Γυναικείο Πρωτάθλημα WWE

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Γυναικείο Πρωτάθλημα ("WWE Women's Championship") είναι ένας τίτλος επαγγελματικής πάλης και ανήκει στην εταιρεία WWE. Όπως δείχνει και η ονομασία του, τον διεκδικούν γυναίκες παλαιστές. Ο τίτλος δημιουργήθηκε στο Pre-Show της WrestleMania 32 στις 3 Απριλίου 2016 με σκοπό να αντικαταστήσει τον παλιό τίτλο Divas, ο οποίος είχε εμφανιστεί το 2008. Παρ'όλο που μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον προηγούμενο τίτλο γυναικών, αυτός ο τίτλος έχει ξεχωριστή ιστορία από τον προηγούμενο. Την παρουσίαση την έκανε η θρύλος του γυναικείου wrestling Λίτα. Η πρώτη και τρέχουσα πρωταθλήτρια είναι η Charlotte.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 3 Απριλίου, 2016, η WWE Hall of Famer Λίτα, έκανε μία εμφάνιση στο pre-show της WrestleMania 32 και αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή στην ιστορία των γυναικών στο χώρο του wrestling, προχώρησε στην παρουσίαση του καινούργιου τίτλου και ανακοίνωσε πως οι γυναίκες δεν θα λεγόντουσαν πια "Divas", αλλά θα τις ανέφεραν ως "Superstars", όπως αναφέρουν και τους άντρες συνάδελφούς του. Το γεγονός αυτό, προήλθε από τις ισχυρές αντιδράσεις σχολιαστών, φαν και πολλών πρώην πρωταθλητριών, συμπεριλαμβανομένου και την τελευταίας πρωταθλήτριας Divas, Σάρλοτ. Ο τίτλος άλλαξε επίσης, από το γεγονός ότι κάποιες αθλήτριες πιστεύαν πως ο όρος "Divas" φαίνεται να εξασθενούσε τη σημασία της γυναικείας πάλης και ότι οι γυναίκες φαινόντουσαν σαν να ήταν απλά "θέαμα για τα μάτια". Η Λίτα στη συνέχεια ανακοίνωσε, ότι όποια κέρδιζε το ματς Τριπλής Απειλής ανάμεσα στη Σάρλοτ, Μπέκυ Λίντς και Σάσα Μπάνκς, αργότερα την ίδια μέρα, θα γινόταν η πρώτη πρωταθλήτρια. Η Σάρλοτ κέρδισε αυτό το ματς και έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια γυναικών στις 3 Απριλίου, 2016.

Ο τίτλος μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον πρώτο τίτλο γυναικών, ωστόσο δεν μοιράζεται την ίδια ιστορία. Ο καινούργιος τίτλος έλαβε πολλές θετικές κριτικές από πρώην πρωταθλήτριες του αθλήματος και από φαν.

Σχέδιο Τίτλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τρέχων γυναικείος τίτλος, έχει σχεδόν την ίδια εμφάνιση με τον αντρικό τίτλο WWE, με μικρές διαφορές στην εμφάνιση. Το μέγεθος του τίτλου είναι μικρότερο για να εφαρμόζει στην πρωταθλήτρια και το δέρμα που έχει είναι άσπρο, σε αντίθεση με το μαύρο που έχει ο αντρικός τίτλος. Το λογότυπο του WWE στο κέντρο έχει κόκκκινο φόντο. Τέλος, κάτω από το λογότυπο, αναγράφεται στον τίτλο "Women's Champion" που σημαίνει Πρωταθλήτρια Γυναικών. Ο γυναικείος τίτλος, όπως και ο αντρικός, έχει δύο πλευρικά ελάσματα, που χωρίζονται από χρυσές διαχωριστικές μπάρες. Και τα δύο ελάσματα έχουν το λογότυπο του WWE πάνω στην υφήλιο, τα οποία μπορούν να αλλαχτούν με τα λογότυπα της τρέχουσας πρωταθλήτριας.

Κυριαρχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η τρέχουσα πρωταθλήτρια είναι η Σάρλοτ, η οποία είναι και η πρώτη που έχει στην κατοχή της τον καινούργιο τίτλο. Κέρδισε την Μπέκυ Λύντς και Σάσα Μπάνκς στην WrestleMania 32 για τον τίτλο. Το ματς είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι θα ήταν για τον τίτλο "Divas", όπου πρωταθλήτρια ήταν και πάλι η Charlotte, αλλά αντικαταστάθηκε από τον καινούργιο τίτλο.

Κυριαρχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι τις Μαΐου 31, 2016.

Κυριαρχία Ο αριθμός κυριαρχιών για την συγκεκριμένη πρωταθλήτρια
Τοποθεσία Η πόλη που κερδίθηκε ο τίτλος
Event Σε ποιο event κερδίθηκε ο τίτλος
Χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει κάποια πρωταθλήτρια, έτσι ώστε να μην μετρηθεί σαν επίσημη κυριαρχία
+ Δείχνει ότι οι ημέρες της κυριαρχίας αλλάζουν καθημερινά
No. Πρωταθλήτρια Κυριαρχία Ημερομηνία Ημέρες Κυριαρχίας Τοποθεσία Event Notes Αναφορές
1 Charlotte 1 02016-04-03 Απριλίου 3, 2016 9+ Άρλινγκτον, Τέξας WrestleMania 32 Ματς τριπλής απειλής, που συμπεριλάμβανε και τις Σάσα Μπανκς και Μπέκυ Λυντς. Η Σάρλοτ υπέταξε την Λυντς, για να γίνει η πρώτη πρωταθλήτρια. Ο τίτλος Divas, που η Σάρλοτ είχε στην κατοχή της πριν το ματς, αποσύρθηκε, για να ξεκινήσει η ιστορία του καινούργιου τίτλου, [1]

Συνδυασμένες κυριαρχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

As of Μαΐου 31, 2016.

Τρέχουσα πρωταθλήτρια
Θέση Πρωταθλήτρια Αριθμός Κυριαρχιών Συνολικές μέρες
1 Charlotte 1 9+

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]