Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιεχόμενο προς λήψη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Περιεχόμενα προς λήψη (γνωστά και ως DLC, Downloadable Content) ονομάζονται πρόσθετα περιεχόμενα που δημιουργήθηκαν για ένα βιντεοπαιχνίδι που έχει ήδη κυκλοφορήσει, το οποίο διανέμεται μέσω του Διαδικτύου από τον εκδότη του παιχνιδιού. Μπορεί είτε να προστεθεί χωρίς επιπλέον κόστος είτε να είναι μια μορφή δημιουργίας εσόδων από βιντεοπαιχνίδια,[1] που επιτρέπει στον εκδότη να αποκτήσει πρόσθετα έσοδα από έναν τίτλο μετά την αγορά του, χρησιμοποιώντας συχνά κάποιο είδος συστήματος μικροσυναλλαγών.

Το DLC μπορεί να νέους χαρακτήρες, νέα περινβάλλοντα διάδρασης και μεγαλύτερες επεκτάσεις που μπορεί να περιέχουν ένα μείγμα τέτοιου περιεχομένου ως συνέχεια του βασικού παιχνιδιού. Σε ορισμένα παιχνίδια, πολλά DLC (συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών DLC που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει) μπορεί να ομαδοποιούνται ως μέρος ενός "season pass"—συνήθως με έκπτωση σε σύγκριση με την αγορά κάθε DLC ξεχωριστά.

Ενώ το Dreamcast ήταν η πρώτη οικιακή κονσόλα που υποστήριξε DLC (αν και σε περιορισμένη μορφή λόγω περιορισμών στο υλικό και τη σύνδεση στο διαδίκτυο), το Xbox της Microsoft βοήθησαν στη διάδοση της ιδέας. Από την έβδομη γενιά κονσολών βιντεοπαιχνιδιών, το DLC αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό των περισσότερων μεγάλων πλατφορμών βιντεοπαιχνιδιών με συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο.

  1. Giskard (12 Οκτωβρίου 2012). «Total Annihilation: An RTSG Classic». The Engineering Guild. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2013. Total Annihilation was one of the early adopters of the DLC releases and every month Cavedog would release a new unit for free to try with the game.