114

2+

Άρλινγκτον, Τέξας WrestleMania 32

SummerSlam

Ματς τριπλής απειλής, που συμπεριλάμβανε και τις Σάσα Μπανκς και Μπέκι Λινς. Η Σάρλοτ υπέταξε την Λινς, για να γίνει η πρώτη πρωταθλήτρια. [1]
2 Σάσα Μπανκς 1 Ιουλίου 25, 2016 27 RAW

Συνδυασμένες κυριαρχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έως τις Δεκεμβρίου 15, 2017.

Τρέχουσα πρωταθλήτρια
Θέση Πρωταθλήτρια Αριθμός Κυριαρχιών Συνολικές μέρες
1 Σάρλοτ 2 114

2+

2 Σάσα Μπανκς 1 27

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]