Ο Μπάρνι και οι φίλοι του

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Μπάρνι και οι φίλοι του είναι ο τίτλος Αμερικανικής επιμορφωτικής σειράς. Δημιουργήθηκε από τον Σέριλ Λιτς και ο βασικός της χαρακτήρας είναι ο Μπάρνι, ένας μοβ ανθρωπόμορφος τυραννόσαυρος ρεξ, ο οποίος έρχει την ικανότητα να μεταβιβάζει εκπαιδευτικά μηνύματα με τραγούδια και συνήθεις χορούς με μια φιλικά οπτιμιστική διάθεση.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεινόσαυροι

  • Μπάρνι

Ο βασικός χαρακτήρας, ένας μοβ και πράσινος ανθρωπόμορφος τυραννόσαυρος ρεξ o οποίος μοιάζει να' ναι κατασκευασμένος από ύφασμα κι έρχεται να ζήσει στη φαντασία των παιδιών. Το βασικό τραγούδι του είναι το Ο Μπάρνι είναι ένας δεινόσαυρος το οποίο τραγουδιέται στο σκοπό του Γιάνκι Ντουντλ. Τα επεισόδια τελειώνουν με το τραγούδι Σ' αγαπώ το οποίο τραγουδιέται στο σκοπό του Αυτός ο γέρος άντρας το οποίο συμβαίνει να' ναι το αγαπημένο τραγούδι του Μπάρνι. Σε κάθε επεισόδιο ο Μπάρνι παίζει διάφορα επιμορφωτικά παιχνίδια με τα παιδιά τα οποία έχει γύρω του, προκειμένου τόσο εκείνα όσο και τα παιδιά που βλέπουν τη σειρά απ' τις τηλεοράσεις τους, να μάθουν κάποια πράγματα τα οποία θα τους είναι χρήσιμα στη ζωή τους όταν θα μεγαλώσουν.

  • Μπέιμπι Μποπ

Η Μπέιμπι Μποπ είναι μόλις 3 ετών και είναι τρικεράτωψ. Εμφανίστηκε για 1η φορά στις 29 Ιουλίου του 1991 στο επεισόδιο με τίτλο Ο Μπάρνι σε συναυλία. Φοράει ένα ροζ παπιγιόν και ροζ παπούτσια μπαλέτου. Επίσης έχει μια κίτρινη κουβερτούλα την οποία κουβαλάει σχεδόν πάντα μαζί της για ασφάλεια. Της αρέσει να τρώει μακαρόνια με τυρί και πίτσα. Είναι η μικρή αδερφή του Μπι Τζέι και το χρώμα της είναι πράσινο.


  • Μπι Τζέι

Ο Μπι Τζέι είναι 7 ετών και είναι πρωτοκεράτωψ. Πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά στις 27 Σεπτεμβρίου του 1993 και είναι ο μεγάλος αδερφός της Μπέιμπι Μποπ. Το τραγούδι το οποίο τραγουδάει είναι Το τραγούδι του Μπι Τζέι και το τραγουδάει για τον εαυτό του. Φοράει ένα κόκκινο καπέλο του μπέιζμπολ και κόκκινες ελβιέλες. Στο επεισόδιο με τίτλο Όχι καπέλα για τον Μπι Τζέι έχασε το καπέλο του και κάποιες φορές λέει διάφορα πράγματα για να κρύψει τους φόβους του, όπως π. χ στο επεισόδιο με τίτλο Το πάρτι του Μπάρνι στο Χάλοουιν τινάχτηκε τρομαγμένος απ' τις χάρτινες αράχνες και μόλις έμαθε πως είχαν ξεγελαστεί, είπε "αυτό το ήξερα, είναι ένας τρόπος". Το αγαπημένο του φαγητό είναι οι πίκλες τις οποίες δοκίμασε με πολλούς τρόπους όπως πάνω σ' ένα κομμάτι πίτσα. Το χρώμα του είναι κίτρινο.

  • Ριφ

Ο Ριφ είναι 6 ετών και είναι βροντόσαυρος. Είναι ξάδερφος της Μπέιμπι Μποπ και του Μπι Τζέι και φοράει πράσινες ελβιέλες. Το αγαπημένο του μουσικό θέμα είναι Ακούω μουσική παντού. Αγαπά πολύ τη μουσική και τη συνδυάζει με τις περισσότερες απ' τις δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείται. Στο επεισόδιο με τίτλο Μπάρνι: Ας πάμε στον Πυροσβεστικό Σταθμό αποκαλύφθηκε πως στο Ριφ αρέσει επίσης να ανακαλύπτει πράγματα, επειδή δημιούργησε έναν ανιχνευτή καπνού ο οποίος παρήγαγε τέσσερις ήχους.[1] Όπως φαίνεται, προτιμά τα μουσικά εμβατήρια και τις παρελάσεις. Το χρώμα του είναι πορτοκαλί.

Κούκλες

Στη σειρά αυτή πήραν μέρος και πολλές κούκλες. Οι σημαντικότερες είναι:

  • Σκούτερ Μακνούτι, ένας καφέ σκίουρος.
  • Μις Έττα Κιτ, ένα μοβ πουλί.
  • Μπούκερ Τι, βιβλιοσκούληκας, ένα πορτοκαλί σκουλήκι το οποίο ενδιαφέρεται για τα βιβλία.

Συντελεστές της Ελληνικής μεταγλώττισης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Απ' τους ήχους αυτούς, οι τρεις πρώτοι ήταν διαφορετικοί ήχοι συναγερμού και ο τέταρτος η ίδια η φωνή του.