Πούτσο Φερνάντεζ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πούτσο Φερνάντεζ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση2  Σεπτεμβρίου 1927
Αβάνα
Θάνατος29  Ιουλίου 2008
Σαν Χουάν
Χώρα πολιτογράφησηςΚούβα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΙσπανικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
σεναριογράφος
σκηνοθέτης
ΕργοδότηςTelemundo

Ο Λεοπόλδο "Πούτσο" Φερνάντεζ (Leopoldo "Pucho" Fernández II) (2 Σεπτεμβρίου 1927 - 29 Ιουλίου 2008) ήταν Κουβανός - Πουερτορικανός κωμικός. Ήταν γιος του παλαίμαχου Κουβανέζου κωμικού Λεοπόλφο Φερνάντεζ,[1] γνωστού ως Tres Patines.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φερνάντεζ γεννήθηκε το 1927 στην Αβάνα της Κούβας. Άρχισε να δουλεύει στο θέατρο στην Κούβα όταν ήταν μόλις 13 ετών κάνοντας αρκετές μικρές δουλειές στα παρασκήνια. Ωστόσο, άρχισε σύντομα να παίζει με τον πατέρα του στην παράσταση La Tremenda Corte .

Το 1954 πήγε στο Πουέρτο Ρίκο και γρήγορα προσλήφθηκε ως συντονιστής για το κανάλι Telemundo επειδή μιλούσε αγγλικά και ισπανικά. Ήταν επίσης ο τεχνικός συντονιστής στο El caso de la mujer asesinadita, ενός από τα πρώτα τηλεοπτικά σήριαλ του Πουέρτο Ρίκο. Εργάστηκε επίσης με τους παραγωγούς Henry Lafont, Gaspar Pumarejo, Luis Vigoreaux, Marta Silva και Fernando Hidalgo. Αργότερα άρχισε να παίζει σε τηλεοπτικά κωμικά σκετς.

Ένας από τους πιο γνωστούς ρόλους του Φερνάντεζ ήταν στο El Barrio Cuatro Calles, όπου έπαιξε το ρόλο του Pepón, ενός από τους ιδιοκτήτες δύο αρτοποιείων που ανταγωνίζονται. Αργότερα, η κωμωδία πήρε μια άλλη διαδρομή, όπου ο Φερνάντεζ έγινε “Superpan”, μια παρωδία υπερήρωα, όπως Chespirito.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Φερνάντεζ έπαιξε στην κωμική σειρά El Cuartel de la Risa, με πρωταγωνιστές την Carmen Dominicci, τον Rafael José και τον Antonio Sánchez "El Gangster" . Άλλοι ρόλοι με τους οποίους έγινε γνωστός ήταν οι Machito Pichón, Poncito, Cabo Blanco, και 20/20 (μια λατινική εκδοχή του Mr. Magoo ). Αργότερα, συνεργάστηκε σε παραστάσεις όπως το Con Lo Que Cuenta Este País και σε μερικές από τις παρουσιάσεις του Héctor Marcano .

Ο Φερνάντεζ ήταν επίσης stand-up κωμικός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Στα τέλη της ζωής του αποχώρησε από την ηθοποιία και αφιερώθηκε στο γράψιμο.

Πέθανε στις 29 Ιουλίου 2008 σε έναν οίκο για ηλικιωμένους στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο . Πέθανε από πνευμονικό εμφύσημα εξαιτίας του εθισμού στο κάπνισμα. Ο γιος του, ο Leo Fernández III, είναι γνωστός δημοσιογράφος και παπαράτσι στο Πουέρτο Ρίκο. Ο Πούτσο είχε άλλα τέσσερα παιδιά από δύο διαφορετικούς γάμους, τους Leonardo, Hector, Leandro, Μαρία Βικτώρια και Marisol.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]