Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών 1963

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το ΜΘ΄ Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών 1963 διεξήχθη από τις 9 ως τις 11 Αυγούστου 1963 στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας χωριστά από το αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου γυναικών 1963. Πρωταθλητής αναδείχθηκε και πάλι ο Παναθηναϊκός Α.Ο. για ένατη συνεχόμενη χρονιά.

Χρονικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στους αγώνες δήλωσαν συμμετοχή 420 περίπου αθλητές από σωματεία από όλη την Ελλάδα και από την Κύπρο. Οι αγώνες είχαν πολύ μικρή προσέλευση θεατών. Διεξήχθησαν κυριολεκτικά σε λευκές κερκίδες. Αλλά και οι επιδόσεις ήταν γενικά μέτριες -δεν σημειώθηκε κανένα πανελλήνιο ρεκόρ- ενώ υπήρξαν και οργανωτικά προβήματα με αποκορύφωμα το σβήσιμο των προβολέων κατά την τέλεση του άλματος εις ύψος. Μια εφημερίδα σχολίαζε χαρακτηριστικά:

  • "Οι πανελλήνιοι αγώνες κάποτε αποτελούσαν μια ενδιαφέρουσα εορτή. Εφέτος παρομοιάζουν με ημερίδα. Έλειπαν τα πάντα. Η πλουσία συμμετοχή, αι εκπλήξεις, τα ρεκόρ, τα νέα ταλέντα των επαρχιών και κυρίως οι φίλαθλοι. Είναι ζήτημα αν 100 άτομα παρακολούθησαν ανελλιπώς το τριήμερον πρόγραμμα"[1]

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου διεξήχθη χωριστά, στις 19 Μαΐου, στην κλασική διαδρομή, ταυτόχρονα με τον Διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο. Πρωταθλητής σύλλογος αναδείχθηκε για άλλη μια χρονιά ο Παναθηναϊκός Α.Ο. με μεγάλη διαφορά στους βαθμούς από τον δεύτερο σύλλογο.


Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών
Πρωταθλητής 1963
Παναθηναϊκός Α.Ο.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "Ελευθερία", 14/8/1963
  2. Διεξήχθη στην κλασική διαδρομή Μαραθώνας-Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαΐου 1963, μαζί με τον Διεθνή Μαραθώνιο. Η ραγδαία βροχή βοήθησε τους αθλητές να φέρουν καλές επιδόσεις και το νικητή να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ διαδρομής, Ηρ. Αθανασόπουλος, "Μαραθώνιος & Μαραθώνας", Αθήνα 2010, σ. 203.
  3. Διεξήχθη στη διαδρομή Γέρακας-Παναθηναϊκό Στάδιο.
  4. Διεξήχθη στο γυμναστήριο του Εθνικού Γ.Σ.