Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιοχή Κορόγκουε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 05°09′21″S 38°27′01″E / 5.15583°S 38.45028°E / -5.15583; 38.45028

Περιοχή Κορόγκουε ή
Επαρχία Κορόγκουε
(Korogwe District)
Τοπική ονομασία Wilaya ya Korogwe
Χάρτης της Τανζανίας (σε ανοικτό γκρι) όπου:
α. Η Περιφέρεια Τάνγκα (σε ανοιχτό πράσινο) και
β. Η Περιοχή Κορόγκουε (σε σκούρο πράσινο).
Η Περιφέρεια Τάνγκα και σε κόκκινο η Περιοχή Κορόγκουε.
Χώρα Τανζανία
Ζώνη Βόρεια
Περιφέρεια Τάνγκα
(Tanga Region)
Επαρχιακή πρωτεύουσα Κορόγκουε
(Korogwe)
Επαρχιακός Επίτροπος Erasto Sima
Συνολικός Αριθ. Τμημάτων 20
Επιφάνεια 3.203 km²
1.236,69 mi²
[1]
Πληθυσμός 242.038 (2012)[1]
Πυκνότητα Πληθυσμού 75,56 km² (2012)
195,71 / mi² (2012)
[1]
Ζώνη Ώρας Ανατολικής Αφρικής +3
Ταχυδρ. Κώδικας 216xx
Κωδικός κλήσης 027
Δικτυακός Ιστότοπος tanga.go.tz

Η Περιοχή Κορόγκουε (Αγγλικά: Korogwe District, Σουαχίλι: Wilaya ya Korogwe), είναι μία από τις οκτώ Επαρχίες στην Περιφέρεια Τάνγκα (Tanga Region) της Τανζανίας. Στα βόρεια συνορεύει με την Περιοχή Λουσότο (Lushoto District), στα ανατολικά με την Περιοχή Μουχέζα (Muheza District), στα νότια με την Περιοχή Χαντένι (Handeni District) και στα δυτικά με την Περιφέρεια Κιλιμαντζάρο (Kilimanjaro Region). Επαρχιακή πρωτεύουσα είναι το Κορόγκουε (Korogwe).

Σύμφωνα με την απογραφή του 2012, ο πληθυσμός στην Αγροτική Περιοχή Κορόγκουε ήταν 242.038 κάτοικοι.[1]

Ελληνική παρουσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη δεκαετία του 1950, στην ευρύτερη περιοχή, υπήρχαν πολλά σχοινοκτήματα ελληνικής ιδιοκτησίας και στα οποία απασχολούνταν αρκετοί Έλληνες. Είναι αξιοσημείωτο, ότι τα δύο μοναδικά ξενοδοχεία στην πόλη Κορόγκουε, το Korogwe Hotel και το Traveller's Inn, ανήκαν αντιστοίχως στους Ιωάννη (Τζων) Παπατζών[Σημ. 1] και Χάρη Χαροκόπο (εκ Κεφαλληνίας).

Τμήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Επαρχία Κορόγκουε διαιρείται διοικητικά από δύο Συμβούλια, το Επαρχιακό Συμβούλιο Κορόγκουε και το Δημοτικό Συμβούλιο, με 20 Τμήματα.[Σημ. 2] Ακολούθως εμφανίζονται τα Τμήματα που βρίσκονται στο Επαρχιακό Συμβούλιο Κορόγκουε και ότι είναι σε έντονους χαρακτήρες βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Ιωάννης (Τζων) Παπατζών (εκ Λευκωσίας Κύπρου), παλαιότερα, είχε εργαστεί τόσο ως ενοικιαστής όσο και ως εκμεταλλευτής για λογαριασμό του, του Wagon Restaurant στη Σιδηροδρομική γραμμή Νταρ ες Σαλαάμ - Κιγκόμα.[Παρ. Σημ. 1]
  2. Χάριν της μετάφρασης, προτιμήθηκε να διατηρηθούν τα τμήματα με την Αγγλική-Σουαχίλι γραφή έναντι της Ελληνικής τους γραφής. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι διότι ορισμένες ονομασίες δεν μπορούν να αποδοθούν 100% με την Ελληνική γραφή, π.χ. τόσο η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία Ngombezi όσο και η ονομασία Ngobezi, στα Ελληνικά γράφονται ως «Νγκομπέζι». Η αναγραφή λοιπόν της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, μας βοηθά στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δούμε ότι η Ελληνική ονομασία προφέρεται ως «Ν-γκο-μ-μπέ-ζι» και όχι ως «Ν-γκο-μπέ-ζι» (γιατί δεν είναι Ngobezi αλλά Ngombezi). Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, οπότε η παράλληλη παράθεση της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, διευκολύνει στην Ελληνική ανάγνωση της ονομασίας. Επιπλέον, όπου υπάρχει ονομασία σε Ελληνική γραφή, παρατίθεται απαραιτήτως (εντός παρενθέσεως) και η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω, ο μη εξοικειωμένος (με τις Σουαχίλι ονομασίες) αναγνώστης.
Παραπομπές σημειώσεων
  1. Ιωάννης Ν.Τσόντος (1953). «Τάνγκα». Έλληνες εν τη Ξένη (Τανγκανίκα) 1951-1953. Λευκωσία - Κύπρος: Τύποις "Ζάβαλλη". σελίδες 164–165. 

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Thomas Brinkhoff (28 Σεπτεμβρίου 2019). «KOROGWE RURAL District, Tanzania». city population. Ανακτήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2019.